יוני אסיא, מייסד שותף ומנכ"ל eToro, על בימת כנס Money ביום הפתיחה של כנס RISE 2017 בהונג קונג. צילום: Stephen McCarthy / RISE / Sportsfile | קרדיט: Flickr
אחרי למעלה מעשור של פעילות שהחלה כסטארט-אפ ישראלי שאפתני, eToro עולה קומה – והופכת לחברה ציבורית.
ההודעה על תמחור המניה ב-52 דולר, גבוה מהטווח המקורי של 46–50 דולר, לא רק מגלמת אמון מהשוק, אלא גם מציבה את החברה בעמדה נוחה מול מתחרות ותיקות כמו רובינהוד. סכום הגיוס הכולל עומד על 620 מיליון דולר, כשהמסחר במניה יחל היום (14 במאי) תחת הסימול ETOR בנאסד"ק. ההנפקה כוללת כ-11.9 מיליון מניות, חצי מהן שנמכרו על ידי החברה עצמה והחצי השני בידי בעלי מניות קיימים. מדובר במהלך שהמתין לרגע הנכון, לאחר שנסיונות קודמים של eToro להנפקה דרך מיזוג SPAC (חברה ציבורית למטרת רכישה, מעין קיצור דרך להנפקה באמצעות מיזוג עם שלד בורסאי קיים) לא הבשילו לכדי ביצוע.
המסר שהעבירה החברה עם ההנפקה הוא ברור: יש לה כוונות להישאר בשוק לטווח הארוך. ולא פחות חשוב – היא בוחרת לעשות את זה דרך הדלת הראשית, עם תשקיף ציבורי, חשיפה מלאה, ופנייה ישירה לשוק ההון האמריקאי.
הנפקה בתזמון מדויק: כשהשוק צמא למניות טכנולוגיה יציבות
למרות אי-ודאות כללית בשווקים בשנה האחרונה, תחום הפינטק – ובעיקר חברות המשלבות מסחר דיגיטלי וקריפטו – חוזר בהדרגה לתודעת המשקיעים. על רקע זה, הבחירה של eToro לצאת להנפקה דווקא כעת אינה מקרית. בעוד רובינהוד כבר רשמה התאוששות משמעותית עם זינוק של יותר מ-67% במנייתה מתחילת השנה, eToro ממצבת את עצמה כאלטרנטיבה מתוחכמת יותר – עם בסיס משתמשים בינלאומי, דגש על השקעות חברתיות וממשק חוצה פלטפורמות.
עם הנפקתה, מצטרפת eToro לקבוצה הולכת וגדלה של חברות קריפטו ופינטק שעושות את דרכן לבורסה, בהן Chime, Circle, Kraken וגם Coinbase – שהייתה הראשונה לפרוץ את הדרך כשנכנסה לנאסד"ק כבר בשנת 2021, וכיום היא אף חלק ממדד S&P 500. מהלך זה עשוי לסמן את תחילתו של גל חדש של הנפקות בתחום, אחרי תקופה של המתנה זהירה בעקבות תנודתיות רגולטורית ומאקרו-כלכלית. בהיבט הזה, לא מדובר רק בצעד פיננסי, אלא גם בהצהרת כוונות: eToro רואה את עצמה כחלק מהדור הבא של המוסדות הפיננסיים הדיגיטליים – כאלה ששואפים לא רק לשרת משקיעים, אלא גם לחנך, להנגיש ולהרחיב את גבולות השוק הפיננסי המסורתי.
חזון גלובלי עם שורשים ישראליים
מה שהחל כחזון של שני יזמים ישראלים – יוני אסיא ואחיו רונן – התפתח לאחת הפלטפורמות המוכרות בעולם בתחומי המסחר וההשקעה. eToro נולדה מתוך מטרה להפוך את עולם ההשקעות לשקוף, פשוט ונגיש יותר, ולאורך השנים שילבה כלי מסחר מתקדמים לצד ממשק חברתי שמאפשר לעקוב וללמוד מהשקעות של אחרים.
כעת, כשהיא מצטרפת לרשימת החברות הציבוריות, היא גם מחויבת לשקיפות, אחריות ועמידה בסטנדרטים הגבוהים ביותר של שוק ההון האמריקאי. ההנפקה, אם כן, איננה סיום המסע – אלא שלב חדש בו החברה תידרש להוכיח לא רק חזון, אלא גם יציבות, יכולת צמיחה, ומעל הכול – רלוונטיות בעידן שבו טכנולוגיה, רגולציה והעדפות המשתמש משתנים בקצב מהיר. התחרות בתחום צפויה להיות עזה, אבל אם לשפוט לפי פתיחת המסחר – ל-eToro בהחלט יש את תשומת הלב של המשקיעים.