לפי דיווח שפורסם ביום שני במגזין Fortune, חברת Circle — המנפיקה של המטבע היציב USDC — ניהלה לאחרונה שיחות בלתי פורמליות עם שתי שחקניות מפתח בתעשיית הקריפטו: בורסת Coinbase וחברת Ripple. על פי הדיווח, Circle ביקשה עבור עצמה תג מחיר של לפחות 5 מיליארד דולר, בדומה לשווי שייחסו לה הבנקים ג'יי.פי. מורגן וסיטי, ששכרה כחלק מהיערכות להנפקה.
המידע החדש מציב סימני שאלה לא רק לגבי כוונותיה של Circle, אלא גם לגבי הדינמיקה המתהווה בין חברות הקריפטו הגדולות — כשגם המתחרות לעיתים בוחנות מהלכים אסטרטגיים יחד.
בין IPO לעסקת רכישה
בחודש שעבר הגישה Circle בקשה להנפקה ראשונית לציבור (IPO), במהלך שנתפס כניסיון מחודש, לאחר שעסקת ה-SPAC הקודמת שלה (מיזוג עם חברת רכישה למטרות מיוחדות, כלי נפוץ להנפקה מהירה בו חברה פרטית מתמזגת עם שלד ציבורי קיים) בוטלה עוד בשנת 2021. אך הדיווחים כעת חושפים פרק נוסף בסיפור: ייתכן ש-Circle בחנה מסלול אחר לגמרי — מכירה מלאה.
Coinbase, שמחזיקה כבר כיום בחלק ממניות Circle, חולקת איתה הכנסות מהריבית על עתודות המטבע USDC. מצד שני, Ripple — ששחררה לאחרונה מטבע יציב משלה בשם RLUSD — ניסתה לפי הדיווחים להגיש הצעת רכישה, שנדחתה.
ניסיון לסדר את המסר
לאחר פרסום הדיווחים, Circle מיהרה לשלוח הצהרה רשמית לתקשורת ובה נכתב: "אנחנו לא למכירה", והדגישה כי החברה עדיין מחויבת לתהליך ההנפקה. אך עצם קיום השיחות הלא-פורמליות מעלה תהיות לגבי הביטחון במסלול הציבורי, במיוחד בתקופה שבה שוק הקריפטו מנווט בין תחייה מחודשת לרגולציה הדוקה.
אם אכן התנהלו מגעים כאלו, גם אם נקטעו מוקדם, הם עשויים לרמוז על כך ש-Circle מזהה אתגרים ממשיים בהפיכה לחברה ציבורית — ומותירה לעצמה דלתות פתוחות. בעולמות הפיננסים, לפעמים עצם קיום שיחה לא רשמית הוא הסימן הכי מובהק לכך שמשהו רציני באמת מתבשל.