לא מדובר בעוד תיאוריות אנליזה שוליות בטוויטר של משקיעי קריפטו. בימים האחרונים, גוברים הקולות בקרב אנליסטים שטוענים ש"שעתם של האלטים" חוזרת — או לפחות מתחילה להתהוות.
שוק הקריפטו כולל לא רק את ביטקוין, אלא גם מאות מטבעות דיגיטליים נוספים המכונים "אלטים". אחרי תקופה ארוכה של שליטה כמעט אבסולוטית של ביטקוין, כמה אינדיקטורים טכניים מעוררים עניין: גרפים שמצביעים על יציאה ממגמת ירידה, עלייה דרמטית במחזורי מסחר באלטים, ואפילו תחזיות שמנבאות רווחים יומיים של עד 40% – כן, בתוך 24 שעות בלבד.
מיסטר קריפטו, פרשן עצמאי וסוחר פעיל בזירת הקריפטו שפועל ברשת החברתית X, נחשב לדמות בולטת בקרב קהילת המשקיעים באלטים. ב-11 במאי הוא פרסם גרף מתוך אתר BlockchainCenter.net, המציג את מדד עונת האלטים – כלי שמודד האם השוק נוטה לטובת ביטקוין או אלטקוינים. כשהמדד נמוך מ-25, זו נחשבת "עונת ביטקוין"; מעל 75, מדובר ב"עונת האלטים". נכון להיום, המדד שובר מגמת ירידה ויושב סביב רמה של 29 – מה שעשוי לאותת על שינוי כיוון והתעוררות אפשרית של שוק האלטים.
אבל לא כולם באופוריה.
אופטימיות זהירה, בלי האפקט של ההמונים
האם זו עונת אלטים מהזן הישן — או גל בועה רגעי עם קצב סיבוב מהיר? אנליסטים רבים מהמרים על הראשון, אך מודים שהתמונה מורכבת יותר הפעם.
2Lambroz, אנליסט מוכר בזירה, מציין כי למרות הסימנים הטכניים החיוביים, חסרה לשוק תחושת "סיפור גדול" – אותו נרטיב שמושך אליו את הציבור הרחב. "אנשים רוצים להמר", הוא כותב, "אבל אין להם אמונה בשום סיפור חזק". לדבריו, סוחרים נעים במהירות בין מטבע למטבע, בלי שום כוונה להחזיק עמדות לאורך זמן.
לעומתו, סוחר הקריפטו Moustache בוחר להסתכל על התמונה הרחבה. הוא מציג גרף שממחיש תבנית שחזרה על עצמה במחזורי עבר: תקופות ארוכות שבהן מחירי האלטים נעים בטווח צר יחסית ואינם מעוררים עניין ציבורי רחב, אך ברקע – משקיעים מוסדיים ופרטיים ממשיכים לרכוש ולהגדיל את ההחזקות שלהם. שלבים כאלה, לדבריו, נוטים להוביל לפריצות חזקות בשוק. התבנית הנוכחית מזכירה לו את מה שהתרחש בשנים 2016 ו-2020 – שתיהן קדמו לראלי משמעותי באלטקוינים. מבחינתו, "עונת האלטים של 2025 כבר יצאה לדרך".
השווקים עולים על רקע אופטימיות גלובלית
ברקע האינדיקטורים הטכניים, פועלים גם כוחות מאקרו שמכתיבים את כיוון השוק. במהלך סוף השבוע זינק ביטקוין ל־104,900 דולר — כ־4% בלבד מתחת לשיאו ההיסטורי. העלייה הזו הגיעה לאחר דיווחים על התקדמות בשיחות הסחר בין סין לארה"ב, לצד רגיעה ביטחונית יחסית בין הודו לפקיסטן.
"השווקים הגיבו לאופטימיות עולמית", מסביר האנק הואנג, מנכ"ל Kronos Research. לדבריו, ההתייצבות הגיאופוליטית חיזקה את תחושת הביטחון בקרב המשקיעים והחזירה עניין מחודש בנכסים מסוכנים. את'ריום, שנסחר לאחרונה בשפל של למעלה משנה, רשם עלייה של יותר מ־60% בשבוע — מ־1,600 דולר לשיא מקומי של 2,600 דולר (למרות שהוא עדיין רחוק בכ־60% מהשיא האחרון וביותר מ־90% משיא כל הזמנים).
המומנטום הזה מיוחס לשדרוג האחרון ברשת את'ריום, Pectra, ולביקוש מחודש מצד משקיעים מוסדיים ופרטיים כאחד. העלייה באת'ריום חילחלה לשוק כולו, והובילה לגל עליות באלטים — כולל ממיקוינים ומטבעות נישתיים נוספים. "העלייה באת'ריום משכה את שוק האלטים כולו כלפי מעלה", אומר הואנג. "המשקיעים חוזרים בהדרגה, והפחד מפני הלא נודע מתחלף בתחושת בהירות יחסית."