חברת DDC Enterprise, שפועלת בארה"ב ובסין ומתמחה במוצרי מזון מוכנים, הודיעה השבוע כי תאמץ ביטקוין כנכס רזרבה אסטרטגי.
החברה כבר רכשה 100 מטבעות ביטקוין בהשקעה של כ-10.3 מיליון דולר, אך זה רק הסיפתח: היעד המוצהר שלה הוא להגיע להחזקה של 5,000 מטבעות במהלך שלוש השנים הקרובות. מדובר במהלך יוצא דופן לחברה שפועלת בענף המזון, אך הוא משתלב עם מגמה מתפתחת של אימוץ נכסים דיגיטליים בקרב חברות ציבוריות, במיוחד כאלה שמבקשות לבלוט בזירה הגלובלית.
המהלך של DDC מבטא לא רק שינוי תפעולי אלא גם תפיסתי – כזה שממקם את הביטקוין בלב החשיבה האסטרטגית. הציפייה היא שהצעד הזה יזכה לתשומת לב גם מצד משקיעים מוסדיים וגם מצד שוק ההון. בכך, DDC בוחרת לא רק לגדר סיכונים אלא גם לסמן את עצמה כחברה שמבינה את כיווני הרוח הכלכליים של השנים הקרובות.
הצהרה עם כוונות: כך DDC רואה את העתיד
המהלך של DDC, שהוקמה בהונג קונג והונפקה בבורסת ניו יורק ב-2023, מגיע כחלק מהתחדשות אסטרטגית לשנת 2025. במכתב לבעלי המניות כתבה המנכ"לית ויושבת הראש, נורמה צ'ו: "אנחנו יוצאים לדרך חדשה שממקמת את DDC בחזית החדשנות בנכסים דיגיטליים, עם מיקוד חד בצבירה של ביטקוין".
לטענתה, DDC היא אחת מהחברות הראשונות בתחום המזון המאובזר שמאמצת את רזרבת הביטקוין. בחצי השנה הקרובה, מתכננת החברה לרכוש עוד 400 מטבעות ולהגיע ל-500 מטבעות ביטקוין בסך הכול – השקעה שמוערכת כיום בכ-51.7 מיליון דולר, בהתבסס על מחיר השוק של הביטקוין בזמן ההודעה.
בהמשך לכך, החברה מגדירה את ביטקוין לא רק כנכס פיננסי – אלא ככלי לבניית אמון ארוך טווח מול משקיעים ושותפים אסטרטגיים.
מהלך פיננסי אגרסיבי, עם קפיצה ברווחיות
על פי הדוחות הכספיים האחרונים של DDC, הכנסות החברה ב-2024 הסתכמו ב-37.4 מיליון דולר – עלייה של 33% לעומת השנה הקודמת, בין השאר בזכות רכישת מותגים אמריקאיים חדשים והמשך יציבות בשוק הסיני. שיעור הרווח הגולמי קפץ מ-25% ל-28.4%, ושווי ההון העצמי עלה אף הוא ב-33% ל-11.3 מיליון דולר.
במילים אחרות, היכולת של DDC לעמוד ביעד השאפתני שהציבה לעצמה לא תלויה רק באמונה שלה בעתיד, אלא גם במידה רבה ביכולת שלה לתרגם את הצמיחה התפעולית שלה למקורות מימון יציבים. בתוך כך, כל רכישה נוספת של ביטקוין תהפוך לבחינה חוזרת של האיזון בין סיכון פיננסי לבין מיצוב תדמיתי וחזון עסקי לעתיד.
DDC אינה הראשונה לאמץ את הביטקוין כנכס לשמירת ערך – קדמו לה חברות כמו מטאפלנט, Strategy (לשעבר מיקרוסטרטג׳י) לצד חברות נוספות. אך העובדה שמדובר בחברת מזון עם פעילות מסורתית למדי, מעניקה למהלך נופך יוצא דופן. בחירה כזו מצביעה על כוונה ברורה למצב את החברה כחדשנית, רלוונטית וכזו שמיישרת קו עם מגמות השוק המתהוות.
מה שנותר פתוח הוא אופן קבלת המהלך מצד השוק – ולא פחות מכך, מצד לקוחות הקצה. השילוב בין מוצרי מזון מוכנים להשקעה בביטקוין בשווי של מאות מיליוני דולרים עשוי לעורר לא מעט תגובות – ולא בהכרח צפויות.
בה בעת, המהלך עשוי להיתפס כניסיון של החברה לבדל את עצמה בענף תחרותי במיוחד.
אם הצעד יניב תשואה כלכלית מובהקת, הוא עשוי להפוך לדוגמה עבור חברות מסורתיות אחרות שמבקשות לחדש את האסטרטגיה הפיננסית שלהן.
ביטקוין כגידור – אבל גם כהצהרת זהות עסקית