הבחירה המחודשת של דונלד טראמפ לנשיאות מביאה איתה תקוות גדולות בקרב תעשיית הקריפטו. טראמפ, שמעולם לא הסתיר את ביקורתו כלפי הרגולציות הקפדניות בתחום הקריפטו, מציג סדר יום שמבטיח לשנות את כללי המשחק ולהציב את ארה"ב בחזית העולמית. תוכניותיו כוללות רפורמות רגולטוריות מקיפות, הקמת עתודת ביטקוין לאומית, ותמריצים משמעותיים לתעשיית הכרייה המקומית. מה בדיוק מצפה לנו? הנה כל מה שצריך לדעת.
מדיניות רגולטורית חדשה
אחד הנושאים המרכזיים שהעסיקו את תעשיית הקריפטו בשנים האחרונות היה היעדר הבהירות הרגולטורית, כשברקע התנהלה אכיפה תקיפה מצד ה-SEC נגד בורסות קריפטו מרכזיות כמו Binance, Coinbase ו-Kraken. טראמפ, שהתחייב לסיים את "המאבק האנטי-קריפטו" של הממשל הקודם, מבטיח להחליף את יו"ר ה-SEC, גארי גנסלר, כבר ביום הראשון לכהונתו. המהלך הזה נועד להחזיר את האמון ולספק כללים ברורים שיאפשרו לתעשייה לפעול בצורה חופשית ובטוחה יותר. לא רק הרגולציה צפויה להשתנות – גם סביבת הפעולה כולה עשויה להפוך לידידותית יותר לעסקים ולמשקיעים בתחום הקריפטו, שמרגישים כעת שיש תקווה לסוף עידן העימותים הרגולטוריים.
בנוסף, טראמפ מציב יעד שאפתני לפיתוח תעשיית כריית הביטקוין בארה"ב, מתוך כוונה שכל הביטקוינים ייוצרו על אדמת אמריקה. אם מהלך כזה יתממש, הוא עשוי לא רק לחזק את מעמד הביטקוין אלא גם להעניק לארה"ב תפקיד מרכזי בתחום כריית הקריפטו העולמית, מה שיכול להפוך את המדינה למוקד משיכה לחברות כרייה ולמשקיעים. בעקבות הצהרותיו של טראמפ, מניות של חברות כרייה אמריקאיות כמו Marathon Digital ו-Riot Platforms כבר רואות עלייה משמעותית, מה שמעיד על ציפיות השוק ליישום המדיניות החדשה.
רפורמות כלכליות ומיסוי
החידוש המהותי בתוכניתו של טראמפ הוא הצעה לבטל את מס רווחי ההון על ביטקוין ועל מטבעות קריפטו אחרים אשר מיוצרים בארה"ב, מהלך שנועד להפוך את הקריפטו לכסף יומיומי עבור האמריקאים. טראמפ ציין כי "לא הגיוני שאנשים ישלמו מס על כוס קפה בביטקוין." הרעיון הוא להשוות את הקריפטו למטבע רגיל, דבר שיפתור את הבעיה שמרתיעה צרכנים מלהשתמש במטבעות דיגיטליים בעסקאות יומיומיות.
הפטור ממס יחול רק על מטבעות שיוצרו בארה"ב, מה שמהווה צעד ברור לעידוד הכלכלה המקומית ורתיעה ממטבעות זרים, במיוחד כאלה שמקורם בסין. הפטור ממס רווחי הון עשוי להפוך את הביטקוין ושאר המטבעות למועדפים בשימוש יומיומי, ולאפשר לאזרחים להחליף את הדולר במטבעות דיגיטליים ללא דאגה מתשלומי מסים נוספים – מהלך שיכול לחולל שינוי דרמטי בשוק הקריפטו האמריקאי.
עוד חלק מהאג'נדה של טראמפ הוא יוזמה יוצאת דופן להקים "עתודת ביטקוין אסטרטגית" לארה"ב – מעין מאגר לאומי של ביטקוין, שישמש את המדינה בעתות משבר ויסייע לגבות את ערך הדולר בזירה הבינלאומית. מטרת היוזמה היא לא רק להחזיק בביטקוין כנכס אסטרטגי דומה לזהב, אלא גם להעניק למטבע הדיגיטלי לגיטימציה ולהפוך אותו לנכס בעל ערך של ממש במערכת הפיננסית. אם המהלך יתממש, הוא עשוי לסייע לביסוס הדולר, לשדר יציבות כלכלית, ולהוות מודל למדינות נוספות.
החזון לעצמאות כלכלית
טראמפ דוגל במדיניות שמטרתה להקטין את התלות של ארה"ב במוסדות בינלאומיים ובמדינות זרות, מתוך רצון לקדם את מה שהוא רואה כעצמאות כלכלית אמיתית. גישה זו מתמקדת בפרוטקציוניזם – הגנה על הכלכלה המקומית, עידוד ייצור מקומי והעדפת תוצרת אמריקאית על פני יבוא. רעיון זה עשוי לתרום גם לתעשיית הקריפטו בארה"ב, שכן מטבעות דיגיטליים מבוזרים כמו ביטקוין מייצגים עצמאות כלכלית ואינם נשלטים על ידי גופים בינלאומיים או בנקים מרכזיים.
בהקשר זה, טראמפ רואה בביטקוין ובקריפטו כלים שיכולים לחזק את עצמאותה הכלכלית של ארה"ב. אם המטבעות הדיגיטליים יתחזקו תחת מדיניותו, הם עשויים לשפר את מעמדה של ארה"ב בזירה הכלכלית העולמית ולאפשר לה לשמור על יתרון תחרותי מול מדינות אחרות.
תור הזהב – שעת הקריפטו הגיע
הבחירה בטראמפ והשינויים הצפויים בקונגרס מעניקים רוח גבית לתעשיית הקריפטו. מצד אחד, הבהירות הרגולטורית הצפויה והתמיכה בתעשיית הכרייה עשויים לעודד את המגזר ולמשוך השקעות חדשות. מצד שני, מאט הוגאן (Matt Hougan), המנהל הראשי להשקעות בחברת Bitwise – חברת ניהול נכסים המתמחה בקרנות קריפטו – מדגיש שהשקעה בתחום דורשת זהירות ותשומת לב, שכן לא כל פרויקט יצליח בסביבה המוסדרת החדשה.
עם הצהרות ברורות ומדיניות מהפכנית, טראמפ מסמן כיוון חדש ומרגש – להפוך את ארה"ב למובילה עולמית בתחום הקריפטו. האם הוא יצליח? את זה רק הזמן יגיד, אבל דבר אחד בטוח: אם תוכניותיו יתממשו, תעשיית הקריפטו בארה"ב עשויה להנות מעידן חדש של הזדמנויות וצמיחה חסרת תקדים, עם פוטנציאל להפוך לחלק בלתי נפרד מהכלכלה האמריקאית והעולמית כאחד, שעת הקריפטו הגיע.