polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.98 8.73%
tron
TRON (TRX) $ 0.297305 2.28%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.97 3.09%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000013 8.20%
solana
Solana (SOL) $ 165.41 4.78%
bnb
BNB (BNB) $ 690.10 2.76%
xrp
XRP (XRP) $ 2.69 10.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.19991 10.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.744283 18.68%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 21.13 7.74%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 15.56 8.40%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 96.14 5.71%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.58 8.97%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.90 7.27%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,989.35 7.39%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 117,569.50 6.03%

זינוק ואז צניחה: ביטקוין מפתיע את השוק ומוחק מאות מיליוני דולרים

בתוך שעה הביטקוין טיפס מעל 106 אלף דולר – ואז חזר ל־103 אלף · תנועת המחירים החריגה מחקה מעל 600 מיליון דולר מפוזיציות על שוק הקריפטו · ברקע: חששות אינפלציוניים ודירוג האשראי האמריקאי בירידה
הביטקוין זינק ל־107 אלף דולר ואז נפל חזרה ל־103 אלף · יותר מ־600 מיליון דולר נמחקו מפוזיציות ממונפות · ברקע: הורדת דירוג האשראי של ארה"ב.

כשכולם מהמרים – כולם גם עלולים להיפגע. היממה האחרונה בשוק הקריפטו לא הייתה שקטה. ביום ראשון בלילה, בזמן שרוב העולם ישן, הביטקוין זינק בלמעלה מ־4,000 דולר בתוך פחות משעה, והגיע לשיא של 107 אלף דולר – פחות מ־3% מתחת לשיא כל הזמנים שנרשם בינואר, שעמד על כמעט 110 אלף דולר. זמן קצר לאחר מכן ירד בחדות, ונגע לרגע גם מתחת ל־102 אלף דולר, לפני שהתייצב סביב 103 אלף.

מי שתפס את המגמה הנכונה בזמן – ייתכן והרווח; אך מי שלא, נאלץ לספוג הפסדים כבדים.

התנודתיות הזו הובילה למחיקות של יותר מ־600 מיליון דולר מפוזיציות מסחר ממונפות – כלומר עסקאות שבוצעו על בסיס ציפייה לעלייה או ירידה במחיר,באמצעות מינוף עם הלוואה. מעל 460 מיליון דולר נמחקו מפוזיציות לונג – כאלה שמהמרות על עלייה במחיר – ועוד כ־220 מיליון דולר מפוזיציות שורט, שבנו על ירידה. המטבעות שנפגעו במיוחד: את'ריום (ETH), סולאנה (SOL) ודוג'קוין (DOGE), שאיבדו יותר מ־4% מערכם ב־24 השעות האחרונות.

זה לא רק הביטקוין – זה גם המאקרו

המהלך הקיצוני התרחש בשעות הערב המאוחרות של יום ראשון – זמן שנחשב לשעות שקטות יחסית בשוקי העולם, בשל סיום סוף השבוע בארה"ב ואירופה.

בתקופות כאלה נפח המסחר והנזילות נמוכים, מה שמאפשר לתנועות פתאומיות להתרחש ביתר קלות. ככל הנראה, הייתה זו סדרת פקודות אלגוריתמיות או "שבירת רמה טכנית" שהובילה לסחיטה של פוזיציות שורט (Short Squeeze), ואחריה – גל של מימושים אגרסיביים.

בין נזילות דלילה בשעות הלילה למתחים גיאו־פוליטיים – תנודתיות קיצונית הופכת לחלק מהיומיום בשוק הקריפטו.
בין נזילות דלילה בשעות הלילה למתחים גיאו־פוליטיים – תנודתיות קיצונית הופכת לחלק מהיומיום בשוק הקריפטו.

הרקע המאקרו־כלכלי לא סיפק לשווקים הרבה נחת. ביום שישי האחרון, סוכנות הדירוג מודיס – אחת משלוש סוכנויות הדירוג המרכזיות בעולם – הורידה את דירוג האשראי של ארצות הברית. המשמעות: המשק האמריקאי נתפס בעיני השווקים כבעל סיכון גבוה יותר להחזר חובות, בעיקר בשל גירעון הולך וגדל ועלויות ריבית שעולות במהירות.

בתגובה לכך, התשואה על האג"ח הממשלתית האמריקאית ל־30 שנה – כלי השקעה שמסמל את האמון של השוק ביציבות הכלכלית לטווח ארוך – חצתה את רף ה־5% לראשונה מאז אפריל. תשואה גבוהה משמעותה שמחיר האג"ח יורד, כלומר המשקיעים דורשים פרמיה גבוהה יותר כדי להחזיק בחוב אמריקאי.

בתוך סביבת אי הוודאות הזו, כולל נתוני אינפלציה מעורבים, משקיעים רבים פונים לביטקוין – לאו דווקא כהימור ספקולטיבי, אלא יותר ככלי גידור מפני ירידות אפשריות באג"ח ובמטבע הפיאט.

אזהרה לממונפים

למרות התנועה כלפי מעלה בשבועות האחרונים, הביטקוין לא הצליח לשבור באופן יציב את רמת 106 אלף הדולר – רף פסיכולוגי וטכני משמעותי. בראיון שנערך לאחרונה, ציין אלכס קופטסיקביץ' מ־FxPro – חברת ברוקראז' בינלאומית המתמחה במסחר במט"ח ונכסים דיגיטליים – כי "הכישלון בפריצה מעלה עשוי לאותת על התנגדות בטווח הקצר" – אמירה שמשקפת את החשש הגובר בקרב סוחרים מפני בלימה נוספת של מגמת העלייה.

גם האזהרות ממשיכות להגיע מהשחקנים המוסדיים: "אנחנו רואים עלייה בהסטת הון לביטקוין בגלל חששות מתקציב ההוצאות האמריקאי ומההשפעה של חוב לאומי הולך וגדל", אמר הייאנג רו, מנכ"ל משותף ב־HashKey Group. עם זאת, הוא הדגיש כי "הציפייה היא להמשך תנודתיות גבוהה ככל שיתקרבו החלטות פוליטיות וכלכליות מרכזיות."

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן