polkadot
Polkadot (DOT) $ 5.30 4.62%
tron
TRON (TRX) $ 0.188732 12.32%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 5.51 1.39%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000027 2.89%
solana
Solana (SOL) $ 210.88 4.43%
bnb
BNB (BNB) $ 625.63 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.709255 15.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.403108 11.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.566872 4.73%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 34.16 4.20%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.96 5.02%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 76.79 3.35%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 5.39 2.28%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.92 3.00%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.56 2.55%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 88,073.60 1.12%

מה קורה לשוק?

הביטקוין מאבד גובה ונאבק לשמור על רמת 60,000 הדולר. מה גורם למשקיעים לברוח? איך התחזקות הדולר, הרגולציות ושינויים בשוק האמריקאי יכולים להשפיע על העתיד של הקריפטו?
תמונה להמחשה: מה קורה בשוק הקריפטו?

הנה זה שוב קורה. שוק הקריפטו ממשיך להתנדנד, והפעם נראה שהמטבעות הדיגיטליים פשוט לא מצליחים להתרומם מול הכוחות החזקים שמסביבם. בעוד שהמניות בארה"ב לא מפסיקות לרשום שיאים חדשים, שוק הקריפטו נמצא בירידה, והביטקוין — הנכס דיגיטלי, המלך הבלתי מעורער — צונח קרוב ל-60,000 דולר.

התחזקות הדולר, יחד עם העלייה באטרקטיביות של אגרות החוב בארה"ב, מרחיקה את המשקיעים המוסדיים מהביטקוין וגורמת להם לפנות לאפיקים בטוחים יותר. במקביל, המשקיעים בקריפטו מוצאים עצמם שוב תוהים אם מדובר בעוד ירידה זמנית או בסימן לשינוי עמוק יותר.

אז מה קרה עכשיו?

ביממה האחרונה, שוק הקריפטו איבד 2.4% משוויו הכולל, והגיע לשווי של 2.11 טריליון דולר. עכשיו, לפני שנשבור את הראש מהמספרים האלו, בואו נבין מה זה אומר.

שוק הקריפטו, שהתפאר בצמיחה מטאורית בשנים האחרונות, פתאום מתמודד עם מציאות חדשה. המניות בארה"ב, לעומת זאת, עולות ועולות — מדד ה-S&P 500 אפילו שבר שיאים חדשים. אז איך ייתכן שדווקא המטבעות הדיגיטליים נשארים מאחור?

התשובה טמונה בפחד. או ליתר דיוק, במדד הפחד והחמדנות, שמודד את הלך הרוח של המשקיעים (כן, יש דבר כזה!). בזמן שבשוק המניות המשקיעים נמצאים במצב של חמדנות (מדד של 72 מתוך 100), בשוק הקריפטו, המשקיעים הרבה יותר זהירים, והמדד מצביע על פחד, עם ערך של 39. במילים אחרות, המשקיעים בקריפטו לוחצים על הבלמים.

ירידות הביטקוין: 60,000 דולר — לאן עכשיו?

הביטקוין, המלך הבלתי מעורער של עולם הקריפטו, ירד ביותר מ-3% ביום אחד, והגיע לכ-60,500 דולר. למי שלא עוקב אחרי כל תנועה של הביטקוין, תבינו — זה הרבה. ולמרות שהירידה הזו נראית דרמטית, היא לא כל כך מפתיעה. ניסיונות השוק לשמור על רמת תמיכה סביב ה-61,000 דולר נכשלו פעם אחר פעם, והירידה הזו ממשיכה את הקו המתמשך של התנודתיות בשוק.

אבל רגע, לא הכול שחור. הירידה אמנם חדה, אבל היא לא שברה את השפל של תחילת החודש, וזה אומר שלמרות שהשוק תחת לחץ, הוא לא קורס לגמרי.

ומה עם דוח האינפלציה?

הנה עוד משהו שכולם מחכים לו — דוח האינפלציה החודשי של ארה"ב. אם הדוח הזה יראה עלייה משמעותית מהתחזיות, אנחנו עלולים לראות תנודתיות נוספת בשוק הקריפטו. למה זה חשוב לנו? כי שוק הקריפטו רגיש לכל מה שקורה בשווקים הפיננסיים בארה"ב, ואם תהיה הפתעה שלילית בדוח הזה, זה עלול לדחוף את הביטקוין עוד למטה. ואם הדוח יהיה מפתיע לטובה? אולי נתחיל לראות התאוששות.

אי-יציבות ולחצים בשוק

זה לא רק דוח האינפלציה שמדאיג את המשקיעים. חברת המחקר Glassnode, שעוקבת אחרי הנתונים הכי רגישים בשוק הקריפטו, מזהירה שהשוק עשוי להיות בדרך לגל נוסף של ירידות בגלל סיכוני ליקווידציה (בפשטות: כשהמשקיעים לא מצליחים לעמוד בתנאי האשראי שלהם ונאלצים למכור נכסים).

המשקיעים הקצרים, שקנו ביטקוין במחירים גבוהים — בממוצע של 62,500 דולר למטבע — עומדים עכשיו בפני אפשרות של מכירת חירום. אם הם יתחילו למכור, זה יכול להפעיל לחץ כבד נוסף על השוק.

אבל יש גם חדשות טובות. חברת MatrixPort, שמנתחת מגמות עתידיות בשוק הקריפטו, מעריכה שעד 2025 נראה אימוץ נרחב של מטבעות דיגיטליים ברחבי העולם. הם טוענים שעד אז, מעל 8% מאוכלוסיית העולם כבר תשתמש בקריפטו. אם זה יקרה, הקריפטו עשוי להפוך לחלק בלתי נפרד מהמערכת הפיננסית הגלובלית.

פעולות הרגולציה: קנסות כבדים ושקיפות גוברת

בינתיים, הרגולטורים בארה"ב ממשיכים להדק את הפיקוח על שוק הקריפטו. עד כה, הם הצליחו להחזיר כ-32 מיליארד דולר במסגרת הסדרי רגולציה שונים מול חברות קריפטו. דוגמה בולטת היא החברות FTX ו-Alameda, שצפוייה להחזיר 16.5 מיליארד דולר ללקוחות ולנושים שלה.

מעבר לכך, הוגשו כתבי אישום נגד 15 אנשים ו-3 חברות קריפטו בגין הונאות ומניפולציות בשוק. אלו לא חדשות טובות לטווח הקצר, אבל חשוב להבין: בטווח הארוך, רגולציה כזו עשויה דווקא לחזק את אמון המשקיעים, ולהפוך את השוק ליציב יותר.

העתיד של הקריפטו: ביטקוין ו-ETF

ועכשיו, לשורה התחתונה — איך זה יראה בעתיד? ובכן, יש בשורות אופטימיות. לפי אנליסטים בבלומברג, קרנות סל (ETF) על ביטקוין צפויות לקבל אישור עד תחילת 2025. אם זה יקרה, זה יכול להכניס לשוק עוד משקיעים מוסדיים ולחזק את הביטקוין.

אבל יש גם מי שמזהירים: לפי חברת SwissOne Capital, דומיננטיות הביטקוין בשוק הקריפטו עשויה להיחלש כתוצאה מהורדת הריבית בארה"ב. כשהריבית יורדת, הביטקוין עשוי לאבד את היתרון שלו מול מטבעות אחרים בשוק.

בסופו של דבר, שוק הקריפטו עובר תקופה לא קלה, אבל המגמות ארוכות הטווח עדיין מעודדות. רגולציה חזקה יותר עשויה להוביל לשוק יציב ובטוח יותר, ואימוץ גלובלי של מטבעות דיגיטליים נמצא בעלייה מתמדת.

למרות התנודתיות הנוכחית, המשקיעים שלא מפחדים להסתכל קדימה יכולים למצוא הרבה סיבות לאופטימיות. כן, יש ירידות, כן, יש לחץ — אבל יש גם פוטנציאל אמיתי לצמיחה מחודשת. מי שמסתכל לטווח הארוך יודע שהעתיד של הקריפטו עוד יכול להיות מזהיר.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן