polkadot
Polkadot (DOT) $ 4.11 5.62%
tron
TRON (TRX) $ 0.301986 1.63%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 3.11 4.27%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000014 6.22%
solana
Solana (SOL) $ 167.35 4.92%
bnb
BNB (BNB) $ 694.48 2.44%
xrp
XRP (XRP) $ 2.96 1.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.201459 5.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.748322 1.73%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 22.05 3.45%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 16.51 6.98%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 97.15 4.18%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.66 5.73%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 9.11 1.33%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.30 6.08%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 119,272.96 1.96%

"חוק CLARITY" דוהר לאישור: קיץ גורלי לקריפטו

לראשונה מוצגת חלוקה ברורה של סמכויות בין ה-SEC ל-CFTC · החוק שואף לשים סוף לעשור של רגולציה אפורה ולפתוח את השוק גם למשקיעים קמעונאיים · "הקיץ הזה יקבע אם אמריקה תוביל את המהפכה הדיגיטלית – או תישאר מאחור."

הקיץ של 2025 צפוי להפוך לצומת מכריע עבור שוק הקריפטו האמריקאי, כאשר בית הנבחרים מקדם את "חוק הבהירות לשוק הנכסים הדיגיטליים" – ה־CLARITY Act. מדובר בניסיון משמעותי להסדיר סוף-סוף את הכללים בשוק הדיגיטלי שהלך וצמח בצלו של ואקום רגולטורי ארוך שנים. החוק מבקש להגדיר תחומי אחריות ברורים בין שתי הרגולטוריות המרכזיות – רשות ניירות הערך (SEC) ורשות החוזים העתידיים (CFTC) – וליצור מסגרת שיכולה לאפשר לצמיחה הדיגיטלית להמשיך מבלי להיתקל שוב ושוב במבוי משפטי סתום.

הסדרה ברורה של סמכויות – אבל לא בלי אתגרים

על פי הנוסח הנוכחי, החוק מעניק ל-CFTC את הפיקוח הישיר על סחורות דיגיטליות, כולל הפלטפורמות המרכזיות למסחר, ברוקרים ודילרים, בעוד שה-SEC תתמקד בחוזי השקעה המבוססים על אותן סחורות, ובעיקר בעסקאות ראשוניות. חלוקה זו – שנדונה כבר שנים במוסדות הפדרליים – נועדה לא רק לייעל את הפיקוח, אלא גם להעניק למשתתפי השוק את הוודאות הרגולטורית שנעלמה מהנוף.

ה־CLARITY Act נשען על יסודות חקיקה קודמים, כמו חוק FIT21, אך מוסיף נדבך משמעותי: האפשרות למכור סחורות דיגיטליות גם למשקיעים קמעונאיים, לא רק למי שנחשב "מתוחכם פיננסית". בכך הוא מרחיב את נגישות השוק ומקטין את הצורך ברישום בכל מדינה בנפרד – תהליך שמכביד על פעילות סטארט־אפים וחברות צעירות בתחום.

פיקוח בסגנון מסורתי, תשתית מותאמת לעידן הדיגיטלי

החוק כולל גם סט דרישות רגולטוריות הדומות לאלו של שוקי ניירות ערך: שמירת רישומים, פיקוח על מניפולציות מסחר, מנגנוני הגנה על נכסי לקוחות ועוד. בנוסף, הוא כולל הוראות לרישום זמני ומסגרות למסחר אלטרנטיבי – מה שעשוי לאפשר מעבר חלק יותר למודל הרגולציה החדש, גם לשחקנים קיימים וגם ליזמים חדשים.

החזון כאן ברור: יצירת אינטגרציה מלאה בין עולמות הטכנולוגיה לשיטות רגולציה מוכרות, מבלי למחוץ את הדינמיות שמאפיינת את שוק הקריפטו. בין אם מדובר בבלוקצ'יין, אסימונים או חוזים חכמים – החוק מתאמץ לאזן בין חדשנות לבין פיקוח אחראי.

שבוע הקריפטו, והציפיות מהסנאט

בית הנבחרים הגדיר את השבוע של 14 ביולי כ"שבוע הקריפטו" – מעין חלון זמן מרוכז לדיון, הצבעה והכנת קרקע להעברה מלאה של החוק. במקביל, ועדת הבנקאות של הסנאט מגבשת נוסח חקיקה משלה, ובקונגרס מדווחים על רוח חיובית משני צדי המפה הפוליטית.

המהלך נתפס על ידי תומכיו כהזדמנות נדירה להחזיר את אמריקה לעמדת הובלה בשוקי ההון הדיגיטליים. מעבר להשלכות הפיננסיות, מדובר כאן בשאלה רחבה יותר: האם הכלכלה הדיגיטלית הבאה תעבור דרך ניו יורק או דרך מרכזים פיננסיים מחוץ לארה״ב.

למרות פערים בנוסח ותהיות שנותרו פתוחות, CLARITY מייצג ניסיון כן ליישר קו עם מציאות טכנולוגית שמשתנה בקצב מהיר. אם החוק יעבור – והוא מתקרב לכך – הוא עשוי להוות את התשתית שעל בסיסה ייבנו שוקי הקריפטו של העשור הקרוב.

המסר לקונגרס ברור: לא מדובר רק בחוק, אלא בבחירה – בין המשך חוסר הוודאות המשפטית, לבין יצירת תנאים אמיתיים להתפתחות כלכלית שמבוססת על טכנולוגיות מבוזרות.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן