polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.35 1.51%
tron
TRON (TRX) $ 0.28713 0.37%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.76 2.60%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000012 0.41%
solana
Solana (SOL) $ 149.44 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 659.75 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 2.27 0.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16829 3.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.57409 2.05%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 17.84 2.26%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.32 1.59%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 86.26 1.70%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.14 1.26%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 7.46 0.62%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,554.12 0.61%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 108,254.00 0.83%

תוכנית חירום: מנטרה תשרוף מטבעות בשווי 160 מיליון דולר

המייסד שורף מטבעות משלו · שווי ההקרבה: 80 מיליון דולר · התגובה מהוססת · לאחר התרסקות של 90%, Mantra מנסה להחזיר את האמון בעזרת מהלך חריג בהיקפו ובזהותו
הקריסה הייתה חדה · מניית OM התרסקה ב־90% ביום אחד · כעת המייסד תורם מחצית ממטבעות השריפה הגדולה בתולדות הפרויקט · והמשקיעים? עדיין מהססים

אחרי שמטבע OM של פלטפורמת Mantra צלל ב־90% בתוך שעות והותיר מאחוריו שובל של אכזבה, מגיעה מה שנראית כמהלך קיצוני אך מתוכנן היטב: שריפת מטבעות עצמית – הגדולה ביותר מאז השקת הפרויקט. 300 מיליון מטבעות OM, המהווים כ־16.5% מההיצע הכולל של המטבע, צפויים להימחק מהמחזור לצמיתות. המטרה: להפחית את כמות המטבעות הזמינים, לחזק את המערכת הכלכלית של הפלטפורמה ולתגמל מחדש את מחזיקי המטבע באמצעות שיפור יחסי הסטייקינג.

מה שהופך את המהלך לבלתי שגרתי הוא זהות התורם המרכזי: ג'ון פטריק מאלין, המייסד של Mantra, יוותר מרצונו על 150 מיליון מטבעות מתוך ההקצאה שקיבל בתחילת דרכה של הרשת – שווי שוק של כ־80 מיליון דולר. מדובר במטבעות שהוקצו לצוות הפיתוח והונפקו בעת ההשקה באוקטובר 2024, ונכון לעכשיו הם מצויים בסטייקינג. התהליך כרוך בהוצאת המטבעות מהסטייקינג, מה שצפוי להסתיים עד ה־29 באפריל – אז יעברו לכתובת שריפה, שאינה מאפשרת שימוש חוזר.

תגובת שוק פושרת, לעת עתה

למרות היקף הפעולה והאקט הסמלי-מעשי מצד המייסד, תגובת השוק אינה משקפת התלהבות. מטבע OM רשם ירידה של 3.3% ב־24 השעות שחלפו מאז ההכרזה, והדבר מעיד על כך שהשוק, בשלב הזה, ממשיך להביע חוסר ביטחון בפרויקט. ייתכן שהמשקיעים מבינים שהפגיעה באמון עמוקה יותר מכפי שניתן לרפא בעזרת מהלך חד-פעמי, גם אם הוא נדיר בהיקפו.

מהלך דרמטי שנועד לצמצם את ההיצע ולהחזיר שליטה – שריפת מטבעות בהיקף חסר תקדים עבור Mantra.
מהלך דרמטי שנועד לצמצם את ההיצע ולהחזיר שליטה – שריפת מטבעות בהיקף חסר תקדים עבור Mantra.

יש לציין שהקריסה עצמה, שהתרחשה ב־13 באפריל, לא נבעה ממנגנון פנימי של הפלטפורמה אלא – לפי גרסת Mantra – מהתנהלות לא אחראית של הבורסות למסחר. לפי הצוות, מה שגרם לאירוע היה גל פתאומי של ליקווידציות – מכירות אוטומטיות של פוזיציות ממונפות – שגררו את מחיר המטבע מטה באופן חד, תוך כדי פאניקה וספקולציות על יציאה של משקיעים גדולים מהפוזיציות.

מ־400% עלייה לקרקע המציאות

הנפילה הדרמטית של OM הגיעה בדיוק בנקודה שבה נראה היה שהפרויקט צובר תאוצה. במהלך 2024, OM נסק בכ-400% – הישג משמעותי שנבע פחות מדיבורים ברשתות החברתיות ויותר מהצהרות על שיתופי פעולה מסחריים ורציניים. בין השאר, נרשמה בינואר עסקה עם קבוצת DAMAC מאיחוד האמירויות – קונגלומרט בתחומי נדל"ן, תיירות ומרכזי מידע – במסגרתה התחייבה Mantra לטוקניזציה של נכסים בשווי של מיליארד דולר.

עבור שחקנים ותיקים בשוק, Mantra נתפסה כאחת ההבטחות בתחום הטוקניזציה של נכסים ממשיים (RWAs) – מגמה שנמצאת בעלייה מתמדת מאז סוף 2023. הפלטפורמה מציעה תשתית שמאפשרת גישה דיגיטלית מוסדרת לנכסים כמו נדל"ן וסחורות, תוך שימוש במטבע OM לניהול עסקאות, הצבעות ותגמולים.

אבל כמו שאנו לומדים מכל משבר בשוק הקריפטו – ההבדל בין תחושת "הייפ" לבין אובדן אמון יכול להתרחש תוך שעות ספורות. הפעם, Mantra בחרה שלא רק להסביר, אלא לפעול.

האם זה יספיק כדי לשכנע את השוק שהיסודות עדיין יציבים? המהלך נעשה – אבל רק הזמן יגיד אם השוק יחליט ללכת עם מנטרה או להמשיך הלאה.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

לראשונה מזה 14 שנה: מעל 8 מיליארד דולר בביטקוין הועברו לארנקים חדשים

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

ריפל מוותרת על הערעור בתביעה המתמשכת מול ה-SEC, אך בית המשפט מסרב לאשר את ההסדר · הקנס המקורי נותר · XRP לא מוגדר כנייר ערך

הקרב המשפטי הארוך בקריפטו מתקרב לסיום – אך לא בתנאים שציפו

בוטאן מאמצת את Binance Pay ומאפשרת לתיירים לשלם בקריפטו, עם סליקה מיידית וללא עמלות, כדי להגדיל הכנסות מתיירות איכותית, בהובלת DK Bank.

בוטאן פותחת את הארנק: תשלומי קריפטו יחליפו את כרטיס האשראי לתיירים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן