בזמן שכל העיניים נשואות לביטקוין שממשיך לשבור שיאים היסטוריים, דווקא סולנה, המטבע ה"צעיר" שעד לפני כמה שנים אף אחד לא שמע עליו, רושם מהלך מדהים: מחירו הגיע לשיא חדש של 212 דולר, עלייה של 275% מהשנה הקודמת. זה, מבחינת שווי שוק, מכניס אותו למועדון הנחשק של המטבעות הגדולים ביותר בעולם – מועדון ה-100 מיליארד דולר, לצד הענקים ביטקוין, איתריום וטתר (המטבע היציב USDT – Tether).
"זה לא סוף הסיפור"
אבל אם חשבתם שזה השיא, ייתכן שתחשבו שוב. האנליסט ולנטין פורנייה מ-BRN טוען שלסולנה יש עוד מרחב לריצה קדימה. "החודש, סולנה השיגה שיא חודשי חדש בעמלות על העסקאות," הוא מסביר, ומוסיף שהמטבע מציג צמיחה מתמדת בכמות המשתמשים הפעילים ובנפח העסקאות.
"עם הביטקוין שמוביל את השוק כלפי מעלה, סולנה ממוצבת טוב יותר מאי פעם, ואנחנו צופים לראות אותה שוברת את השיא הקודם של 259 דולר" הוא מציין. בנוסף, מעורבותה של סולנה בתופעת המימקוינס הפכה אותה לשחקן דומיננטי בתחום – דבר שיכול להוסיף לדחיפה שהיא מקבלת ולהמשיך את המומנטום הנוכחי.
המהפכה של סולנה
ולא רק עליות בשווי השוק – גם הפיתוח ברשת סולנה מתקדם בקצב מסחרר. אחד הצעדים הגדולים ביותר נעשה לאחרונה כשקוינבייס השיקה את cbBTC, מטבע מגובה ביטקוין על גבי רשת סולנה (זה אומר שהמטבע מחקה ושווה ערך לביצועים של הביטקוין). רגע אחרי קריסת FTX, שטרפה את הקלפים, איבדה סולנה את הטוקן הפופולרי "soBTC" שהפך ללא שמיש. המשבר הזה הכניס את ה רשת של סולנה לנחיתות, וגרם לרבים לחשוב שהרשת עלולה לאבד את יתרונה מול המתחרים.
כאן נכנס cbBTC לתמונה. המהלך של קוינבייס מאפשר למשתמשים לשלוח ביטקוין לקוינבייס ולקבל cbBTC ישירות לארנק שלהם ברשת סולנה, כך שיוכלו לסחור בו בתוך מגוון האפליקציות שנמצאות על רשת סולנה. זהו צעד מכריע, שמחייה את אפשרויות הכלכלה המבוזרת (deFi) בסולנה ומחזיר לה את היתרון התחרותי מול איתריום. קוינבייס גם מבטיחה להוסיף 10 מיליון דולר במלאי cbBTC לסולנה, יחד עם 500 אלף דולר נוספים שהוקצו למאגרים ולרזרבות.
אז לאן סולנה מכוונת מכאן? הנתונים מצביעים על כך שהפלטפורמה רואה צמיחה משמעותית, והתמיכה ממשיכה לזרום הן מצד המשקיעים והן מצד קהילת המפתחים. הקרב על ההובלה בדיפיי והחידושים הטכנולוגיים רק הולך ומתחמם, ולסולנה יש את כל מה שצריך כדי להיות שם בחזית.