BNY Mellon, אחת הבנקים הגדולים והמוערכים בעולם, קיבלה את אישור רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) להציע שירותי משמורת לנכסים דיגיטליים. במהלך חסר תקדים זה, הבנק יוכל להציע שירותי משמורת לנכסים כמו ביטקוין ואתריום, והפלטפורמה שהוקמה תוכל להתרחב למגוון רחב יותר של מטבעות קריפטוגרפיים בעתיד.
המהלך מהווה צעד משמעותי עבור BNY Mellon כשהוא מצטרף לשוק מתפתח של משמורת על נכסים דיגיטליים, שוויו מוערך בכ-300 מיליון דולר עם צמיחה שנתית של 30%. עם תמיכה רגולטורית מה-SEC ויישום מבנה פיננסי חדשני לשמירת נכסי הלקוחות, BNY Mellon צפוי להפוך לשחקן מרכזי בתחום המתפתח הזה.
ההכרה של ה-SEC: BNY Mellon מוביל במבנה משמורת לנכסים דיגיטליים
בתחילת השבוע, ג'ארי גנסלר, יו"ר ה-SEC, הכריז כי BNY Mellon קיבלה את אישור הרשות להציע שירותי משמורת לנכסים דיגיטליים. מהלך זה מעניק לבנק אפשרות לשמור על ביטקוין ואתריום באמצעות מבנה ארנקים פרטניים, מה שיבטיח שהנכסים של הלקוחות יהיו מופרדים מנכסי הבנק ויהיו מוגנים במקרה של חדלות פירעון.
המבנה המאושר אינו מוגבל רק לביטקוין ואתריום. על פי דברי גנסלר, ניתן יהיה להחיל אותו גם על מטבעות דיגיטליים נוספים בעתיד, מה שמעניק ל-BNY Mellon גמישות להרחיב את שירותי המשמורת על מגוון רחב יותר של נכסים דיגיטליים.
הגנה מפני חדלות פירעון ופריצות
לאחר קריסתן של פלטפורמות קריפטו כמו FTX, Celsius Network ו-Voyager Digital, שאיבדו את כספי לקוחותיהן, הצורך במודל בטוח ויציב לשמירה על נכסים דיגיטליים התגבר. גנסלר ציין כי BNY Mellon ביצע את כל הצעדים הדרושים כדי להבטיח שנכסי הלקוחות לא יהיו בסיכון במקרה של חדלות פירעון. דבר זה הופך את הבנק לשחקן מוביל בתחום, במיוחד כאשר התעשייה מתמודדת עם חששות רגולטוריים ואובדן אמון מצד המשקיעים.
בכך ש-BNY Mellon מיישם את מבנה הארנקים הפרטניים, לקוחות הבנק יכולים להרגיש בטוחים כי נכסיהם לא יתמזגו עם הנכסים הפיננסיים של הבנק, והם מוגנים מבחינה משפטית אם יתרחשו קשיים פיננסיים בבנק.
צעד אסטרטגי בשוק המשמורת
הכניסה של BNY Mellon לשוק המשמורת של נכסים דיגיטליים מעניקה לו יתרון אסטרטגי משמעותי בשוק גדל ומתפתח. שוק זה, שנמצא בצמיחה שנתית של כ-30%, מהווה הזדמנות רווחית עבור בנקים וגופים פיננסיים מוסדיים המחפשים להציע ללקוחותיהם אפיקים בטוחים ומשפטיים להשקעה בנכסים דיגיטליים.
הבנק לא רק מציע שירותי משמורת על נכסים דיגיטליים, אלא גם עומד בחזית הרגולציה, כאשר מבנה המשמורת החדשני שהוא מציע משמש כמודל לתעשייה. בנקים נוספים המציעים שירותי משמורת יוכלו להסתמך על אותו מבנה רגולטורי ולהרחיב את היצע השירותים שלהם.
אתגרים רגולטוריים
ההחלטה של ה-SEC לאשר את הצעת המשמורת של BNY Mellon באה בעקבות דיון רחב בתעשייה סביב סוגיות רגולטוריות שונות. אחד הנושאים המרכזיים היה ה-SAB 121, פרסום רגולטורי שמציג דרישות לחשבונאות של נכסים דיגיטליים בדו"חות הכספיים של מוסדות פיננסיים.
BNY Mellon הצליח להציג פתרון שמאפשר לבנק להפריד בין נכסי הלקוחות לנכסי הבנק, תוך שמירה על נכסים דיגיטליים מחוץ למאזני הבנק במקרים של חדלות פירעון. עם זאת, הבנק ממשיך לדון עם משרד החשב הכללי של ה-SEC במקרים נוספים, על מנת להבטיח שהפתרון הרגולטורי יוכל להיות מיושם במגוון רחב של מצבים.
השפעות על תעשיית הקריפטו
המהלך של BNY Mellon עשוי לטלטל את שוק המשמורת על נכסים דיגיטליים, שבו Coinbase מחזיקה כיום במעמד מוביל בשירותי משמורת למטבעות קריפטו באמצעות קרנות סל (ETFs) מבוססות ביטקוין. האישור שהתקבל מה-SEC מאפשר ל-BNY Mellon להתחרות ישירות ב-Coinbase ולהציע פתרונות למשקיעים מוסדיים המעוניינים לשמור על נכסי קריפטו בצורה בטוחה ומוסדרת.
גנסלר ציין שהמבנה של BNY Mellon, אם יצליח להתרחב לנכסים דיגיטליים נוספים, עשוי להוות מודל שיאומץ על ידי בנקים נוספים, מה שיתרום להרחבת השוק ויאפשר למשקיעים לגוון את תיק ההשקעות שלהם בנכסי קריפטו בצורה בטוחה ומוסדרת.
BNY Mellon נכנס לשוק המשמורת של נכסים דיגיטליים בצורה שתהווה נקודת מפנה בתעשייה. האישור שהתקבל מה-SEC מאפשר לבנק להציע שירותי משמורת למגוון רחב של נכסים דיגיטליים, תוך שמירה על בטיחות הנכסים של הלקוחות. עם כניסתו של BNY Mellon לשוק זה, התחרות בשוק המשמורת על נכסי קריפטו צפויה להתחמם, בעוד הבנק מתמקם כשחקן מרכזי וחשוב בתעשייה הצומחת.