polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.91 7.62%
tron
TRON (TRX) $ 0.294938 1.22%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.97 3.75%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000013 8.34%
solana
Solana (SOL) $ 164.94 4.83%
bnb
BNB (BNB) $ 689.82 2.86%
xrp
XRP (XRP) $ 2.57 6.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.198038 9.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.686987 10.88%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 20.85 7.04%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 15.34 7.32%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 95.38 5.11%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.54 8.41%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.40 2.97%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,969.21 7.05%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 116,810.30 5.15%

המועמד המוביל בדרום קוריאה מתחייב לאשר קרנות סל על הביטקוין

לראשונה בקמפיין שלו, לי ג'אי-מיונג מצהיר על תמיכה ברגולציה פרו-קריפטו · התחייב לאשר קרנות סל על הביטקוין ולצמצם את העמלות למשקיעים צעירים · הסקרים מעניקים לו יתרון ברור
לי ג'אי-מיונג, המועמד המוביל לנשיאות דרום קוריאה, מבטיח לאשר קרנות סל ביטקוין וליצור רגולציה תומכת בקריפטו · הרגולטור הפיננסי תומך · המהלך עשוי לשנות את שוק הקריפטו באסיה ולהשפיע על הדור הצעיר במדינה. 2/2

אם לשפוט לפי הסקרים, הבחירות הקרובות בדרום קוריאה עשויות להפוך לנקודת מפנה דרמטית גם בשוק הקריפטו.

לי ג'אי-מיונג, המועמד המוביל לנשיאות ומנהיג המפלגה הדמוקרטית השמאלית, התחייב כי במידה וייבחר – יסיר את האיסור על קרנות סל מבוססות ביטקוין (Spot ETFs), מהלך שעד כה נחסם על ידי הרגולציה הפיננסית במדינה.

בדברים שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו ב-6 במאי, כתב לי: "אציג קרנות סל לנכסים וירטואליים, ואקים מערכת פיקוח משולבת שתבטיח סביבה בטוחה להשקעה בתחום." הבטחה זו, שהיא חלק מתוכנית כלכלית רחבה לצעירים, כוללת גם תוכנית חיסכון עם ריבית מועדפת ותשתית לתכנון פיננסי לדור החדש של המשקיעים.

יותר מהבטחת בחירות: מערכת שלמה בדרך לשינוי

זו אינה סיסמה ריקה – לפחות לפי ההתייחסות הרשמית מצד הרגולטור. יו"ר ועדת השירותים הפיננסיים (FSC), קים ביונג-הוואן, הצהיר בפומבי כי הוא "מסכים עם הכיוון שנקבע על ידי הבטחות הבחירות", ואף הבטיח כי יפתח דיונים עם הממשל הבא לצורך מימוש ההמלצות. מדובר בצעד חריג שבו רגולטור פיננסי מגיב בזמן אמת על יוזמה פוליטית, עוד בטרם תוצאות הבחירות, ובעצם מאותת תמיכה בגישה מתונה ופתוחה יותר כלפי שוק הקריפטו.

נכון להיום, החקיקה הדרום-קוריאנית אינה מאפשרת הנפקה או מסחר מקומי בקרנות סל קריפטו, לאחר שה-FSC קבע כי אין בסיס חוקי לכך שמטבעות כמו ביטקוין יוגדרו כ"נכסים בסיסיים" במסגרת מוצרי השקעה מוסדיים.

"הפוליטיקה הדרום-קוריאנית מגלה עניין גובר בקריפטו – והצעירים הם אלה שמציבים את הדרישה."
"הפוליטיקה הדרום-קוריאנית מגלה עניין גובר בקריפטו – והצעירים הם אלה שמציבים את הדרישה."

משבר הדור הצעיר והפתרון הדיגיטלי

מאחורי ההכרזה של לי עומדת תובנה עמוקה יותר: הקושי הכלכלי של צעירי קוריאה – מחירי הדיור, שוק עבודה מתוח, וצמיחה מוגבלת של הון עצמי – כבר אינו עניין פרטי אלא תסמין למבנה כלכלי שדורש תיקון. "הקשיים שצעירים חווים היום אינם בעיה פרטית," כתב לי. "זו משבר מבני שנוצר בשל מחסור בהזדמנויות. אני מתכוון לשנות את זה."

המסר הזה, מתברר, מוצא הד נרחב בציבור. לי נהנה כיום מתמיכה של כ-50% מהבוחרים, ונתוני פלטפורמת ההימורים המבוזרת Polymarket מצביעים על הסתברות של 87% לבחירתו. ברקע עומדת ההדחה המתוקשרת של הנשיא הקודם, יון סוק-יול, שהודח לאחר שהכריז על מצב חירום צבאי ועורר סערה ציבורית רחבה.

הקריפטו הפך לזירה פוליטית

לי אינו לבדו במגרש הזה. גם יריבו, קים מון-סו ממפלגת השלטון הימנית "כוח העם", הבטיח להפסיק את האיסור על קרנות סל קריפטו. לצד זאת, הוא התחייב לבטל את מדיניות "בורסה אחת – בנק אחד" ולגבש רגולציה חדשה למטבעות היציבים (סטייבלקוינס).

במדינה שבה כ-16 מיליון אזרחים – כמעט שליש מהאוכלוסייה – מחזיקים חשבון קריפטו, זו אינה עוד נישה טכנולוגית. זו כבר סוגיה כלכלית, חברתית, וכעת גם פוליטית.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן