בשבוע האחרון נרשמה זרימה חזקה של כ-3 מיליארד דולר לקרנות סל (ETF) מבוססות ביטקוין, על רקע גידול ברכישות מצד גופים מוסדיים.
במקביל, נתונים חדשים מצביעים על ירידה חדה ביתרות ביטקוין בבורסות מרכזיות, כאשר יותר מ-36,000 ביטקוין נמשכו מקוינבייס ומבינאנס ביום אחד בלבד.
לפי הערכתו של צ'ארלס אדוארדס, מייסד Capriole Investments, ביטקוין נסחר כיום בכ-40% מתחת לערך הפנימי שלו, המבוסס על חישוב עלויות הכרייה וצריכת האנרגיה לאחר ההאלבינג האחרון. אדוארדס מעריך כי השווי הריאלי של ביטקוין עומד כעת על כ-130 אלף דולר, לעומת מחיר שוק נמוך משמעותית.
המגמות הללו, בשילוב דפוסי מסחר המזכירים את הרבעון האחרון של 2024, מחזקות את הציפיות לפריצה אפשרית מעל לרף 100 אלף דולר — אף שלפני כן ניצבת רמת התנגדות משמעותית סביב 96,100 דולר.
תזרים ביטקוין שלילי בבורסות מחזק את תחושת האופטימיות
נתונים עדכניים מצביעים על יציאות ביטקוין משמעותיות מבורסות מרכזיות. ב-24 באפריל נרשמה משיכה של יותר מ-8,700 ביטקוין (בשווי כ-830 מיליון דולר) מבורסת המסחר קוינבייס (Coinbase), יום לאחר מכן, נרשמה משיכה של 27,750 ביטקוין נוספים מבורסת בינאנס (Binance). לדברי ג'ואאו ודסון, מייסד Alphractal, מדובר ביציאת הביטקוין השלישית בגודלה שנרשמה אי פעם בבורסה.
למרות שהיסטורית משיכות גדולות נתפסות כסימן שורי, ודסון מציין כי אין בכך הבטחה לעליות מתמשכות. בשנת 2021, למשל, מהלך דומה לא מנע את הירידות החדות שהגיעו בעקבות האיסור שהטילה סין על פעילות קריפטו. מצד שני, רצף של יציאות לאורך מספר ימים, כפי שקרה בתקופת קריסת הבורסה FTX, סימן תחתית ומעבר לעלייה מחודשת.
האם דפוס המחירים יחזור על עצמו?
מלבד תנועות ההון, גם מבנה המחירים של ביטקוין תואם לתבניות שנראו בעבר. במהלך הרבעון האחרון של 2024, ביטקוין זינק תחילה ב-13% בתוך ימים ספורים, ולאחר מכן הוסיף עלייה של 15% נוספים. התנהגות דומה נרשמה בשבוע האחרון, עם עלייה של 11% בין 21 ל-25 באפריל.
מדד החוזק היחסי (RSI) מצביע על לחץ קנייה גבוה — רמה שאופיינית לתקופות שבהן ביטקוין רשם עליות חדות בעבר. על פי הערכות אנליסטים, אם המגמה תימשך, תוספת עלייה של 7%–10% במחיר עשויה להספיק כדי לפרוץ את רף 100 אלף הדולר.
עם זאת, בניגוד לפריצה החלקה שנרשמה בסוף 2024, הפעם ניצבת בפני ביטקוין רמת התנגדות משמעותית באזור 96,100 דולר. פריצה מוצלחת מעל הרמה הזו תוכל לאותת על חידוש מגמת העלייה, אך כישלון להתגבר עליה עלול להוביל לתיקון בטווח הקצר.