polkadot
Polkadot (DOT) $ 4.05 1.92%
tron
TRON (TRX) $ 0.237336 0.75%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 3.98 4.13%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000012 4.44%
solana
Solana (SOL) $ 124.22 1.55%
bnb
BNB (BNB) $ 599.78 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 2.08 0.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.168677 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.667343 0.85%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 18.92 2.61%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.46 1.59%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 81.87 3.11%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.53 1.25%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 6.06 0.04%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,857.57 0.43%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 84,184.56 1.21%

זה התחיל כבדיחה, אבל הפך לרווחי

הוא התחיל כבדיחה ברשת · אפילו המייסד שלו מיהר למכור את המטבעות שהחזיק · כעת הוא מניב מאות דולרים בחודש לעסקים קטנים בארה"ב · מכונות שקטות משתלבות בבתי קפה ומשרדים · והרווחים מצטברים בשקט, מאחורי הקלעים
מטבע שנולד כבדיחה ברשת הופך למקור הכנסה לעסקים קטנים · כריית דוג'קוין מתרחשת בבתי קפה ומשרדים – שקטה, רווחית ויומיומית

הוא נולד כפארודיה, הפך לתופעה תרבותית, ועכשיו הוא חוזר מהדלת האחורית – של חוות הכרייה. דוג'קוין, המטבע שהושק ב-2013 כבדיחה על עולם הקריפטו, מוצא את דרכו חזרה אל מרכז הבמה, והפעם לא בזכות ציוץ של אילון מאסק או גיף של כלב מחייך, אלא בזכות מכונות כרייה שמתפקדות כמו תנורים קטנים עם פוטנציאל לרווח יומיומי.

מאז סוף 2023, כשהשוק התחיל להתעורר מחדש, נרשמת עלייה מחודשת בהתעניינות בדוג'קוין. אבל מתחת לפני השטח מתרחש תהליך מעניין הרבה יותר: עסקים קטנים בארה"ב מתחילים להבין שיש פה לא רק סמל תרבות רשת, אלא גם אפשרות כלכלית אמיתית — מכשיר שמכניס כסף, מחמם את החדר, ולא עושה יותר מדי רעש.

הכנס השנתי Mining Disrupt שנערך בפלורידה חשף בדיוק את המגמה הזו. בין המציגים ודוכני החומרה המסורתיים של כריית ביטקוין, בלטו מספר ספקים ודוברים שדיברו דווקא על המטבעות הוותיקים מהשוליים — דוג'קוין ולייטקוין — כיעדים מבטיחים לכרייה משולבת, מהסוג שיכול להגדיל רווחיות למי שיודע לנצל את ההזדמנות.

כרייה שקטה, רווח קבוע — והזדמנות לעסקים הקטנים

בשונה ממכונות הביטקוין הרועשות והמסורבלות, המכונות החדשות לכריית דוג'קוין ולייטקוין שקטות כמעט לחלוטין. אלאן מרטינס, נציג חברת JSBIT, סיפר כי דגמים מסוימים יכולים להניב רווח של עד 750 דולר בחודש — והם קטנים מספיק כדי להשתלב בבית קפה או משרד.

"כשהכרייה פוגשת את מכונת האספרסו: כך הפך הדוג'קוין לעסק צדדי גם עבור רשתות בתי קפה"
"כשהכרייה פוגשת את מכונת האספרסו: כך הפך הדוג'קוין לעסק צדדי גם עבור רשתות בתי קפה"

היתרון המרכזי הוא השילוב בין תפוקה כספית לבין דרישות תפעוליות צנועות. אין צורך באולמות תעשייתיים, תשתיות חשמל מסובכות או צוות תחזוקה — מספיק שקע חשמל רגיל, מקום פנוי, ואינטרנט. במובן הזה, הדוג'קוין הופך להיות מוצר מדף לעסק הקטן.

לדבריו, הלקוחות המרכזיים כיום אינם חברות טכנולוגיה או קרנות הון סיכון, אלא דווקא בעלי עסקים קטנים שמזהים את הפוטנציאל לייצר ערוץ הכנסה נוסף. אחת הדוגמאות שציין היא רשת בתי קפה קטנה שמציבה מכונות כרייה בשישה סניפים – "כמעט כמו תחביב צדדי", לדבריו, שמנצל גם את פלט החום שמייצרת המכונה. "במקום להפעיל תנור, תפעיל כורה", הוא אמר, "ומתי בפעם האחרונה תנור שילם לך כסף?"

גם החברות הגדולות מתעניינות — אבל בזהירות

למרות שהשטח נשלט כרגע על ידי עסקים קטנים, ניצנים של עניין מגיעים גם מכיוון השחקנים הגדולים. מרטינס מציין כי חברות ציבוריות, כולל כאלה שנסחרות בנאסד"ק, החלו לבחון את התחום בזהירות. דוגמה לכך היא חברת VivoPower, שהודיעה כי החברה-הבת שלה, Caret Digital, תתחיל לכרות דוג'קוין ולייטקוין.

עבור החברות הגדולות, ההימור על דוג'קוין ולייטקוין עשוי לשמש גם כאמצעי גידור מול שוק ביטקוין לא יציב. כאשר העלויות עולות והתחרות גוברת, כרייה של מטבעות קטנים יותר עשויה להוות דרך להחזיר שליטה על שולי הרווח.

העניין הזה נובע לא רק מהפוטנציאל הכלכלי הטמון בכרייה עצמה, אלא גם מהמגבלות ההולכות ומחריפות של כריית ביטקוין: עלויות הכרייה עולות, רמות הקושי הטכנולוגיות מאתגרות יותר, והמחיר של ביטקוין תנודתי. מול כל אלה, מטבע כמו דוג'קוין – עם מודל כרייה יציב יותר ותשואה מיידית – מציע אלטרנטיבה מעניינת.

"כשהדוג'קוין נכנס לעסקים הקטנים מאחורי הקלעים, לא בלתי סביר לדמיין את הרגע שבו יגיע גם אל עמדת התשלום."
"כשהדוג'קוין נכנס לעסקים הקטנים מאחורי הקלעים, לא בלתי סביר לדמיין את הרגע שבו יגיע גם אל עמדת התשלום."

האם דוג'קוין הוא המטבע של היום-יום?

אילון מאסק, שתמיכתו ב-דוג'קוין הפכה לאחד הכוחות המרכזיים בהפיכת המטבע למיינסטרים, טוען כי דוג'קוין מתאים יותר לשימוש יומיומי לעומת ביטקוין. בעוד הביטקוין נתפס בעיני רבים כ"זהב דיגיטלי" – כלומר, נכס לאגירה ולא להוצאה – דוג'קוין, עם היצע בלתי מוגבל ו-10,000 יחידות חדשות כל דקה, מגלם תפיסה שונה: מטבע שזורם, מסתובב, ועובר מיד ליד.

גישה זו מקבלת חיזוק גם מהרגלי הכרייה החדשים: כשהמכונות שקטות, נגישות ומרוויחות, הן עשויות להפוך לחלק בלתי נפרד מסביבות יומיומיות — בדיוק כמו מכונת קפה או מזגן. ברגע שכרייה אינה דורשת מחויבות טכנולוגית עמוקה, האימוץ הופך טבעי יותר.

העובדה הזאת הופכת אותו, באופן פרדוקסלי אולי, למועמד רציני יותר לשמש כמטבע יומיומי – כזה שמישהו ירצה לשלם איתו על קפה, ולא רק לשמור בכספת דיגיטלית. אם הכרייה ממשיכה להיות משתלמת גם בקטן, ואנשים באמת משתמשים בו – אולי בפעם הראשונה, בדיחה באינטרנט תיהפך לכלכלה של ממש.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן