polkadot
Polkadot (DOT) $ 4.24 2.32%
tron
TRON (TRX) $ 0.246809 1.19%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 3.32 1.07%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000014 0.74%
solana
Solana (SOL) $ 151.74 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 606.76 0.95%
xrp
XRP (XRP) $ 2.34 7.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.181742 0.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.722958 3.21%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 22.27 0.80%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 14.99 2.83%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 87.26 1.00%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.58 0.18%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 5.56 3.11%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,811.27 0.04%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 94,845.41 0.64%

בזכות הביטקוין: רווח היסטורי לחברת ענק בארה"ב

ענקית הפורומים רדיט נפרדת מאחזקות הקריפטו שלה, מהלך שהוביל אותה לרשום רווח ראשון מאז הקמתה. האם זה סוף הקשר שלה עם עולם המטבעות הדיגיטליים – או רק תחילתו של עידן חדש?
בתמונה: מנכ"ל רדיט במהלך כנס Web Summit. קרדיט צילום: Web Summit מתוך Flickr CC BY 2.0
בתמונה: מנכ"ל רדיט,סטיב האפמן , במהלך כנס Web Summit. קרדיט צילום: Web Summit מתוך Flickr רישיון CC BY 2.0

בעקבות מכירה משמעותית של מטבעות ביטקוין ואת'ריום, רדיט (Reddit) – ענקית הפורומים מארצות הברית, אשר בעבר הייתה שחקנית מרכזית בקהילת הקריפטו – הצליחה לראשונה בתולדותיה לרשום רווח. למרות מעורבותה ההיסטורית בתחום הקריפטו, רדיט בחרה כעת למתן את השקעותיה במטבעות דיגיטליים. עם זאת, היא לא פוסלת אפשרות לשוב ולהשקיע בתחום בעתיד. אז מה הניע את רדיט לבצע את השינוי הזה?

הכוח של רדיט

רדיט (Reddit), שהוקמה בשנת 2005, היא פלטפורמת הפורומים הגדולה והמובילה בעולם. בשנים האחרונות, היא הפכה למוקד משיכה מרכזי עבור חובבי טכנולוגיה, פוליטיקה ותרבות – ובעיקר עבור קהילת הקריפטו. רדיט הייתה מהחברות הראשונות שתמכו בדיונים ציבוריים על ביטקוין ומטבעות דיגיטליים, והקהילות שלה, הידועות כ-"subreddits", הפכו למקום מפגש חיוני עבור חובבי הקריפטו ברחבי העולם.

לכן, כשברבעון השלישי של 2024 הודיעה רדיט על מכירת רוב אחזקות הקריפטו שלה, היה ברור שמדובר בתפנית דרמטית. ההשקעות בביטקוין ובאת'ריום, אותן רכשה כחלק מהאסטרטגיה הפיננסית שהציגה במסגרת הנפקתה בפברואר, הניבו לחברה רווח של 6.87 מיליון דולר – סכום שאיפשר לה, לראשונה מאז הקמתה, לרשום רווח של כ-30 מיליון דולר.

הכניסה של רדיט לעולם הקריפטו

רדיט לא נכנסה לעולם הקריפטו בקלות דעת; כבר בשנת 2013 הייתה בין החברות הראשונות שהסכימו לקבל תשלומים בביטקוין עבור מנויי הפרימיום שלה. היא אף לקחה את המובילות הדיגיטלית שלה צעד נוסף קדימה ב-2020 כשהשיקה את מערכת "נקודות הקהילה" שלה על גבי רשת את'ריום, מערכת שהשתמשה במטבעות MOON ו-BRICK כדי לתגמל משתמשים שתורמים לקהילות מסוימות. המערכת הזו זכתה להצלחה ניכרת והביאה את חוויית הקריפטו אל מאות אלפי משתמשים.

שנה לאחר מכן, רדיט השיקה את ארנק הבלוקצ'יין "Vault", שאיפשר למשתמשים לנהל מטבעות דיגיטליים ולאסוף אווטרים דיגיטליים שנוצרו בטכנולוגיית פוליגון (Polygon NFTs). האווטרים האלו הפכו לפופולריים במיוחד, והגדילו את מעורבות המשתמשים בפלטפורמה, שהפכה בעצמה לסמל לשימוש יצירתי בטכנולוגיית בלוקצ'יין.

השינוי באסטרטגיה

בדיווח האחרון שהגישה רדיט לרגולטורים בארצות הברית, היא הודתה כי אמנם היא מאמינה בפוטנציאל העצום של עולם הקריפטו, אך חוששת מהשפעות אי-הוודאות לטווח הארוך. כחלק משינוי המדיניות, רדיט ציינה שכל השקעה עתידית במטבעות דיגיטליים תדרוש אישור מועצת המנהלים, ושהיא מתמקדת במטבעות שאינם נחשבים לניירות ערך, כגון ביטקוין ואת'ריום.

החלטה זו מעידה על גישה שמרנית יותר, שמבקשת להבטיח יציבות פיננסית ומעמיקה את הפוקוס של החברה באפיקי צמיחה יציבים.

השינוי באסטרטגיה של רדיט לא מתבטא רק בהשקעות אלא גם בפלטפורמה עצמה: רדיט הודיעה לאחרונה על השבתת מערכת "נקודות הקהילה" שלה, לאחר שנתקלה באתגרי סקיילביליות משמעותיים. צעד זה מעיד על כך שרדיט מעדיפה להתמקד בפרויקטים בהם תוכל להציע חוויית משתמש מעולה, גם אם בטווח הקצר הדבר מצריך הפחתת מעורבות בעולם הקריפטו.

גם האפשרות לתשלום בקריפטו, שהייתה חלק מה-DNA של החברה בשנים האחרונות, הוסרה לאחרונה. ייתכן שרדיט תבחן מחדש את חזרתה לתחום בעתיד, ככל שהטכנולוגיה תבשיל והרגולציה תהפוך ברורה יותר.

תזמון המכירה – החמצה או החלטה מחושבת?

מעניין לציין כי רדיט מכרה את אחזקות הקריפטו שלה בדיוק לפני העלייה הגדולה האחרונה במחירי הביטקוין, שהתקרב לשיא כל הזמנים. אך ההחלטה לא נבעה, ככל הנראה, מחוסר אמון בעתיד הקריפטו, אלא מהגישה החדשה שדורשת יציבות ושמרנות פיננסית. המכירה אמנם מנעה מרדיט רווח נוסף מהעלייה האחרונה, אך היא איפשרה לה לרשום רווחיות היסטורית.

המהלך הנוכחי של רדיט אינו בהכרח מסמן "פרידה" מעולם הקריפטו, אלא התמקדות בגישה זהירה ומאוזנת יותר. ייתכן שבעתיד, כשטכנולוגיית הבלוקצ'יין תתקדם ותתמודד עם אתגרי סקיילביליות ורגולציה, רדיט תחזור להוביל גם בתחום הזה. לעת עתה, נראה כי החברה בוחרת להתבונן על הקריפטו מרחוק, אולי בציפייה לתנאים בשלים יותר, אך בהחלט לא מתוך חוסר אמון בפוטנציאל הענק של התחום.

העתיד של רדיט, כמו של עולם הקריפטו כולו, נותר פתוח ומלא אפשרויות.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן