polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.88 6.85%
tron
TRON (TRX) $ 0.293256 1.16%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.94 3.47%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000013 7.57%
solana
Solana (SOL) $ 164.73 4.50%
bnb
BNB (BNB) $ 686.43 2.43%
xrp
XRP (XRP) $ 2.55 5.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.194825 7.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.677661 8.41%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 20.74 5.86%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 15.31 7.02%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 94.96 4.27%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.53 7.58%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.52 1.01%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,964.83 6.73%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 115,972.07 4.04%

GENIUS: ארה"ב רוצה לעשות סדר

הצעת חוק חדשה של הסנאטור ביל האגרטי מבקשת להסדיר את תחום הסטייבלקוין בארה"ב ולהכפיף אותו לרגולציה של הפדרל ריזרב. האם זה הצעד שימקם את הדולר האמריקאי במרכז הכלכלה הדיגיטלית?
תמונה להמחשה חדשות קריפטו

הסנאטור הרפובליקני מטנסי, ביל האגרטי, חשף הצעת חוק חדשה תחת השם Guiding and Establishing National Innovation for US Stablecoins (GENIUS) Act, שמטרתה ליצור מסגרת רגולטורית למטבעות יציבים (Stablecoins) הצמודים לדולר האמריקאי. לפי דבריו, החקיקה תסייע "ליצור מסגרת רגולטורית בטוחה ומעודדת צמיחה שתשחרר את החדשנות" ותתמוך בהתחייבותו של הנשיא דונלד טראמפ להפוך את ארה"ב ל"מרכז עולמי לקריפטו".

הצעת החוק זכתה לתמיכה מצד הסנאטורים טים סקוט (Tim Scott), קירסטן גיליברנד (Kirsten Gillibrand) וסינתיה לומיס (Cynthia Lummis), כאשר האגרטי ציין כי הוא מתכנן לעבוד יחד עם נציג בית הנבחרים, פרנץ' היל, ועם ועדת השירותים הפיננסיים של הבית כדי להביא את ההצעה לחתימתו של הנשיא.

רגולציה דו-שלבית למטבעות יציבים

לפי נוסח ההצעה, מטבעות יציבים יוגדרו כנכסים דיגיטליים הצמודים לדולר האמריקאי, והרגולציה עליהם תיקבע בהתאם לגודל ההנפקה שלהם. מנפיקים של מטבעות עם שווי שוק של יותר מ-10 מיליארד דולר יידרשו לעמוד בפיקוח הפדרל ריזרב, בעוד שמנפיקים קטנים יותר יוסדרו ברמת המדינות, מה שיאפשר להם לפעול תחת רגולציה מקומית ופחות מחמירה. נכון להיום, רק שני מטבעות עומדים ברף הזה – Tether (USDT) ו-USD Coin (USDC), כך עולה מנתוני CoinGecko.

 

תמונה להמחשה חדשות קריפטו קרדיט ויקימדיה
הסנאטור ביל האגרטי (Bill Hagerty), יוזם הצעת החוק להסדרת מטבעות יציבים בארה"ב | קרדיט: United States Congress

 

בנוסף, החוק יחייב את כל מנפיקי הסטייבלקוין לפרסם דוחות רזרבה מבוקרים מדי חודש, תוך איום בסנקציות פליליות במקרה של הגשת דיווחים כוזבים.

תמיכה מצד הבית הלבן

במסיבת עיתונאים שנערכה ב-4 בפברואר, היועץ של הבית הלבן לענייני בינה מלאכותית וקריפטו, דיוויד סאקס, הביע תמיכה בקידום הרגולציה החדשה:

"למטבעות יציבים יש פוטנציאל להבטיח את הדומיננטיות של הדולר האמריקאי בעולם הדיגיטלי ולהגביר את השימוש בו כמטבע הרזרבה הגלובלי, מה שעשוי לייצר ביקוש של טריליוני דולרים לאג"ח ממשלת ארה"ב."

הצעת החוק מגיעה בתקופה שבה השוק מציג צמיחה מהירה. שווי השוק הכולל של הסטייבלקוין עומד כיום על 227 מיליארד דולר, ולפי תחזיות של מנהל הנכסים הקריפטוגרפי Bitwise, השוק צפוי להגיע ל-400 מיליארד דולר עד סוף 2025.

הצעת ה-GENIUS Act ממשיכה מגמות קודמות בניסיון להסדיר את תחום הסטייבלקוין, בין היתר על בסיס טיוטת החוק שהוגשה באוקטובר האחרון במסגרת הצעת ה-"Clarity for Payment Stablecoins Act". נראה כי הקונגרס מגביר את המאמצים לקבוע כללים ברורים בתחום, במיוחד לנוכח העניין ההולך וגובר מצד וול סטריט וממשל טראמפ בנוגע לקריפטו.

השאלה המרכזית היא האם רגולציה פדרלית תקדם את החדשנות ותיתן ודאות לשוק, או שתיצור חסמים שיקשו על שחקנים חדשים להיכנס. בינתיים, הצעת החוק צפויה לעבור במהירות דרך הוועדות בקונגרס, לפחות לפי ההערכות של גורמים בכירים בסנאט.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן