דטרויט עושה היסטוריה בדיוק בעיתוי המתאים. ברקע הבחירות לנשיאות ארצות הברית והניצחון של דונלד טראמפ, שהבטיח לקדם מדיניות פרו-קריפטו שתמקם את אמריקה כמובילה עולמית בתחום, העיר מכריזה שתאפשר לתושביה לשלם מיסים במטבעות דיגיטליים כבר מאמצע 2025. מדובר במהלך חסר תקדים לעיר בסדר גודל כזה, כשהרעיון הוא להפוך את תשלומי הקריפטו מחזון עתידני למציאות נגישה.
המהלך יתבצע באמצעות פלטפורמת PayPal המאובטחת, שתתמוך במטבעות המובילים כמו ביטקוין, איתריום, ביטקוין קאש ולייטקוין, יחד עם המטבע היציב PayPal USD. המשמעות כאן היא לא רק נוחות לתושבי דטרויט, אלא גם פוטנציאל עצום לתעשיית הקריפטו, שרואה במהלך הזה צעד חשוב בדרך להפיכת המטבעות הדיגיטליים לכלי פיננסי מקובל בשגרה האמריקאית.
דטרויט כמרכז טכנולוגי חדש
החלטת העירייה לא הגיעה במקרה. בשנים האחרונות דטרויט משקיעה מאמצים רבים להפוך למרכז חדשנות שימשוך אליו חברות ויזמים מתחום הטכנולוגיה, במיוחד מהתחום הצומח של הבלוקצ'יין. בדומה ליוזמות דומות בקולורדו וביוטה, שבהן תושבים כבר יכולים לשלם מיסים ואגרות עירוניות במטבעות קריפטו באמצעות שותפויות עם חברות תשלומים צד שלישי כמו PayPal ו-BitPay, גם דטרויט שואפת לאמץ טכנולוגיות מתקדמות ולהעניק לתושביה ולעסקים בעיר הזדמנויות כלכליות חדשות.
"המהלך הזה נועד לא רק להקל על התושבים," מציין ראש העיר, מייק דוגן, "אלא גם להפוך את דטרויט ליעד אטרקטיבי לחברות בלוקצ'יין וטכנולוגיה, כחלק מאסטרטגיה כלכלית רחבה." כחלק מאותו חזון, העירייה לא עוצרת רק באפשרות תשלומי הקריפטו. העיר דטרויט יצאה בקריאה ישירה ליזמים בתחום, והזמינה אותם להציע פתרונות בלוקצ'יין שישפרו את השירותים הציבוריים. הרעיונות שמחפשים כאן כוללים כלים שמגבירים שקיפות, מחזקים את אבטחת המידע ומייעלים תהליכים בירוקרטיים – אותם דברים שהתושבים רגילים לשמוע עליהם, אך לא באמת מאמינים שיגיעו ליישום בשטח.
חזון לעתיד או רק מהלך יח"צ?
המנהל הכלכלי החדש של דטרויט, ג'סטין אונוואנו, שמוביל את היוזמה, לא רואה בזה מהלך יח"צני אלא הזדמנות אמיתית לשינוי. "בלוקצ'יין וטכנולוגיות קריפטו יכולות להפוך את העיר לנגישה יותר, שקופה ובטוחה", אומר אונוואנו. "אנחנו מחפשים יזמים שמבינים את המשמעות של ליישם טכנולוגיה בשירותים ציבוריים, ושיש להם חזון אמיתי לשפר את חיי היומיום של התושבים."
נראה שדטרויט מבינה את החשיבות של הצעד שהיא נוקטת: מצד אחד, תשלומי מיסים בקריפטו יכולים להיות פתרון לתושבים שמרגישים שמהירות ואבטחת המידע חשובות לא פחות מהסכום שהם משלמים. מצד שני, העיר יוצרת סביבה שמעודדת חדשנות ומושכת יזמים שמחפשים מקום שבו יוכלו לא רק להשקיע, אלא גם לשנות תפיסות ישנות ולהכניס טכנולוגיות מתקדמות שישרתו את הציבור כולו.