ט'תר (Tether), המנפיקה של הסטייבלקוין המוביל בעולם USDT, הודיעה על הגדלת מאגר הביטקוין שלה, במהלך פיננסי משמעותי שלא נראה כמותו מאז מרץ האחרון. החברה העבירה כ-8,400 מטבעות ביטקוין, בשווי כולל של 777.4 מיליון דולר, למאגר הרזרבות שלה.
לדברי Arkham Intelligence, מדובר בשתי העברות נפרדות – האחת של 7,628.9 ביטקוין והשנייה של 775.6 ביטקוין – שהתרחשו ב-30 בדצמבר. כעת, האחזקות הכוללות של ט'תר בביטקוין עומדות על 83,759 מטבעות, בשווי מוערך של כ-7.75 מיליארד דולר, עם מחיר ביטקוין הנע סביב 92,500 דולר למטבע נכון להיום.
התוכנית הגדולה
כחלק מהצהרה מ-2023, ט'תר התחייבה להקצות עד 15% מהרווחים הנקיים שלה לרכישת ביטקוין. נראה כי המהלך הנוכחי משקף מחויבות זו, ומהווה את העסקה המשמעותית הראשונה מאז שוק הביטקוין פרץ לשיאים חדשים.
השנה, מחיר הביטקוין הכפיל את ערכו והוא רשם עלייה של 108% מתחילת השנה, אף שירד מעט מהשיא שעמד באמצע דצמבר על 108,000 דולר.
ט'תר מחזיקה כיום במקום השלישי בין החברות הפרטיות והציבוריות באחזקות ביטקוין, אחרי מיקרוסטרטג'י (MicroStrategy), המובילה עם 446,400 מטבעות, ו-Block.one, המחזיקה ב-140,000 מטבעות.
טרנד החזקות ביטקוין בתאוצה
עם התחזקות הביטקוין, חברות מתחומים שונים, כולל תחום הרפואה, מצטרפות למגמה ורוכשות מטבעות דיגיטליים כדי לחזק את מאגרי הרזרבה שלהן. לדוגמה, חברת הביוטכנולוגיה הישראלית אנליבקס (Enlivex), הנסחרת בנאסד"ק, הודיעה על כוונתה לרכוש ביטקוין בשווי של עד מיליון דולר, במטרה להשתמש בו כנכס רזרבה חזק ומגוון.
בנוסף, חברת Semler Scientific רכשה 297 ביטקוין בשווי של 29.1 מיליון דולר, והחברה היפנית Metaplanet גייסה 11.3 מיליון דולר באמצעות אגרות חוב לטובת רכישת המטבע הדיגיטלי. גם חברת KULR Technology Group רכשה בדצמבר 2024 כ-217 מטבעות ביטקוין בשווי 21 מיליון דולר, מה שהוביל לעלייה של 40% בערך מניותיה ביום המסחר.
מיקרוסטרטג'י, שהוזכרה קודם, ממשיכה להוביל בתחום עם רכישות משמעותיות. רק החודש, החברה רכשה 62,964 ביטקוין נוספים בשווי של 5.87 מיליארד דולר, והגדילה את אחזקותיה לכ-446,400 מטבעות.
נראה כי האסטרטגיה של ט'תר, לצד חברות נוספות ואולי אפילו ממשלות בעתיד הקרוב – וביניהן ארה"ב, שמדווחת על עניין גובר בנכסים דיגיטליים – משקפת אמון גובר בביטקוין ככלי פיננסי יציב ואטרקטיבי. הגישה הזו מדגישה את המעבר לניהול רזרבות המבוססות על נכסים דיגיטליים, בניגוד לשיטות המסורתיות של אגירת מזומנים או זהב.
בעוד שחברות כמו ט'תר, מיקרוסטרטג'י, ו-KULR ממשיכות להוביל את המהלך, השאלה הגדולה היא האם נראה בקרוב גם ממשלות שמאמצות את האסטרטגיה הזו כחלק מניהול הרזרבות הלאומיות שלהן. האם הביטקוין יהפוך לחלק בלתי נפרד ממסגרות פיננסיות לאומיות?
האם המהלך הזה יסמן את הכיוון לשנת 2025? ימים יגידו, אך אם יש דבר אחד בטוח, הוא שט'תר מציבה רף גבוה לעולם התאגידי – ומראה בבירור שהיא כאן כדי להישאר.