polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.41 0.31%
tron
TRON (TRX) $ 0.287221 0.97%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.79 4.00%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000012 1.25%
solana
Solana (SOL) $ 153.09 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 662.92 0.21%
xrp
XRP (XRP) $ 2.33 2.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.170205 1.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.589009 0.66%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 18.22 0.13%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.64 1.71%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 87.06 1.07%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.19 0.10%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 7.40 0.50%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,561.88 0.11%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 108,484.07 0.32%

שיא מאז ינואר: קרנות הסל של ביטקוין מושכות חזרה את המשקיעים

הביקושים חוזרים · 381 מיליון דולר זרמו לקרנות הביטקוין ביום אחד · אחרי חודשיים של ירידות, המשקיעים המוסדיים חוזרים לזירה · הקריפטו מתחזק כששוקי ההון המסורתיים שוב נצבעים באדום
הביקושים חוזרים · 381 מיליון דולר זרמו לקרנות הביטקוין ביום אחד · אחרי חודשיים של ירידות, המשקיעים המוסדיים חוזרים לזירה · הקריפטו מתחזק כששוקי ההון המסורתיים שוב נצבעים באדום

בזמן ששוק המניות האמריקאי סגר שבוע עם ירידות נוספות, שוק הקריפטו דווקא ניצל את סוף השבוע הארוך כדי לייצר מומנטום חיובי.

אחת מהעדויות המובהקות לכך היא גל ההשקעות החדש שזורם לקרנות הסל (ETFs) האמריקאיות שמבוססות על הביטקוין. על פי נתוני CoinGlass, ב-21 באפריל נכנסו לקרנות הללו לא פחות מ-381.3 מיליון דולר – היום החזק ביותר מבחינת גיוסים מאז סוף ינואר.

המספר הזה לא רק שמרשים בפני עצמו, אלא גם מסמן שינוי כיוון משמעותי. אחרי כמה שבועות רוויים בספקות, התנודתיות והאיומים מצד מדיניות הסחר האמריקאית, נראה שהמשקיעים בוחרים להמר מחדש על הביטקוין. ההשקעה הגוברת באפיקים מוסדיים מצביעה על כך שהמטבע הדיגיטלי מקבל חיזוק כאלטרנטיבה פיננסית, במיוחד בזמנים של חוסר יציבות בזירות המסורתיות.

מי קיבלה הכי הרבה?

הקרן שבלטה מעל כולן היא ARK 21Shares Bitcoin ETF (סימול: ARKB), עם גיוס של 116.1 מיליון דולר ביום אחד. מיד אחריה הגיעה הקרן של פידליטי – Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) – שגייסה 87.6 מיליון דולר. גם גרייסקייל, שנמצאת תחת עין ביקורתית מאז השקת הקרנות המתחרות, ראתה גיוס נאה של 69.1 מיליון דולר דרך שתי הקרנות שלה.

"שוקי ההון המסורתיים בירידה, אך הביטקוין ממשיך לטפס – הפער בין וול סטריט לקריפטו בולט מתמיד."
"שוקי ההון המסורתיים בירידה, אך הביטקוין ממשיך לטפס – הפער בין וול סטריט לקריפטו בולט מתמיד."

ולמרות המומנטום, לא כל השחקנים נהנו ממנו. הקרנות של אינבסקו ו־WisdomTree לא רשמו תנועות משמעותיות – לא פנימה ולא החוצה.

כשהבורסה נופלת, הביטקוין נשאר יציב

הניגוד בין השווקים הפיננסיים הקלאסיים לבין שוק הקריפטו בלט במיוחד. ביום שני, כשהמסחר בוול סטריט התחדש לאחר חופשת פסחא, המדדים סיימו בירידות של יותר מ־2.5%. אבל הביטקוין? הוא דווקא טיפס חזרה מעל לרף של 88 אלף דולר, שווי שוק של 1.75 טריליון דולר – הגבוה ביותר מאז סוף מרץ.

שווי השוק הכולל של מטבעות הקריפטו קפץ במהלך שלושת ימי סוף השבוע הארוך בכ-800 מיליארד דולר, והתייצב סביב 2.84 טריליון דולר. עבור מי שעקב בחודש האחרון אחרי הירידות עד לרמה של 74,773 דולר בלבד, זו לא פחות מהקלה.

לקראת התאוששות ממושכת?

האם מדובר בתחילתו של גל גיוסים חדש או בתגובה רגעית לירידת מחירים קודמת? התשובה, כמו תמיד בשוק הקריפטו, תלויה בגורמים רבים – אבל דבר אחד בטוח: הביטקוין שוב במרכז הבמה, והפעם עם רוח גבית ממשקיעים מוסדיים. העובדה שגיוסים משמעותיים מתרחשים דווקא ברקע של מדיניות פיסקלית בלתי צפויה ושווקים תנודתיים, מחזקת את הטענה שביטקוין הופך בהדרגה לנכס שמושפע פחות מגחמות פוליטיות ויותר מהערכת שווי כלכלית ארוכת טווח.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

לראשונה מזה 14 שנה: מעל 8 מיליארד דולר בביטקוין הועברו לארנקים חדשים

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

ריפל מוותרת על הערעור בתביעה המתמשכת מול ה-SEC, אך בית המשפט מסרב לאשר את ההסדר · הקנס המקורי נותר · XRP לא מוגדר כנייר ערך

הקרב המשפטי הארוך בקריפטו מתקרב לסיום – אך לא בתנאים שציפו

בוטאן מאמצת את Binance Pay ומאפשרת לתיירים לשלם בקריפטו, עם סליקה מיידית וללא עמלות, כדי להגדיל הכנסות מתיירות איכותית, בהובלת DK Bank.

בוטאן פותחת את הארנק: תשלומי קריפטו יחליפו את כרטיס האשראי לתיירים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן