פייפאל ממשיכה להעמיק את הנוכחות שלה בעולם המטבעות הדיגיטליים, והפעם עם תוספת משמעותית לרשימת המטבעות הנתמכים בשתי הפלטפורמות המרכזיות שלה: אפליקציית פייפאל עצמה, ואפליקציית Venmo – שירות התשלומים החברתי הפופולרי ביותר בארצות הברית, שבו משתמשים עשרות מיליוני אמריקאים להעברת כספים יומיומית.
מעתה, שני השירותים יתמכו גם בצ'יינלינק (LINK) ובסולנה (SOL), לצד מטבעות כמו ביטקוין ואת'ריום.
מדובר במהלך שנועד להרחיב את מגוון האופציות למשתמשים פרטיים בארצות הברית, המאפשר להם לקנות, למכור, להחזיק ולהעביר את המטבעות ישירות מהחשבון שלהם, בדומה לתמיכה הקיימת כבר במטבעות כמו ביטקוין ואת'ריום.
לפי הודעת החברה, השלב הבא בהשקה יבוצע בהדרגה לאורך השבועות הקרובים, כאשר כל המשתמשים האמריקאים יקבלו גישה לפונקציות החדשות. ההתרחבות הזו משתלבת במגמה רחבה יותר של החברה – לבסס תשתית קריפטו יציבה ואמינה תחת מותג מוסדי מוכר.
אסטרטגיה ברורה: להנגיש את הקריפטו למיינסטרים
החלטתה של פייפאל להוסיף תמיכה במטבעות כמו סולנה ולינק אינה מקרית. מדובר בשני מטבעות עם נוכחות משמעותית באקוסיסטם הקריפטוגרפי – סולנה נתפסת כאחת מהרשתות המהירות והזולות ביותר בשוק – תכונות שהופכות אותה לאופציה מועדפת עבור אפליקציות מבוזרות. צ'יינלינק, מצדה, משמשת כגשר בין בלוקצ'יין לעולם החיצון, עם תשתית שמאפשרת למערכות פיננסיות לקבל מידע בזמן אמת.
מיי זאבנה (May Zabaneh), סגנית נשיא לפיתוח תחום הקריפטו בפייפאל, התייחסה לכך באופן ישיר: "הוספת מטבעות חדשים נותנת למשתמשים יותר בחירה, גמישות ונגישות לעולם הדיגיטלי", אמרה בהודעה לעיתונות. זאבנה עצמה מלווה את התחום בפייפאל מאז ימיו הראשונים, ונחשבת לדמות שמובילה את הפיתוח מאחורי הקלעים של שירותי הקריפטו במערכות החברה.
פייפאל בונה תשתית פיננסית חדשה – שלב אחרי שלב
ההשקה הזו אינה מהלך בודד, אלא חלק מתוכנית סדורה של פייפאל למצב את עצמה כשחקן מוביל בתחום הפיננסי החדש. בשנה שעברה השיקה החברה את המטבע היציב שלה, PayPal USD – מטבע דיגיטלי מגובה בדולר אמריקאי, המיועד לשימושים יומיומיים בפלטפורמות מסחר ותשלומים.
במקביל, החברה אפשרה לראשונה ללקוחות עסקיים לגשת לשירותי קריפטו ישירות מחשבונותיהם. המהלך הזה, לצד התמיכה הגוברת במטבעות נוספים, מסמן כיוון ברור: פייפאל לא מסתפקת בלהיות "שער כניסה" לעולם הקריפטו, אלא מעוניינת להפוך לחלק בלתי נפרד ממנו.
ברקע הדברים, חשוב לציין את ההשתנות הדרמטית שחלה בשוק האמריקאי בשנה האחרונה – בעיקר בתחום הרגולציה.
במשך תקופה ארוכה, פעילות הקריפטו התנהלה תחת ענן של חוסר ודאות, שכלל עימותים בין רגולטורים לבין פלטפורמות מסחר מובילות. כיום, עם מגמה של הבהרה רגולטורית וחקיקה מתקדמת במדינות שונות, חברות כמו פייפאל מרגישות בטוחות להרחיב את הפעילות בקצב מואץ – ולהפוך את הקריפטו לחלק אינטגרלי ממערך השירותים הפיננסיים שלהן.