נשיא ארה"ב, הנבחר דונלד טראמפ, ממשיך להפתיע עם מינויים מקוריים: הפעם הוא מינה את אילון מאסק – מייסד טסלה ובעלים של הרשת החברתית X (לשעבר טוויטר) – ואת היזם מעולם הביוטק, ויויק רמסוואמי (Vivek Ramaswamy), להוביל את הגוף החדש שהקים: "מחלקת היעילות הממשלתית" (Department of Government Efficiency), או בקיצור המעניין והטעון בקריצה לעולם הקריפטו – DOGE.
כן, בדיוק כמו מטבע הדוג'קוין, מטבע המימקוינס המפורסם, שזכה לפופולריות רבה בשנים האחרונות בעיקר בזכות תמיכתו של מאסק. מאז ההכרזה לפני הבחירות, ובמיוחד לאחר ניצחונו של טראמפ, המטבע זינק בכ-200%.
האם זהו מהלך אמיתי להובלת שינוי, או אולי דווקא שילוב של תרבות הפופ בזירה הממשלתית? החיבור בין טראמפ למאסק מצביע על גישה חדשנית ושונה, ובעיקר – כזו שמעוררת עניין – וקהילת הקריפטו אוהבת את זה.
חתירה ליעילות
הצהרתו של טראמפ מציבה חזון שאפתני: "שני האמריקאים הנפלאים הללו יובילו את הממשל שלי בפירוק הביורוקרטיה הממשלתית, צמצום הרגולציות וחיסכון בהוצאות". עוד הוא הוסיף, שהשניים יפעלו במטרה לצמצם את הבירוקרטיה ולעודד יותר יוזמה פרטית – שינוי שנועד להצעיד את אמריקה לעידן של ניהול ממשלתי יעיל יותר.
מאסק מצידו הבטיח ב-X שהמטרה איננה אנטי-דמוקרטית, אלא אנטי-בירוקרטית, והעלה רעיון מקורי לשקיפות – דירוג מקוון של "הבזבוזים המוזרים ביותר" על חשבון הציבור, שיתבצע כולו ברשת X (לשעבר טוויטר). כך, הציבור הרחב יוכל לבחור אילו תוכניות ופרויקטים צריכים להמשיך ואילו ייפסקו.
רמסוואמי הדגיש כי מטרת התפקיד שלהם היא לייצג את האינטרסים של משלמי המסים וליצור שינוי משמעותי במערכת הממשלתית. רמסוואמי, שהפך לדמות בולטת בתחום הביוטק בזכות ההצלחות שלו בהובלת חדשנות ומחקר רפואי, הצליח לשלב את עולמות המדע והעסקים באופן שמשך את תשומת הלב הציבורית, מה שסייע לו להתבלט גם בזירה הפוליטית. המינוי שלו מגיע לאחר שהיה מועמד פוטנציאלי לתפקיד סגן הנשיא ואף התמודד בעצמו לנשיאות. כעת, שיתוף הפעולה עם טראמפ ומאסק מאפשר לו לקדם את חזון "הממשלה הרזה" – רעיון בו הוא דוגל לצמצום הוצאות הממשלה וצמצום הבירוקרטיה.
ההשפעה על עולם הקריפטו
המינוי של מאסק ורמסוואמי לא חלף בשקט גם בזירה הפיננסית, במיוחד בקהילת הקריפטו. הקשר בין ראשי התיבות DOGE לבין מטבע הדוג'קוין עורר גל של ציפיות אצל המשקיעים, ועם מינויו של מאסק, שנודע כתומך נלהב במטבעות דיגיטליים, האופטימיות גואה. טראמפ, שמזוהה כפרו-קריפטו, ומאסק, שכבר שנים ממצב עצמו כאחד התומכים המובילים של התחום, יוצרים יחד תשתית של ממשלת ארה"ב שתהפוך, ככל הנראה, לתומכת משמעותית בעולם הקריפטו.
שוק הקריפטו כבר חווה עליות חדות ועניין גובר, אבל עכשיו, עם כניסת דמויות בכירות כמו מאסק ורמסוואמי לתפקידי מפתח בממשל, רבים מעריכים שהצהרות רשמיות ומדיניות חיובית בתחום יגיעו בקרוב – ולא יישארו רק בגדר תקוות. החיבור בין אנשי עסקים פרו-קריפטו לנשיא שמגלה פתיחות לנושא עשוי לסמן שינוי אמיתי במעמד המטבעות הדיגיטליים בארה"ב.
המינויים והצעדים האחרונים בממשל טראמפ מרמזים על מהלך רחב יותר, שילוב בין חדשנות טכנולוגית למדיניות ממשלתית שתתמוך בקריפטו באופן ישיר. אם המגמה הזו תימשך, תחום הקריפטו עשוי למצוא את עצמו מקבל לראשונה לגיטימציה ורוח גבית מהממשל האמריקאי – צעד שיכול להפוך את החלום של קהילת הקריפטו למציאות.
ולנו נשאר רק לשאול: כמה רחוק עולם הקריפטו יכול עוד להגיע מכאן?