polkadot
Polkadot (DOT) $ 4.00 9.72%
tron
TRON (TRX) $ 0.295981 1.47%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 3.00 4.44%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000014 9.24%
solana
Solana (SOL) $ 165.85 5.43%
bnb
BNB (BNB) $ 695.61 3.34%
xrp
XRP (XRP) $ 2.59 6.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.199688 10.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.698487 12.46%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 21.17 8.98%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 15.56 8.76%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 96.47 6.42%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.59 9.61%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.88 6.57%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,015.74 8.43%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 118,089.64 6.32%

מייסד טלגרם נעצר – ערך המטבע הדיגיטלי TON צונח ב-20%

פאבל דורוב, המוח מאחורי אפליקציית המסרים הפופולרית, נעצר בפריז. האם זה הסוף של חזון האינטרנט החופשי?

עולם הקריפטו הזדעזע השבוע כאשר פאבל דורוב, המוח מאחורי אפליקציית המסרים המצליחה טלגרם, נעצר בנמל התעופה לה בורז'ה ליד פריז. דורוב, בן 39, ידוע כמהפכן בתחום הטכנולוגיה וכמגן נלהב של חופש הביטוי ברשת. מעצרו הוביל לירידה חדה בערכו של המטבע הדיגיטלי TON, שקשור לטלגרם.

מה זה בכלל המטבע TON?

TON, או בשמו המלא Telegram Open Network, הוא מטבע דיגיטלי שפותח על ידי הצוות מאחורי טלגרם. המטרה שלו היא לאפשר תשלומים מהירים וזולים בתוך האפליקציה, שיש לה כמעט מיליארד משתמשים.

לפני המעצר, ערכו של TON עמד על כ-6.7 דולר. אבל תוך 24 שעות מרגע פרסום הידיעה על מעצרו של דורוב, המחיר צנח ב-20.6% והגיע ל-5.3 דולר. זו ירידה דרמטית שמראה כמה השוק רגיש לחדשות כאלה.

למה דורוב נעצר?

על פי דיווחים בתקשורת הצרפתית, דורוב צפוי להופיע בבית המשפט היום. הוא עלול להיות מואשם בשורה של עבירות חמורות, כולל טרור, סחר בסמים, הונאה, הלבנת הון ותוכן פוגעני הקשור לילדים. העונש המקסימלי על עבירות אלה יכול להגיע ל-20 שנות מאסר.

הסיבה העיקרית למעצר, כך נראה, היא אי-ציות לחוקי בקרת התוכן בצרפת. טלגרם ידועה כפלטפורמה שמאפשרת חופש ביטוי כמעט מוחלט, אבל זה גם הוביל לביקורת על כך שהיא מאפשרת הפצה של תכנים קיצוניים ומסוכנים.

מה אומרים התומכים של דורוב?

אילון מאסק, הבעלים של X (לשעבר טוויטר), כבר הביע תמיכה בדורוב. מאסק, שגם הוא מבקר חריף של חוקי בקרת תוכן, כתב בציניות: "זו שנת 2030 באירופה ואתם מוצאים להורג על זה שאהבתם מם". זו ביקורת חריפה על מה שהוא רואה כפגיעה בחופש הביטוי.

קהילת TON גם היא הביעה תמיכה נלהבת בדורוב. בהודעה רשמית נכתב: "אנחנו מאמינים שהמאמצים שלו לקדם אינטרנט פתוח ומבוזר ימשיכו להשראה למיליונים".

מה יהיה בעתיד של TON וטלגרם?

המעצר של דורוב מעלה שאלות רבות לגבי העתיד של TON וטלגרם. האם האפליקציה תוכל להמשיך לפעול כרגיל? האם יהיו שינויים במדיניות התוכן שלה? ומה יקרה לערך של TON בטווח הארוך?

למרות הירידה החדה, חשוב לזכור שהשוק הדיגיטלי ידוע בתנודתיות שלו. ייתכן שאחרי ההלם הראשוני, המחיר יתייצב או אפילו יעלה בחזרה. הרבה תלוי במה שיקרה בימים הקרובים ובתוצאות המשפט של דורוב.

מה זה אומר על עולם הקריפטו?

המקרה של דורוב מדגיש את המתח שקיים בין הרצון ליצור מערכות פיננסיות וחברתיות חופשיות לבין הצורך בפיקוח ובקרה. זו דילמה שמעסיקה את כל עולם הקריפטו והטכנולוגיה.

בטווח הקצר, ייתכן שנראה תנודות נוספות בשוק המטבעות הדיגיטליים. אבל בטווח הארוך, המקרה הזה עשוי להוביל לדיון חשוב על האיזון הנכון בין חדשנות לרגולציה בעולם הדיגיטלי.

ללא ספק, העיניים של כל עולם הקריפטו והטכנולוגיה נשואות כעת לפריז, בציפייה לראות כיצד יתפתח המשפט של דורוב ומה תהיה ההשפעה שלו על העתיד של טלגרם, TON, ואולי אפילו על כל תעשיית המטבעות הדיגיטליים.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן