בורסת הקריפטו קראקן הודיעה על שיתוף פעולה עם חברת מאסטרקארד, שבמסגרתו יונפקו כרטיסי דביט פיזיים ללקוחותיה באירופה ובבריטניה – ויאפשרו תשלום ישיר במטבעות קריפטוגרפיים ומטבעות יציבים (Stablecoins) לשימוש יומיומי. ההשקה צפויה בשבועות הקרובים, ובינתיים נפתחה רשימת המתנה למעוניינים.
עבור קראקן, זו לא רק השקת כרטיס חדש – אלא ניסיון לפרוץ את הגבול שבין עולם המטבעות הדיגיטליים לבין התשלומים היומיומיים. אחרי שנים שבהן קריפטו נתפס בעיקר ככלי השקעה ספקולטיבי, הבורסה מנסה להפוך אותו לאמצעי תשלום ממשי, נגיש, ובעל ערך תפעולי. הכרטיס ישתלב בתוך Kraken Pay – מערכת תשלומים שהשיקה קראקן לאחרונה, וכוללת בין השאר העברות בינלאומיות ביותר מ-300 מטבעות, קישורי תשלום פשוטים (Paylink), וזיהוי משתמשים שלא מחייב חשיפת פרטי חשבון בנק. כעת, כשהיא מגובה באחד מהשמות החזקים בתעשיית האשראי, קראקן בונה נדבך נוסף בדרך לקריפטו שנכנס לכיס – ולא רק לארנק הדיגיטלי.
הרחבת אסטרטגיית התשלומים של קראקן
עבור קראקן, כרטיס הדביט החדש הוא חלק ממהלך עמוק יותר: לבנות תשתית שתאפשר שימוש בקריפטו לא רק למסחר והשקעות, אלא גם כתשתית לתשלומים עולמיים. המערכת שכבר פעילה, Kraken Pay, נועדה להפוך מטבעות דיגיטליים לאמצעי תשלום פשוט ואינטואיטיבי.
בעזרתה, לקוחות יכולים לשלוח מאות סוגי מטבעות דיגיטליים למשתמשים ברחבי העולם, ליצור קישור תשלום דמוי ביט (Paylink), ולהשתמש במזהה אישי (Kraktag) שמייתר חשיפה של פרטים בנקאיים.
החיבור עם מאסטרקארד מוסיף שכבת נגישות קריטית – תשלום פיזי, בזמן אמת, בחנויות ובעסקים, ללא צורך בהמרה מוקדמת לפיאט. בכך, קראקן יוצרת מוצר שמקרב את הקריפטו לעולם הישן – מבלי לוותר על הערכים של העולם החדש.
מיצוב רגולטורי: לא רק טכנולוגיה, גם לגיטימציה
אבל כדי להפוך את השאיפות למציאות – קראקן זקוקה ליותר מטכנולוגיה. היא זקוקה לרגולציה. הכניסה לעולם התשלומים הפיזיים נעשית במקביל למאמציה לקבל רישיון פעילות באיחוד האירופי במסגרת תקנות MiCA – רגולציית הקריפטו החדשה שנכנסה לתוקף בשנה האחרונה.
MiCA שמה לעצמה מטרה להסדיר את הפעילות של בורסות קריפטו, מנפיקי מטבעות יציבים וספקי שירותים פיננסיים – ומציבה סטנדרט אחיד לגופים שמעוניינים לפעול באירופה. מבחינת קראקן, זהו תנאי סף: כדי להציע כרטיס תשלום שנכנס ישירות לארנק – היא חייבת קודם להיכנס למערכת.
המהלך הזה משקף שינוי אסטרטגי עמוק. לא עוד בורסה שפועלת על שולי הרגולציה, אלא שחקנית שמבקשת לגיטימציה מוסדית, שיתוף פעולה עם בנקים ועם חברות כרטיסי אשראי – ויכולת להציע פתרונות תשלום לגיטימיים גם עבור עסקים, לא רק עבור חובבי קריפטו.
השקת הכרטיס היא אמנם צעד טכני, אבל היא משקפת מגמה רחבה הרבה יותר: מיזוג מתגבר בין תשתיות הקריפטו לבין הכלכלה הפיננסית הקלאסית – כזה שמתחיל באירופה, אבל עשוי להתגלגל רחוק יותר.