חברת מאסטרקארד מתקרבת צעד משמעותי לעבר עתיד פיננסי מבוסס נכסים דיגיטליים.
בהודעה שפורסמה ב-28 באפריל, הכריזה החברה כי תאפשר לבתי עסק ברחבי רשת התשלומים הענקית שלה – המונה כ-150 מיליון עסקים – לקבל תשלומים במטבעות יציבים (סטייבלקוין). המהלך יתבצע בשיתוף פעולה עם Circle, מנפיקת מטבע USDC; לצד חברת Paxos, ספקית פתרונות בלוקצ'יין מוסדרים; ו-Nuvei, חברת תשלומים גלובלית המתמחה באינטגרציה של נכסים דיגיטליים.
המהלך החדש מתרחש במקביל לשותפות נוספת עם בורסת הקריפטו OKX, במסגרתה יושק כרטיס בנק קריפטוגרפי ייחודי. במקביל, Circle עצמה רשמה התקדמות רגולטורית משמעותית באבו דאבי, מה שמסמן את המשך המגמה העולמית של אימוץ מטבעות יציבים.
מאסטרקארד פותחת את הדלת לעסקים
באמצעות שיתוף הפעולה החדש, יוכלו בתי העסק ברשת של מאסטרקארד לבחור לקבל תשלומים במטבעות יציבים, ללא קשר לאמצעי התשלום שבו השתמש הלקוח בפועל. בכך, מאסטרקארד מניחה תשתית רחבה לגישור בין הכלכלה המסורתית לעולם הבלוקצ'יין.
יורן למברט, מנהל המוצרים במאסטרקארד, הסביר כי השילוב בין שימוש צרכני במטבעות יציבים לבין קבלת תשלומים עסקיים יוצר "גישה מעגלית שלמה" לתחום. לדבריו, "המקרי שימוש ברורים – אנחנו רוצים להפוך את זה לקל ופשוט גם עבור עסקים וגם עבור צרכנים."
המהלך מתרחש על רקע צמיחה משמעותית בשוק הסטייבלקוינס, שהגיע לשווי של מעל 230 מיליארד דולר – גידול של 54% בתוך שנה בלבד, בהובלת USDT ו-USDC שמחזיקים יחד בכ-90% מהשוק.
OKX מצטרפת עם כרטיס קריפטו חדש
במקביל לשיתוף הפעולה עם Circle ו-Paxos, מאסטרקארד חוברת לבורסת הקריפטו OKX ומשיקה יחד איתה את כרטיס OKX – כרטיס דביט קריפטוגרפי שיאפשר למשתמשים גישה ישירה לקריפטו שלהם לצורך רכישות יומיומיות.
היידר רפיק, מנהל השיווק של OKX, ציין כי מדובר ב"צעד משמעותי בהבאת הסטייבלקוינס לשימוש יומיומי אמיתי." לדבריו, המיזם החדש נועד להקל על אינטגרציה של קריפטו בחיי היום-יום וליצור חוויות עשירות יותר עבור המשתמשים.
בנוסף, מאסטרקארד משתפת פעולה גם עם בורסות מובילות כמו קראקן, ביינאנס ו-Crypto.com בתחום כרטיסי הדביט הקריפטוגרפיים, וממשיכה להרחיב את הנוכחות שלה בתחום התשלומים הדיגיטליים.
Circle מתקרבת לרישוי מלא באבו דאבי
במקביל להתפתחויות בארה״ב, Circle – מנפיקה של מטבע USDC – הודיעה כי קיבלה אישור עקרוני מרשות השירותים הפיננסיים של שוק אבו דאבי הגלובלי (ADGM). אישור זה מקרב את החברה לקראת קבלת רישיון מלא לפעול כנותן שירותים פיננסיים מוסדר באיחוד האמירויות.
ג'רמי אלייר, מנכ"ל ומייסד Circle, ציין כי המהלך הזה הוא "חלק מאסטרטגיה להעמקת השורשים בשווקים המאמצים את כלכלת הבלוקצ'יין." לדבריו, Circle מחויבת לקדם רגולציה עולמית למטבעות יציבים ולבסס את האמון והציות ברשתות הפיננסיות החדשות.
החברה גם הודיעה על שותפות עם Hub71, אקוסיסטם הטכנולוגי של אבו דאבי, במטרה לקדם פרויקטים משותפים ולשתף פעולה עם יותר מ-500 חברות סטארט-אפ ומשקיעים בתחום הנכסים הדיגיטליים.
המזרח התיכון: זירת קרב חדשה לקריפטו עולמי
האיחוד האמירויות משקיע מאמצים גדולים בביסוס מעמדו כמרכז עולמי בתחום ה-Web3 והנכסים הדיגיטליים. לצד פעילות Circle, דובאי עצמה מקדמת יוזמות משולבות שמחברות את תחום הנדל"ן עם טכנולוגיות טוקניזציה מתקדמות.
הגישה הפרוגרסיבית של איחוד האמירויות באה לידי ביטוי גם בדירוגים בינלאומיים, כאשר המדינה דורגה במקום השלישי במדד אימוץ הקריפטו של Henley & Partners לשנת 2024. נראה כי האזור הופך לזירה אסטרטגית במאבק על עתיד הכלכלה הדיגיטלית.