חברת סטראטג'י (Strategy), הידועה לשעבר כמיקרוסטראטג'י ובבעלותו של היזם האמריקאי מייקל סיילור, רכשה בשבוע האחרון כ-4,020 ביטקוין תמורת כ-427 מיליון דולר, בממוצע של 106,237 דולר לביטקוין.
בעקבות הרכישה, מסתכמות אחזקותיה ב-580,250 ביטקוין, שהושקעו בהם כ-40.61 מיליארד דולר, במחיר ממוצע של כ-69,979 דולר לביטקוין, כולל עמלות והוצאות נלוות.
החברה מחזיקה כיום כ-3% מסך היצע הביטקוין העולמי, שעומד על 21 מיליון מטבעות, ומדווחת על רווחים נייריים בהיקף של 22.7 מיליארד דולר.
הרכישה המאסיבית מומנה ממספר מקורות הון, שהושגו באמצעות מכירת מניות שונות. בראש ובראשונה, סטראטג׳י גייסה 2.1 מיליארד דולר בהנפקה חדשה של מניות פרימיום מסדרת A (STRF). בנוסף, בין התאריכים 19 עד 23 במאי, מכרה החברה 847,000 מניות רגילות מסוג MSTR, שהניבו לה 348.7 מיליון דולר נטו. במקביל נמכרו מניות STRK (מניות פרימיום מסוג אחר) בהיקף של 67.9 מיליון דולר, ומניות STRF נוספות ב-10.4 מיליון דולר.
במקביל, הודיעה החברה על תוכנית גיוס שאפתנית להנפקת מניות ואגרות חוב להמרה בהיקף של 84 מיליארד דולר, במטרה להמשיך ולהצטבר בביטקוין עד שנת 2027.
מייקל סיילור סימן לאחרונה כי הוא ממשיך ברכישות, אך רק בכסף שהוא מוכן להפסיד – מה שמדגים זהירות לצד האסטרטגיה האגרסיבית.
מגמת הצבירה של סטראטג׳י והשפעות השוק
הרכישה הנוכחית מצטרפת לסבב קודם שבו רכשה סטראטג׳י 7,390 ביטקוין ב-765 מיליון דולר, במחיר ממוצע של 103,498 דולר למטבע, בין התאריכים 12 ל-16 במאי. גישת הצבירה של החברה מתרחבת על רקע מגמת עלייה משמעותית במחיר הביטקוין, שנסחר לאחרונה מעל 109,800 דולר, עם עלייה של למעלה מ-6.5% בשבוע האחרון בלבד.
עם זאת, אנליסטים מזהירים כי המשך העליות לצד נטייה של שחקנים אחרים לקחת רווחים עשויים להאט את קצב הרכישות האינטנסיבי של Strategy.
גיוסי הון ותחזיות לעתיד הקריפטו
מעבר לסטארטג׳י, חברות נוספות מאמצות את האסטרטגיה ומצטרפות למירוץ הצבירה. נכון להיום, מעל 70 חברות מדווחות על אחזקות ביטקוין במאזניהן, ביניהן חברות מובילות בתחום הפיננסים הדיגיטליים כמו Twenty One, KURL ו-Metaplanet.
אנליסטים מבית Bernstein מעריכים כי אסטרטגיית ההשקעה של סטראטג׳י עשויה להוביל להצטרפות של חברות נוספות, ולהוסיף עד 330 מיליארד דולר לשווי השוק של הביטקוין בחמש השנים הקרובות.
יזמים ומנהלי חברות מובילים, כמו דוד ביילי מ-Nakamoto וחברות ציבוריות נוספות, מדגישים את מגמת ההצטברות המתעצמת, שמחזקת את הביטחון במטבע הדיגיטלי ובמעמדו כנכס מרכזי במאזני חברות. במקביל, צבירת הביטקוין על ידי גופים מוסדיים ממשיכה לעצב את השוק, ולהעמיק את הקשר בין עולם הפיננסים המסורתי לעולם המטבעות הדיגיטליים, מה שמעיד על המשך צמיחה ועניין הולך וגובר במרחב הקריפטו.