ביום שלישי, דונלד טראמפ, דמות מרכזית הן בזירה הפוליטית והן בעולם העסקי, שיתף כתבה של CoinDesk על XRP בפלטפורמת Truth Social שבבעלותו. הכתבה, שפורסמה במקור בינואר, עסקה בעלייה בפעילות העסקית של ריפל בארה"ב לאחר ניצחונו של טראמפ בבחירות נובמבר 2024. לפי הכתבה, מנכ"ל ריפל, בראד גארלינגהאוס, דיווח על גידול במספר העסקאות וגיוסי העובדים במדינה, מגמה המוסברת בחלקה בציפיות למדיניות ידידותית יותר כלפי תעשיית הקריפטו תחת ממשל רפובליקני.
בעקבות הפרסום, הפוסט זכה ל-6,300 לייקים ולמאות תגובות, רובן נלהבות במיוחד. משתמשים רבים בקהילה קראו להפיכת XRP למטבע רשמי של רזרבת הקריפטו האמריקאית – רעיון אמנם לא מציאותי בשלב זה, אך כזה שמעיד על הציפיות הגבוהות בקרב מחזיקי המטבע.
מחזורי המסחר קופצים, אך המחיר נותר יציב
למרות ההתלהבות, מחירו של XRP נותר כמעט ללא שינוי, כשהוא נסחר סביב 2.53 דולר. עם זאת, מחזורי המסחר זינקו באופן משמעותי – עלייה של 26% בתוך 24 שעות, שהביאה את היקף העסקאות לרמה של 5.5 מיליארד דולר, על פי נתוני CoinMarketCap.
המשמעות ברורה: השוק הגיב בהגברת פעילות המסחר, אך לא בהכרח בהזרמה מסיבית של הון חדש. עלייה חדה במחזורי מסחר ללא תנועה משמעותית במחיר עשויה להעיד על ספקולציות גוברות או על משקיעים שמנצלים את המומנטום כדי לבצע שינויים בפוזיציות שלהם, מבלי שהביקוש בפועל יגדל באופן מהותי.
ה-SEC על הכוונת – ומאבקה של ריפל מתקרב להכרעה
שיתוף הכתבה על XRP מגיע בעיתוי מעניין במיוחד: הממשל הרפובליקני, בראשות טראמפ ובתמיכתו של אילון מאסק, מגביר לאחרונה את הלחץ על רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC).
ביום שני, המחלקה לייעול ממשלתי (DOGE), גוף שהוקם תחת ממשל טראמפ ושמאסק מהווה חלק בלתי נפרד מקידומו, הציבה את ה-SEC תחת ביקורת פומבית. הרגולטור, שמנהל קרב משפטי מתמשך מול ריפל בטענה שהחברה הנפיקה ניירות ערך לא רשומים ב-2020, עלול למצוא את עצמו נאלץ לנקוט בגישה מתונה יותר, במיוחד אם יוגבר הפיקוח מצד הקונגרס או אם תהיה התערבות ישירה מצד ממשל עתידי בראשות טראמפ.
לכך נוספת הציפייה לאישור קרן סל (ETF) מבוססת XRP, מהלך שעשוי לחולל שינוי מהותי עבור המטבע. רק בשבוע שעבר, ה-SEC הכירה רשמית בבקשה של הבורסה של ניו יורק וגרייסקייל להשקת קרן סל מבוסס XRP – מהלך שאם יאושר, יאפשר השקעה מוסדית רחבה יותר במטבע ויגדיל את הלגיטימציה שלו בשוק הפיננסי המסורתי.
האם טראמפ מאותת על עמדתו לגבי ריפל?
מעבר לנתוני המסחר ולהשלכות הרגולטוריות, השאלה הגדולה יותר היא מה המשמעות הפוליטית של שיתוף הכתבה על XRP מצד טראמפ. האם מדובר בצעד מקרי, או באיתות מכוון לתמיכה בתעשיית הקריפטו – ואולי אפילו בריפל עצמה?
טראמפ, שכבר הבהיר את עמדתו הפרו-קריפטו במדיניותו, לא נוטה לבצע מהלכים תקשורתיים ללא כוונה. שיתוף כתבה המדגישה את צמיחתה של Ripple בארה"ב עשוי להתפרש כהבעת תמיכה עקיפה במעמדה של החברה ובשימוש ב-XRP. בהתחשב בכך שממשלו מקדם סביבה רגולטורית נוחה יותר לקריפטו, הצעד הזה עשוי לשדר מסר חיובי לשוק: Ripple, כמו גופים נוספים בתעשייה, עשויה ליהנות ממדיניות ידידותית יותר תחת הנהגתו.
האם זהו סימן לבאות? השוק ימשיך לעקוב.