polkadot
Polkadot (DOT) $ 4.15 0.17%
tron
TRON (TRX) $ 0.246217 2.06%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 3.30 0.61%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000014 0.49%
solana
Solana (SOL) $ 150.06 2.21%
bnb
BNB (BNB) $ 605.75 0.92%
xrp
XRP (XRP) $ 2.28 4.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.180112 0.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.715455 2.48%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 22.01 1.06%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 14.84 1.60%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 86.50 1.60%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.52 1.95%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 5.49 4.06%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,801.19 0.09%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 94,429.30 0.36%

סערה בשוק הקריפטו: מה הוביל לירידות החדות בביטקוין

בסוף השבוע האחרון הביטקוין צנח באחוזים ניכרים, ועשרות אלפי משקיעים ספגו הפסדים כבדים. מה הוביל לירידות החדות בשוק, והאם זו רק ההתחלה?
תמונה להמחשה חדשות קריפטו דה ספוט

היה זה סופ"ש דרמטי בשוק הקריפטו, כזה שהזכיר לכולנו עד כמה התחום הזה יכול להיות בלתי צפוי. הביטקוין, שהיה קרוב מאוד לשיאו ההיסטורי, ירד בכמעט 7% תוך ימים ספורים, ואיתו צנח גם ערכו הכולל של השוק בכ-100 מיליארד דולר. מדובר בתנועה פתאומית, שמגיעה על רקע תקופה של יציבות יחסית, כאשר הביטקוין התקרב לרמות מחירים שהשוק לא ראה זמן רב. אבל הפעם, זה לא רק מספרים; זו תמונה מורכבת שנשענת על שילוב של גורמים – הנזלות ממונפות, מדדים כלכליים עולמיים, הבחירות בארה"ב ואפילו מלחמת הסטטוסים בין טראמפ להאריס, בואו נעשה רגע סדר.

הגורם המיידי – הנזלות של פוזיציות ממונפות

הירידה החדה של הביטקוין לא הייתה מקרית. המחיר צנח מרמה של $73,600 אליו הגיע ביום שלישי שעבר, לכ- $68,500, רמת המחיר נכון לזמן כתיבת שורות אלו, תוך פחות מחמישה ימים – תנועה שגררה "הנזלה" של פוזיציות ממונפות בהיקף של מעל 280 מיליון דולר.

מה זה אומר? סוחרים רבים השתמשו במינוף, כלומר, הגדילו את ההשקעה שלהם באמצעות הלוואה, כדי להרוויח יותר מעליית מחיר הביטקוין. אמנם מינוף מאפשר פוטנציאל רווח גבוה, אך גם חושף להפסדים משמעותיים כשיש ירידות. כשהביטקוין צנח, בורסות סגרו אוטומטית את הפוזיציות כדי להגן על עצמן – וזה מה שנקרא הנזלה.

בתהליך הזה, כ-90,000 סוחרים נפגעו, וביניהם סוחר שאיבד מעל 11 מיליון דולר בעסקה אחת. ההנזלות רק החריפו את הירידות, מה שגרר תגובת שרשרת של הפסדים והנזלות נוספות.

רגע אחרי שהמספרים האלו התפרסמו, אפשר היה לחוש את החשש בשוק. כשהמדד שמראה את רמות הפחד והחמדנות מצביע על "חמדנות גבוהה" עם 74 נקודות, ברור שהסוחרים היו בטוחים בכיוון החיובי – אולי בטוחים מדי. ואז, כשמגיעה תנועת ירידה חדה כזו, היא גוררת אחריה גל של הנזלות שמתחזקות את הנפילה. אבל האם כל זה קרה בגלל תנועת שוק פשוטה, או שאולי יש כאן גורם נוסף?

 

תמונה להמחשה: חדשות קריפטו דה ספוט
תמונה להמחשה: המתיחות הפוליטית לקראת הבחירות בארה"ב – שוק הקריפטו דרוך | קרדיט: חדשות דה ספוט

 

טראמפ, האריס והקרב על עתיד הקריפטו

הבחירות בארה"ב ממש מעבר לפינה, ונראה שהמתח הפוליטי משפיע גם על שוק הקריפטו. לראשונה, שני המועמדים לנשיאות מביעים עמדות פומביות לגבי התחום: טראמפ תומך נלהב ומבטיח "לסיים את המלחמה של קמלה בקריפטו", ואף הכריז ש"נייצר את הביטקוין בארה"ב" – אמירה סימבולית שמעידה על מדיניות תומכת שתעודד את שוק הקריפטו לצמוח במדינה, במקום להכביד עליו ברגולציות מחמירות. טראמפ אף התחייב להדיח את יו"ר רשות ניירות הערך, גארי גנסלר, בשל עמדתו הקשוחה כלפי חברות הקריפטו.

מנגד, סגנית הנשיא קמלה האריס מציגה גישה מאוזנת יותר. היא מבקשת להגן על משקיעים באמצעות מסגרת רגולטורית, תוך שיתוף פעולה עם מומחים כמו מארק קובן במטרה להבין את התחום ולתמוך בצמיחה אחראית.

בעיני משקיעי הקריפטו, הבחירות האלו הן לא פחות מקו פרשת המים. רבים רואים בניצחון של טראמפ פוטנציאל לעליות חדות בשוק, בעוד שניצחון האריס צפוי להוביל ליציבות מחושבת יותר.

בינתיים, שוקי הניבוי כמו Polymarket מעידים על ירידה בסיכוייו של טראמפ, עם צניחה של יותר מ-10% מהשיא האחרון שלו בפלטפורמה – מ-71.5% ל-59.1%. המהמר הצרפתי ת'יאו, שהשקיע מיליונים על ניצחונו של טראמפ מתוך אמונה שזה יביא לעלייה בביטקוין, מוצא את עצמו בוחן מחדש את התחזיות. לאור התנודתיות הגוברת בשוק, אפילו מהמרים כבדים כמו ת'יאו מבינים כי הבחירות עשויות לגרום דווקא לתנודתיות נוספת ולא בהכרח לעלייה מיידית.

השפעות כלכליות גלובליות – ריבית, אינפלציה ומה שביניהם

הבחירות אמנם חשובות, אבל זה לא כל הסיפור. ברקע, הכלכלה העולמית מבעבעת. הפדרל ריזרב משדר שהוא אולי ישקול הורדת ריבית כדי להתמודד עם החששות מהאטה כלכלית, ובשוק הקריפטו, כל רמז כזה מתקבל ברגשות מעורבים. הורדת ריבית יכולה לעודד השקעות בסיכון גבוה כמו קריפטו, אבל כשהמשקיעים חוששים מאינפלציה גואה, הם נוטים לקחת צעדים זהירים יותר.

החשש הזה משפיע על החלטותיהם גם בשוק הקריפטו. בעוד שהמניות נלחצות משינויי תעסוקה וריבית, גם הביטקוין מתחיל להרגיש את הלחץ. התוצאה היא שוק מתוח, בו סוחרים מעדיפים שלא למהר למנף את הפוזיציות שלהם, כדי לא להיחשף לירידות בלתי צפויות.

מבט קדימה – ציפייה דרוכה לקראת ההכרעה

אז מה אפשר ללמוד מכל זה? בסופו של דבר, השוק עומד על סף שלב מכריע. הבחירות בארה"ב והדיונים הקרובים על הריבית הם אירועים שעשויים להכתיב את כיוון השוק בטווח הקצר. יש תקווה, במיוחד בקרב אלו שמאמינים בטראמפ, שהניצחון יביא לתנופה מחודשת בשוק. אנליסטים מעריכים שאם טראמפ ינצח, הביטקוין עשוי לעלות לכיוון 80,000 דולר בטווח המיידי ואף להגיע ל-125,000 דולר אם יתקבל רוב רפובליקני בקונגרס.

ועדיין, כמו תמיד בשוק הקריפטו, אין ערובה מוחלטת. זו תקופה של זהירות ודריכות, בה כל גורם – כלכלי או פוליטי – יכול להטות את השוק לשני הכיוונים. אם יש משהו שלמדנו על הביטקוין, זה שהוא יכול להפתיע בכל רגע.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן