polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.71 0.20%
tron
TRON (TRX) $ 0.252132 1.01%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.87 4.85%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000012 3.75%
solana
Solana (SOL) $ 129.68 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 585.60 2.03%
xrp
XRP (XRP) $ 2.17 0.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163255 2.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649294 1.41%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 19.90 3.46%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 12.76 2.63%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 78.47 0.53%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.16 2.53%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 5.38 2.92%
tether
Tether (USDT) $ 0.999875 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,595.81 3.57%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 84,211.56 0.80%

טראמפ משהה את המכסים – השווקים מזנקים

הביטקוין נוגע ב־82 אלף דולר לאחר שטראמפ משהה מכסים ל־90 יום · שוק האלטים מזנק · פול אטקינס מתקרב לראשות ה־SEC · הקונגרס מקדם רגולציה על מטבעות יציבים · המשקיעים מגיבים באופטימיות אחרי תקופה ארוכה של דשדוש
הביטקוין מטפס ל־82 אלף דולר לאחר השהיית מכסים גלובלית מצד טראמפ · XRP ואת'ריום עולים ב־12% · חקיקה להסדרת מטבעות יציבים מתקדמת בקונגרס · המשקיעים בוחנים את ההשפעות ארוכות הטווח על השוק.

במהלך מפתיע אך מתוזמן, הנשיא טראמפ החליט להשהות את העלאת המכסים על כלל המדינות – למעט סין – למשך 90 יום · שוק הקריפטו מגיב בעליות חדות, משקיעי המוסדיים נכנסים חזרה לשוק · בוושינגטון, המחוקקים מתקדמים עם רגולציה חדשה על מטבעות יציבים · מה הקשר בין מדיניות הסחר, ראלי בשווקים ועתיד הרגולציה?

בעיצומו של שבוע שעמד בסימן חוסר ודאות, הנשיא טראמפ בחר להפעיל את אחד הכלים הפוליטיים הכי רגישים שיש לו: מכסים. אך בניגוד לקו התקיף שהוצג עד כה, טראמפ בחר במהלך שמקרין גמישות – לפחות זמנית – והודיע על השעיה של 90 יום במכסים עבור רוב שותפות הסחר של ארצות הברית, כשהחריגה הבולטת היא סין, שמולה דווקא הוחמרו התנאים. המהלך נועד לאפשר זמן נוסף למשא ומתן, אך גם מאותת על ההבנה כי הכלכלה הגלובלית, שכבר מאותתת על סימני האטה, זקוקה ליציבות יותר מאשר לנקמה.

התגובה של השווקים לא איחרה לבוא. הביטקוין זינק כמעט ל־82 אלף דולר – קפיצה חדה שקטעה רצף של יומיים של ירידות – וגררה אחריה עליות משמעותיות גם בשאר המטבעות המרכזיים. לצד זה, וול סטריט רשמה את יום המסחר החיובי ביותר מאז המשבר הפיננסי של 2008, עם עליות חדות במדדי המניות המרכזיים. השילוב בין הקלה בזירת הסחר לבין התקדמות בזירה הרגולטורית, הפך את הרגע הזה לאחד המעניינים ביותר בשוק הקריפטו מאז תחילת השנה.

מעבר ממתיחות לרגיעה – והשוק מגיב באופטימיות

מאחורי העליות נמצא שילוב של שני כוחות: הראשון – תגובת שרשרת למכסים. סין לא נכללה בהקפאה, ובמקום זאת חטפה העלאה דרמטית של המכס ל־125%, מהלך שנתפס כאמצעי לחץ ישיר על הכלכלה השנייה בגודלה בעולם. כל שאר המדינות קיבלו 90 יום של שקט – הזדמנות לשאת ולתת מול ממשל טראמפ על הסכמי סחר דו־צדדיים.

הכוח השני – מנגנון טכני פנימי: בשוק הפיוצ'רס נרשמה סגירה של יותר מ־350 מיליון דולר בפוזיציות שורט, הרמה הגבוהה ביותר מאז מרץ. המשמעות: משקיעים רבים הימרו על ירידה, אך הזינוק במחירים אילץ אותם לסגור פוזיציות – מה שגרם לגל רכישות נוסף ולהגברת הלחץ כלפי מעלה.

ג'ף מיי, סמנכ"ל התפעול של BTSE, הסביר את הדינמיקה בפשטות: "השווקים מגיבים לאמונה שמרבית שותפות הסחר ינסו להגיע להסכמות עם ארה"ב ולהימנע מעימות ישיר". לדבריו, המתיחות מול סין אמנם נמשכת, אבל מה שנראה בתחילה כמו פתיחתה של מלחמת סחר, הפך לגלגול מחודש של מו"מ – כזה שנותן למשקיעים תחושת ודאות יחסית.

כשהמכסים יורדים – הרגולציה עולה על השולחן

באופן כמעט מקביל, התרחש דיון משמעותי הרבה יותר ממה שנראה לעין – אך הפעם בגבעת הקפיטול. ועדת המשנה לנכסים דיגיטליים בבית הנבחרים קיימה דיון שמטרתו לקדם את הצעת החוק STABLE, המקבילה לחוק GENIUS שכבר נדון בסנאט. שני החוקים עוסקים בהסדרה של תחום המטבעות היציבים, אבל גרסת הבית מציעה להעניק לרגולטורים המדינתיים סמכויות פיקוח מורחבות על המנפיקים – שינוי שיכול להשפיע דרמטית על שוק ה־stablecoins האמריקאי.

״יום של עליות חדות בשוק הקריפטו: המטבעות המובילים נצבעים בירוק, בעקבות השהיית המכסים מצד טראמפ והתחזקות הסנטימנט החיובי בקרב המשקיעים.״
״יום של עליות חדות בשוק הקריפטו: המטבעות המובילים נצבעים בירוק, בעקבות השהיית המכסים מצד טראמפ והתחזקות הסנטימנט החיובי בקרב המשקיעים.״

בראד שרמן, הדמוקרט מקליפורניה שהתפרסם בהתנגדותו הגורפת לקריפטו, הפתיע כשהביע תמיכה במטבעות חדשים, באומרו: "מטבעות חדשים יחליפו את הישנים". משפט מעורפל, אך כזה שאולי מרמז על סדקים ראשונים בגישה התקיפה של הממסד כלפי התחום.

במקביל, הסנאט אישר ברוב של 51 מול 45 את קידום מועמדותו של פול אטקינס לראשות ה־SEC. מדובר במינוי משמעותי שעשוי לשנות את האיזון בין רגולציה לאינובציה, ולקבוע את הטון הכללי של היחס הפדרלי לשוק המטבעות הדיגיטליים.

שורת שאלות פתוחות – והשוק מוכן לנוע

האם ההשהיה של טראמפ תביא להסכמות חדשות? האם המתיחות מול סין תדרדר לידי תגובת נגד שתטרוף את הקלפים מחדש? והאם ארצות הברית באמת בדרך להסדרה רגולטורית רחבה של שוק הקריפטו?

כרגע, לפחות, התשובות לא ברורות. אבל התחושה בשוק ברורה: השחקנים הגדולים מריחים שינוי כיוון, גם בזירה הגלובלית וגם בתוך וושינגטון. ובינתיים, כל עוד יש סיכוי להסדרה יציבה ותחושת הקלה בסחר העולמי – הביטקוין ומטבעות הקריפטו האחרים ימשיכו ליהנות מהרוח בגב.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן