הביקוש עולה על ההיצע – ובפער דרמטי. קרנות הסל האמריקאיות מבוססות ביטקוין ממשיכות לצבור תאוצה, והנתונים מהשבוע החולף מדגישים עד כמה: על פי חברת HODL15Capital, במהלך חמישה ימי מסחר בלבד רכשה קבוצת קרנות הספוט בארה"ב כ-18,644 מטבעות ביטקוין – זאת בעוד הכורים ברחבי העולם הפיקו רק 3,150 מטבעות חדשים.
במונחים יומיים, מדובר על קצב רכישה של יותר מפי שישה לעומת ההיצע – 450 מטבעות שמונפקים מדי יום לעומת למעלה מ-3,700 שנרכשים. הדינמיקה הזו מציבה לחץ מתמשך על השוק, שעשוי לבוא לידי ביטוי במחירים אם תימשך לאורך זמן. בינתיים, הכורים עצמם מתקשים לעמוד בקצב – בעיקר לאחר חציית התגמול האחרונה (halving) שהקטינה את ההכנסה היומית שלהם.
הכסף הגדול מגיע – וגם נתקע
סך ההשקעות בשבוע האחרון דרך קרנות הסל הגיע לכ-1.8 מיליארד דולר, לפי נתוני Farside Investors. מלבד יום אחד של יציאת כספים ב-30 באפריל, כל שאר הימים מאז אמצע אפריל הציגו זרימה חיובית – נתון שמעיד על חזרת האמון לשוק אחרי תקופה תנודתית.
הקרן של BlackRock, למשל, ממשיכה להוביל את השוק עם רצף של 17 ימי כניסות ללא הפסקה, והיקף מצטבר של כ-2.5 מיליארד דולר בשבוע החולף לבדו. מדובר בנתון שמעיד על התחזקות האמון של משקיעים מוסדיים במעמד של הביטקוין כנכס השקעה לגיטימי. ועדיין, הביקוש המוסדי הזה לא משתקף עדיין באופן מלא בשוק הפתוח – בעיקר בגלל חסמים רגולטוריים, ובעיקר בגלל חוסר נגישות בפלטפורמות ייעוץ מסורתיות.
לא רק ביטקוין: הקרב על הלייטקוין מתחמם
במקביל, רשות ניירות הערך של ארה"ב צפויה להכריע עד ה-5 במאי אם לאשר או לדחות בקשה לקרן סל מבוססת לייטקוין (LTC), שהוגשה על ידי Canary Capital. מדובר בבקשה שהוגשה יחד עם קרן דומה למטבע XRP באוקטובר האחרון.
אם תאושר, זו תהיה אחת הקרנות הראשונות מסוגה למטבע שאינו ביטקוין או את'ריום, מה שיסמן פתיחות הולכת וגוברת של הרגולטור למגוון רחב יותר של נכסים דיגיטליים. עם זאת, גם כאן הסיכוי לדחייה עדיין גבוה – לאור מדיניות הזהירות שמובילה ה-SEC מאז תחילת גל הבקשות. נכון להיום, יותר מ-70 בקשות לקרנות קריפטו ממתינות לאישור, מה שמעיד על הצפה רגולטורית ועל צורך במנגנון סינון מהיר וברור יותר.