polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.65 3.10%
tron
TRON (TRX) $ 0.290707 0.99%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.88 2.09%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000012 2.78%
solana
Solana (SOL) $ 157.14 1.92%
bnb
BNB (BNB) $ 670.93 1.25%
xrp
XRP (XRP) $ 2.43 2.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.179995 3.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.625844 1.97%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 19.58 5.16%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 14.31 1.47%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 90.96 2.44%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.36 3.87%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.26 1.04%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,781.30 4.42%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 110,782.68 1.15%

ProShares מקבלת אור ירוק: קרנות סל חדשות על XRP יוצאות לדרך

ProShares משיקה שלוש קרנות סל מבוססות חוזים עתידיים על XRP · האישור מגיע לאחר סיום הסאגה המשפטית של ריפל · המהלך צפוי לחזק את מעמד הקריפטו בשוק ההון המסורתי
פרו-שרס תשיק שלוש קרנות סל חדשות על בסיס חוזים עתידיים של XRP · האישור מה-SEC מסמן מגמה ברורה של חדירת הקריפטו לשוקי ההון המסורתיים

ענקית קרנות הסל האמריקאית ProShares מתכננת להשיק שלוש קרנות סל חדשות המבוססות על חוזים עתידיים של מטבע ה-XRP, זאת לאחר שקיבלה אישור שקט מרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC).

המוצרים החדשים, שכוללים קרן ממונפת פי 2 (Ultra XRP ETF), קרן שורט רגילה (Short XRP ETF) וקרן שורט ממונפת פי 2 (Ultra Short XRP ETF), נועדו להעניק למשקיעים חשיפה מגוונת למחיר המטבע, גם כלפי מעלה וגם כלפי מטה.

בהתאם למסמכים שהוגשו לרגולטור, הקרנות יתבססו על חוזים עתידיים ולא על מחיר הספוט של המטבע עצמו, מה שמפחית חלק מהסיכונים הרגולטוריים המוכרים בתחום זה. בשלב זה, אין כל התקדמות במישור אישור קרן סל עוקבת מחיר אמיתי (Spot ETF) עבור XRP, אך מדובר בצעד משמעותי נוסף בהנגשת נכסי קריפטו למשקיעים מסורתיים.

המהלך צפוי להרחיב עוד יותר את הנזילות במסחר במטבע ולבסס את מעמדו כמרכיב לגיטימי בתיקי השקעות אמריקאיים.

מה עומד מאחורי המהלך?

המהלך של פרו-שרס מתאפשר בעיקר בזכות סיום הקרב המשפטי הארוך בין ריפל ל-SEC, שהסיר חסמים רגולטוריים משמעותיים מעל XRP.
פסק הדין שפורסם במרץ האחרון קבע כי XRP אינו נחשב לנייר ערך רגיל במקרים מסוימים, דבר שסלל את הדרך למוצרים פיננסיים חדשים המבוססים על המטבע. המהלך של פרו-שרס נתפס כתמונת מראה של מגמה רחבה יותר בשוק, שבו יותר גופים מוסדיים מחפשים דרכים להיחשף לקריפטו מבלי להחזיק ישירות במטבעות עצמם.

ProShares פותחת את הדלת למסחר חדש על בסיס חוזים עתידיים של XRP, במהלך שמסמל את התקרבות שוק ההון המסורתי לעולם הקריפטו.
ProShares פותחת את הדלת למסחר חדש על בסיס חוזים עתידיים של XRP, במהלך שמסמל את התקרבות שוק ההון המסורתי לעולם הקריפטו.

למרות הסנטימנט החיובי, קרנות עוקבות מחיר ספוט עדיין ניצבות בפני בדיקה קפדנית מצד ה-SEC, במיוחד בכל הנוגע לאבטחה, שמירה על נזילות והגנה על משקיעים. בקשתה של קרן גרייסקייל נמצאת במרכז העניינים, עם מועד החלטה חשוב במיוחד ב-22 במאי.

השפעת ההשקה על שוק הקריפטו

ההשקה של הקרנות החדשות מתווספת לרצף של מוצרים פיננסיים על בסיס XRP, שמגיעים לשוק בעקבות סיום הסאגה המשפטית מול הרגולטור האמריקאי.
רק לפני שבועות אחדים, חברת Teucrium השיקה קרן סל ממונפת פי 2 על XRP, אשר כבר ביום הראשון למסחר הצליחה להגיע למחזור מסחר של מעל חמישה מיליון דולר. הצלחה זו ביססה את הקרן כהשקה המוצלחת ביותר בתולדות החברה, והראתה בבירור את הביקוש הקיים בקרב המשקיעים האמריקאים לחשיפה לסוג זה של נכסים.

בנוסף, קבוצת CME, מפעילת אחת מבורסות הנגזרים הגדולות בעולם, הודיעה כי תתחיל להציע חוזים עתידיים על XRP החל מהחודש הבא. הוספת החוזים מתבצעת לצד חוזים קיימים על ביטקוין, את'ריום וסולנה, ומשקפת מגמה כוללת של התרחבות שוק הנגזרים הדיגיטליים במערכת הפיננסית הממוסדת.

הצמיחה במוצרים מבוססי חוזים עתידיים מצביעה על שינוי תפיסה עמוק בעולם ההשקעות המסורתי, במיוחד סביב נכסי קריפטו, אם המגמה תימשך, ייתכן שנראה את XRP מקבל מקום מרכזי עוד יותר במדדי שוק והשקעות מוסדיות.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן