polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.98 8.35%
tron
TRON (TRX) $ 0.296484 2.04%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.97 3.25%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000013 7.30%
solana
Solana (SOL) $ 164.93 4.43%
bnb
BNB (BNB) $ 689.76 2.74%
xrp
XRP (XRP) $ 2.61 6.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.199131 9.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.719575 14.45%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 21.08 8.03%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 15.47 7.77%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 95.75 5.40%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.59 9.78%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.97 8.16%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,018.90 8.67%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 118,517.75 6.68%

כולם רוצים יציבות: הונג קונג אישרה חוק רישוי לסטייבלקוינים

הממשלה העבירה חוק שמחייב הנפקת רישיון למנפיקי סטייבלקוינים · הדרישות כוללות ניהול עתודות, שמירה על ערך המטבע, והגנות צרכניות · "זו רק ההתחלה של תשתית Web3"
הונג קונג מאשרת חוק חדש שמחייב רישוי למנפיקי סטייבלקוינים · המהלך מציב אותה בחזית הרגולציה הגלובלית לצד ארה"ב ומושך ענקיות טכנולוגיה ובנקאות.

הונג קונג מצטרפת היום לרשימת המדינות שנכנסות לעובי הקורה הרגולטורי של תחום הסטייבלקוינים.

לאחר דיון של מספר חודשים, מועצת המחוקקים המקומית אישרה את "חוק הסטייבלקוינים", שמבסס מנגנון רישוי מחייב לכל מי שמעוניין להנפיק מטבע דיגיטלי צמוד מטבע פיאט – כמו הדולר או היואן.

החוק קובע שמנפיקי סטייבלקוינים יחויבו להחזיק כיסוי כספי מלא לכל מטבע דיגיטלי שהונפק, כדי להבטיח שניתן יהיה להמיר אותו בכל רגע למטבע רגיל. בנוסף, יידרשו להפריד בין כספי הלקוחות לכספי החברה – צעד שנועד להגן על המשתמשים במקרה של כשל עסקי. מעבר לכך, החוק מחייב עמידה בתקנים מחמירים של מניעת הלבנת הון, מימון טרור וניהול סיכונים, כדי לשמור על יציבות ואמון בשוק המתפתח.

מזכיר האוצר של הונג קונג, כריסטופר הוי, הסביר כי החוק פועל לפי עיקרון "אותה פעילות, אותם סיכונים, אותה רגולציה" – גישה שמבקשת להבטיח שתחום הקריפטו יתנהל על פי כללי משחק אחידים ביחס לעולם הפיננסי המסורתי.

תשתית ל-Web3 – לא רק רגולציה

אך לא מדובר רק בניסיון לשים גבולות. המחוקקים רואים בצעד הזה בסיס לבניית תשתית של ממש לכלכלה הדיגיטלית הבאה.
ג'וני נג, חבר הוועדה שעסקה בגיבוש החוק, צייץ כי "הנפקת סטייבלקוינים היא רק הצעד הראשון – הדבר החשוב באמת הוא לפתח אפליקציות מעשיות שישתמשו בהם בפועל". לדבריו, תחומים כמו מסחר קמעונאי, תשלומים בין-אישיים וסחר בינלאומי יכולים להרוויח מפתרונות מהירים, יציבים ונגישים יותר.

בעולם שבו כל מדינה מנסחת מחדש את כללי המשחק הפיננסיים, הונג קונג בחרה לנקוט עמדה ברורה.
בעולם שבו כל מדינה מנסחת מחדש את כללי המשחק הפיננסיים, הונג קונג בחרה לנקוט עמדה ברורה.

הונג קונג החלה כבר בשנה שעברה להפעיל סביבת ניסוי (sandbox) למנפיקי סטייבלקוינים – ובין המשתתפות בסביבת הניסוי: בנק סטנדרט צ'רטרד (בנק בינלאומי), אנימוקה ברנדס (חברת Web3 מובילה) ו-Hong Kong Telecom (ספקית תקשורת מקומית גדולה).

במקביל לארצות הברית

החוק החדש מגיע כמעט במקביל להתקדמות רגולטורית גם בארצות הברית, שם הסנאט הצביע על קידום חקיקה מקבילה – ה-GENIUS Act. גם בו, המיקוד הוא בהסדרה של הנפקת סטייבלקוינים על ידי חברות פרטיות, תוך דרישה לתנאים פיננסיים מחמירים.

כך, נוצר מרוץ רגולטורי בין מוקדי כוח פיננסיים עולמיים – והונג קונג מאותתת שהיא לא מתכוונת להישאר מאחור.

השאלה הגדולה שנותרה פתוחה: האם הכללים החדשים יובילו לצמיחה ולחדשנות – או דווקא ירחיקו שחקנים מהתחום? בינתיים, מובן דבר אחד – הסטייבלקוין עובר שלב.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן