אם שוק הקריפטו הוא משחק של אמון, אז בסוף השבוע הזה, זה היה מבחן קריטי עבור Tether – אולי המטבע היציב החשוב ביותר כיום. אבל מה קורה כשאותו עוגן של ביטחון מתערער? כל מה שצריך זה כתבה אחת כדי להפעיל גל חדש של חששות: דיווחים מארה"ב מצביעים על חקירה פדרלית סביב Tether, מנפיקת USDT, בחשד שהפלטפורמה שלה משמשת להלבנת הון ופעילויות בלתי חוקיות, מבלי שתנקוט מספיק צעדים למניעתן.
החשדות לא רק קשים אלא גם נרחבים: הדיווחים מדברים על קשרים עקיפים עם סוחרי נשק רוסים ואפילו ארגונים במזרח התיכון הנתונים לסנקציות, מה שמציב את Tether בלב ליבו של מערבולת חוקית ואסטרטגית של רגולציה אמריקנית. וכמו תמיד, השוק מגיב בהיסטריה – ביטקוין, צנח מיד עם הפרסומים, כשמשקיעים מבינים שדי באירוע כזה כדי לטלטל את היסודות שלהם. פאולו ארדואינו, מנכ"ל Tether, מצידו ניסה להרגיע את הרוחות. הוא טוען שמדובר ב"שמועות ממוחזרות", אבל בעולם הקריפטו, המילה שלו כבר לא מספיקה כדי להרגיע את השוק.
האם Tether באמת חותרת תחת החוקים?
כאן מתחדדת השאלה: האם יש ב-Tether משהו שרשויות החוק לא רואות בעין יפה? הנקודה המרכזית בדיווחים היא השימוש הנרחב של צדדים שלישיים במטבע כדי לעקוף סנקציות. ארה"ב מביעה דאגה הולכת וגוברת לכך ש-Tether – המטבע היציב הגדול ביותר, המשמש למטרות סחר דיגיטלי מואץ – עשויה להפוך לכלי נוח לשחקנים מפוקפקים. זה לא משהו חדש עבור Tether, שכבר ראתה בעבר ימים לא קלים מול רשויות החוק והביקורת הציבורית, כשחובות והתחייבויות על גיבוי פיננסי של החברה נותרו מתחת לשולחן.
בזמן שהשוק רועד, המזרח התיכון בוער
למתח סביב Tether מצטרפת עליית המתיחות הגיאופוליטית במזרח התיכון, כשבסוף השבוע בוצעה מתקפה באיראן, מה שהגביר את חששות המשקיעים הגלובליים. במצב הרגיש, עלתה רמת החרדה והודגשה התלות במטבעות יציבים, במיוחד בזמן של חוסר וודאות בינלאומית. אך על אף המתח הראשוני, שוק הקריפטו הראה יציבות מפתיעה לאחר הנפילה המהירה – הביטקוין צנח אמנם ל-65,000 דולר אך התאושש חזרה לסביבות ה-67,000 דולר, וגם סולנה עלה לשווי של 170 דולר.
אז האם היסודות של Tether אכן רעועים, או שמדובר רק בעוד "שמועות ממוחזרות" כפי שמנכ"ל החברה מתאר? כעת, נראה שהשוק מגיב במתינות יחסית: תנודתיות היא חלק מהותי במטבעות קריפטו, ושוב השוק מראה יכולת תיקון טבעית שמעניקה מרחב נשימה למשקיעים.