הסנאט האמריקאי אישר הלילה (שני) להתקדם עם חקיקת רגולציה חדשה לסטייבלקוינים — מטבעות דיגיטליים הצמודים לערך קבוע כמו הדולר. ההצבעה, שנערכה בשעת לילה מאוחרת, סימנה את הסרתו של מחסום פרוצדורלי מהותי ומקרבת את החוק צעד נוסף לעבר אישור סופי.
מאחורי היוזמה עומד הסנאטור ביל הגרטי, שקידם את חוק ה-GENIUS — ראשי תיבות של “Guaranteeing Essentials Needed to Increase User Security”. מדובר בניסיון להסדיר לראשונה את פעילותם של מנפיקי סטייבלקוינים בארצות הברית, כחלק ממערכת פיקוח רחבה יותר על התחום.
ניסיון שני שעבר — בזכות תיקונים מינוריים
המהלך הנוכחי הגיע לאחר ניסיון קודם שנכשל: ב-8 במאי נפל החוק בהצבעה שנדרשה לרוב של 60 סנאטורים, בין היתר בשל התנגדות של סנאטורים דמוקרטים שחששו מחוסרים בהגנה על הצרכנים וביטחון לאומי. גם רפובליקנים בולטים, כמו ג’וש האוולי ורנד פול, הצביעו אז נגד.
אבל השבוע קרה שינוי. מאחורי הקלעים נוהלו מגעים אינטנסיביים לשינוי נוסח החוק. השינויים לא היו דרמטיים, אבל ככל הנראה היו מספקים: כמה סנאטורים שהתנגדו בהצבעה הקודמת, בהם רובן גאייגו ומארק וורנר, הודיעו הפעם מראש כי יתמכו.
מה צפוי לקרות עכשיו?
אישור זה אינו סופי. משמעות ההצבעה היא שהחוק עבר כעת לשלב דיונים נוסף בסנאט, לקראת סדרת הצבעות סופיות שיכריעו אם הוא ייכנס לספר החוקים. במקביל, גם בית הנבחרים מתקדם עם גרסה משלו לחקיקה, מתוך מטרה לגבש מסגרת רגולטורית ברורה לכלכלת הסטייבלקוינים.
ההתקדמות הזו זוכה למעקב הדוק מצד תעשיית הקריפטו, שרואה בה פוטנציאל להסדרה יציבה שתאפשר צמיחה ארוכת טווח. מצד שני, יש מי שטוענים שהמגבלות המוצעות עדיין לא מספקות את ההגנות הנדרשות לציבור.
כך או כך, ארצות הברית נכנסת סוף סוף לשולחן החקיקה בתחום שהולך ותופס נפח בשוק הפיננסי הגלובלי. השאלה שנותרה פתוחה היא — האם ההסדרה תגיע מהר מספיק כדי לעמוד בקצב החדש של הכסף הדיגיטלי.