polkadot
Polkadot (DOT) $ 4.07 2.74%
tron
TRON (TRX) $ 0.237493 0.86%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 4.03 0.81%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000012 3.08%
solana
Solana (SOL) $ 125.72 1.06%
bnb
BNB (BNB) $ 600.21 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 2.11 1.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.171367 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.68186 1.25%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 19.13 1.26%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.51 3.41%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 82.72 1.93%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.58 1.20%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 6.06 1.04%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,866.08 0.14%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 84,875.74 1.34%

את'ריום חוזרת להוביל?

לאחר חצי שנה בראש הטבלה – סולנה נחלשת ואת'ריום חוזרת למקום הראשון לפי נפח מסחר בבורסות מבוזרות · קריסת הבאזז סביב סצנת המימקוינס מחלישה את פעילות המסחר ברשת · גם את'ריום וגם סולנה סיימו את מרץ בירידות דו־ספרתיות
החזרה של את'ריום למרכז הבמה משנה את דפוסי ההעדפה של סוחרים – מהימורים ספקולטיביים בחוליות חדשות, לחזרה לרשתות מבוססות.

בזמן שהשוק הכללי סופג ירידות והמשקיעים מאמצים גישה זהירה, את'ריום הצליחה להשיב לעצמה את הבכורה כבלוקצ'יין המוביל במסחר מבוזר.

לראשונה מאז ספטמבר, רשת את'ריום עקפה את סולנה בנפח המסחר בבורסות מבוזרות (DEX) – מדד שמצביע לא רק על ביקוש, אלא גם על העדפות טכנולוגיות של הסוחרים.

לפי נתוני DefiLlama, פלטפורמה מובילה למעקב אחרי נתוני DeFi ובלוקצ'יין, במרץ נסחרו בבורסות המבוזרות הפועלות על את'ריום כ־64.6 מיליארד דולר – כ־22% יותר מהיקף המסחר ברשת סולנה, שעמד על 52.6 מיליארד דולר. העלייה של את'ריום באה דווקא על רקע ירידה חדה בפעילות המימקוינס, תחום שבו סולנה הובילה.

המהלך התרחש על רקע ירידה כוללת של 4.2% בשווי השוק הקריפטוגרפי, כשהסוחרים הפנו פחות הון לפלטפורמות מסחר ספקולטיביות. אבל הסיפור כאן הוא לא רק במספרים – אלא בשינוי מגמה: כשההתלהבות ממטבעות מימקוינס דעכה, השוק בחר לחזור למה שמרגיש יציב ומוכר יותר. במקרה הזה, את'ריום.

מה קורה עם סולנה?

במהלך 2024, סולנה הייתה הבית הלא־רשמי של המימקויינס – ובעיקר של הספקולציות סביבם. הבורסה המבוזרת Raydium והפלטפורמה Pump.fun ריכזו נפחי מסחר אדירים, עם שיא יומי של 3.13 מיליארד דולר בנפח המסחר.

אלא שבמרץ השנה התמונה השתנתה: Raydium לא הצליחה לרשום ולו יום אחד עם נפח מסחר מעל מיליארד דולר, ואילו Pump.fun הסתפקה בממוצע יומי של פחות מ־100 מיליון דולר – ירידה חדה מהשיא של 390 מיליון בחודש ינואר.

שינוי הכיוון בשוק דוחף סוחרים לבחון מחדש את בחירת הרשת – בין פתרונות חדשים ליציבות של תשתיות ותיקות.
"שינוי הכיוון בשוק דוחף סוחרים לבחון מחדש את בחירת הרשת – בין פתרונות חדשים ליציבות של תשתיות ותיקות"

התקררות זו בלטה במיוחד לאחר גל הבאזז סביב מטבע המימקוין של הנשיא טראמפ (TRUMP), שהושק בסולנה ומשך תשומת לב רבה. עם דעיכת ההתלהבות, גם פעילות המסחר הצטננה – והותירה את סולנה מאחור.

לפי ההערכות, החולשה של סולנה לא נובעת מכשל טכנולוגי, אלא פשוט מתום גל ההתלהבות הזמני סביב סוג מסוים של נכסים. כשאין סיפור חדש – גם הקהל מתפזר מהר.

את'ריום עולה – אבל גם היא לא חוגגת

החזרה של את'ריום למקום הראשון לא מבטיחה לה שקט. למרות העלייה בנפח המסחר, שעמד על 64.6 מיליארד דולר, מטבע ה־ETH עצמו איבד יותר מ־18% מערכו במהלך מרץ – סגירה חודשית במחיר של 1,822 דולר. סולנה, לשם השוואה, איבדה "רק" 15.8%.

הסיבה העיקרית: האינפלציוניות של המודל הכלכלי של את'ריום, יחד עם המעבר המתגבר לפתרונות "שכבה-שנייה" (רשתות משניות הפועלות מעל את'ריום ומאפשרות עיבוד עסקאות מהיר וזול יותר) כמו Arbitrum ו־Optimism. הפלטפורמות האלה מאפשרות מסחר זול ומהיר יותר, אך באות על חשבון הפעילות ברשת הראשית – ומחלישות את הביקוש הישיר ל־ETH עצמו.

המהפך בין סולנה לאת'ריום מדגיש עד כמה התנודתיות בשוק הקריפטו אינה נובעת רק מתנועות המחיר, אלא משינויים בהתנהגות הסוחרים ובמרכזי הכובד של התעשייה.

סולנה, שפרצה קדימה בזכות גל ספקולטיבי סביב מטבעות ממים, מצאה את עצמה מאטה ברגע שהתשוקה התפוגגה. את'ריום, לעומתה, מוכיחה שגם כשערך המטבע נחלש, עמודי התווך שלה – אמון, ותק ותשתית רחבה – ממשיכים להציב אותה במרכז עולם הקריפטו המבוזר.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

המחיר ירד ב-22% תוך פחות משבועיים · שוק הקריפטו מגלה עניין מחודש דווקא כשנראה שנוצר תחתית מקומית · "אם נפרוץ את רמת 2.25 דולר – זו תהיה התחלה של מהלך אחר לגמרי"

המהלך הבא של XRP?

החזרה של את'ריום למרכז הבמה משנה את דפוסי ההעדפה של סוחרים – מהימורים ספקולטיביים בחוליות חדשות, לחזרה לרשתות מבוססות.

את'ריום חוזרת להוביל?

המדינה הפסיפית אישרה חוק ראשון מסוגו להסדרת פעילות קריפטו · קנסות של עד 2 מיליון דולר ועונשי מאסר כבדים למפרים · "זו לא רגולציה מקלה – זה מסר ברור לעולם"

מדינה קטנה, חוקים כבדים

ביטקוין עולה ב-1.76% ומתייצב מעל 83 אלף דולר · המשקיעים ממתינים להכרזת "יום השחרור" של טראמפ ביום רביעי · החשש: תגובת שרשרת בשווקי הסחר תזלוג גם לעולם הקריפטו

רגע לפני הסערה

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן