polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.97 8.76%
tron
TRON (TRX) $ 0.295661 1.33%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.99 3.97%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000014 8.59%
solana
Solana (SOL) $ 165.36 5.07%
bnb
BNB (BNB) $ 690.41 2.63%
xrp
XRP (XRP) $ 2.58 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.199837 10.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.697225 12.07%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 21.00 7.97%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 15.49 7.60%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 96.05 6.03%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.57 9.10%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.81 6.50%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,991.16 7.72%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 117,294.43 5.63%

טראמפ דוחף את הדולר הדיגיטלי: צפוי להזרים טריליוני דולרים

חוק ה-GENIUS עשוי להפוך את שוק הסטייבלקוינס לשחקן מרכזי בכלכלה העולמית · טראמפ עשוי להרוויח, אך התמיכה הדו-מפלגתית חוצה מחנות · החשש: דלת אחורית למטבע דיגיטלי של הבנק המרכזי
חוק ה־GENIUS מצית ויכוח סביב טראמפ וסטייבלקוינס · דייוויד סאקס מעריך: טריליונים יוזרמו לשוק האג"ח · תמיכה דו־מפלגתית בדרך לחקיקה

בריאיון לתוכנית "Closing Bell Overtime" של CNBC, הכריז דייוויד סאקס – יועץ הקריפטו של הבית הלבן ומקורבו של הנשיא טראמפ – כי חוק ה-GENIUS שמסדיר את תחום המטבעות היציבים (Stablecoins) עשוי "לפתוח את השער לטריליוני דולרים של ביקוש לאג"ח ממשלתיות, כמעט בין לילה".

לדבריו, כבר כיום קיימים בשוק מעל 200 מיליארד דולר במטבעות יציבים, אך מרביתם פועלים מחוץ למסגרת רגולטורית ברורה. "אם נספק את הבהירות המשפטית, הביקוש למטבעות הללו – ובעקבותיהם לאג"ח אמריקאי – עשוי לזנק במהירות".

הזדמנות חדשה – גם לכלכלה וגם לקריפטו

לפי נוסח החוק המוצע, מטבעות יציבים יידרשו להיות מגובים באופן מלא באג"ח אמריקאי או בנכסים מקבילים, לעמוד בכללי איסור הלבנת הון (AML), ולהירשם לצורך ביקורת אם הם חוצים שווי שוק של 50 מיליארד דולר – קריטריון שרק Tether ו־Circle עומדות בו כיום.

סאקס אינו היחיד שחושב שהחוק יהפוך לשובר שוויון בשוק הקריפטו: גם מאט הוגן, מנהל ההשקעות הראשי של Bitwise, טוען שמדובר במנוע לראלי רב-שנתי בשוק. לדבריו, שוק המטבעות היציבים עשוי לצמוח ל־2.5 טריליון דולר "תוך זמן קצר".

"החוק שמקדם הבית הלבן עשוי להפוך את המטבעות היציבים לכלי אסטרטגי בחיזוק מעמדו של הדולר בעולם הדיגיטלי, ובכלל״
"החוק שמקדם הבית הלבן עשוי להפוך את המטבעות היציבים לכלי אסטרטגי בחיזוק מעמדו של הדולר בעולם הדיגיטלי, ובכלל״

תמיכה זו מקבלת חיזוק מהמציאות: חברת Tether לבדה מחזיקה כיום כמעט 120 מיליארד דולר באג"ח ממשלתיות אמריקאיות – יותר מגרמניה – והיא מדורגת במקום ה־19 בעולם בהחזקות כאלה, לפי משרד האוצר האמריקאי.

בצל השאלות על טראמפ – החוק מתקדם

למרות שהצעת החוק מעוררת מחלוקת פוליטית, בעיקר בקרב הדמוקרטים, היא עברה בהצבעה מקדימה בסנאט ברוב של 66 מול 32 – כולל 15 דמוקרטים ששינו את עמדתם. המשמעות: החוק קיבל את הרוב הנדרש כדי למנוע פיליבסטר – הליך פרלמנטרי שמאפשר למיעוט לעכב הצבעות באמצעות נאומים ארוכים והארכת הדיון – וכעת הוא צפוי להתקדם להצבעה סופית.

עם זאת, יש מי שמזהירים מהשלכות החוק. הסנאטורית אליזבת וורן טענה כי הוא עלול לשמש "כדלת אחורית למטבע דיגיטלי ריכוזי" של הבנק המרכזי, והביעה דאגה מהקשרים האפשריים בין משפחת טראמפ לבין המטבע USD1 – שמנוהל על ידי פרויקט הקריפטו World Liberty Financial. גם הסנאטור ריצ'רד בלומנטל הביע חשש שהחקיקה תאפשר לגורמים זרים להשתמש בפרויקטים מבוזרים כדי להשפיע כלכלית – ואף פוליטית – על נשיא ארצות הברית.

סאקס, מצידו, בחר שלא להתייחס ישירות לביקורת הפוליטית אלא הדגיש את התמיכה הרחבה בחוק. "זו לא רק יוזמה רפובליקנית – זו תפיסה חדשה של מערכת תשלומים, מהירה, יעילה וזולה יותר, שתאפשר לדולר להישאר המטבע המרכזי גם בעידן הדיגיטלי".

ומה עם בינה מלאכותית?

סאקס, שאחראי גם על מדיניות הבינה המלאכותית של הבית הלבן, סיים את הריאיון במסר אסטרטגי: "אם לא נשקיע בתשתיות, בכוח עיבוד ובחדשנות, נפסיד את המרוץ – וזה יהיה רע מאוד לכלכלה האמריקאית ולביטחון הלאומי שלנו".

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן