polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.65 3.10%
tron
TRON (TRX) $ 0.290707 0.99%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.88 2.09%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000012 2.78%
solana
Solana (SOL) $ 157.14 1.92%
bnb
BNB (BNB) $ 670.93 1.25%
xrp
XRP (XRP) $ 2.43 2.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.179995 3.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.625844 1.97%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 19.58 5.16%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 14.31 1.47%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 90.96 2.44%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.36 3.87%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.26 1.04%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,781.30 4.42%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 110,782.68 1.15%

אחרי הרישיון מדובאי: ריפל מתרחבת ומגייסת לקוחות חדשים במזרח התיכון

ריפל ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת מחברות הקריפטו הבינלאומיות הבולטות · אחרי קבלת רישיון מדובאי, היא מצרפת את Zand ו־Mamo לפלטפורמת התשלומים הגלובלית שלה · המטרה: שליטה חוצת גבולות בעולם הפינטק
ריפל מצרפת את Zand ו־Mamo לפלטפורמת התשלומים שלה באמירויות · המהלך מגיע לאחר קבלת רישיון רגולטורי מדובאי בתחילת השנה.

רגולציה נוחה ותשתית מתקדמת הפכו את איחוד האמירויות ליעד מועדף עבור חברות קריפטו. בעוד שבארה"ב הממשל החדש עדיין מגשש בתחום, דובאי כבר פורסת שטיח אדום. ריפל לא נשארת אדישה.

אחרי שקיבלה במרץ האחרון רישיון מהרשות לשירותים פיננסיים של דובאי (DFSA), ריפל הודיעה כעת על חתימה עם שני לקוחות חדשים באיחוד האמירויות: הבנק הדיגיטלי Zand וחברת הפינטק Mamo.

עבור ריפל, מדובר בצעד נוסף בחיזוק פלטפורמת Ripple Payments, מערכת מבוססת בלוקצ'יין שמציעה פתרונות לתשלומים חוצי גבולות. השירות כבר פועל ביותר מ־90 שווקים, ועיבד מעל 70 מיליארד דולר עד כה. בחלק מהמקרים, נעשה שימוש גם ב־XRP – המטבע הדיגיטלי של ריפל – כמטבע גישור להמרת מטבעות בין מדינות.

“הרישיון שקיבלנו מאפשר לנו לספק פתרון מקצה לקצה לבעיות האיטיות והעלות של מערכות התשלום המסורתיות,” אמר ריס מריק, מנכ"ל אזור המזרח התיכון ואפריקה בריפל.

בנק Zand מתכנן מטבע יציב, Mamo רוצה קצב

עבור שני הלקוחות החדשים, החבירה לריפל היא חלק מהרחבת הפעילות הדיגיטלית שלהם. בבנק Zand מצהירים כי השותפות משתלבת במהלך אסטרטגי לקראת השקת מטבע יציב מגובה בדירהם (AED), מהלך שיכול לחזק את מעמד הבנק כשחקן דיגיטלי מוביל באזור.

ההחלטה של ריפל לפעול דווקא מדובאי אינה מקרית – מדובר במהלך שמדגיש כיצד מדינות עם רגולציה שקופה מושכות אליהן תאגידים פיננסיים מהדור החדש.
ההחלטה של ריפל לפעול דווקא מדובאי אינה מקרית – מדובר במהלך שמדגיש כיצד מדינות עם רגולציה שקופה מושכות אליהן תאגידים פיננסיים מהדור החדש.

בחברת Mamo מדגישים את היתרונות הפרקטיים: מהירות, אמינות והפחתת חיכוכים עבור עסקים וצרכנים שמעוניינים להתרחב בשוק האמירתי. "הטכנולוגיה של ריפל מאפשרת לנו להציע תשלומים חוצי גבולות מהירים ואפקטיביים יותר," ציין המנכ"ל והשותף המייסד, עימאד ע'רז א-דין.

איפה שדלת אחת נסגרת, אחרת נפתחת

ההתרחבות של ריפל באמירויות אינה מקרית. מדובר באזור שמנסה למשוך אליו שחקנים מהעולם הפיננסי החדש, תוך יצירת מסגרת רגולטורית ברורה אך פתוחה. לאחר שהסאגה המשפטית שלה מול רשות ניירות הערך האמריקאית (SEC) הסתיימה, ריפל פועלת כעת מתוך עמדה רגולטורית ברורה יותר – ובוחרת למנף אותה דווקא בדובאי, שם היא זוכה לתמיכה ממסדית גלויה.

וזו כנראה תהיה התמונה המוכרת בשנים הקרובות: חברות קריפטו שמבקשות בהירות ויציבות רגולטורית, ימצאו אותן דווקא באזורים שמאמצים טכנולוגיות חדשות – גם אם הן עדיין נתפסות כשנויות במחלוקת בעולם הפיננסי הישן.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן