polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.97 8.76%
tron
TRON (TRX) $ 0.295661 1.33%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.99 3.97%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000014 8.59%
solana
Solana (SOL) $ 165.36 5.07%
bnb
BNB (BNB) $ 690.41 2.63%
xrp
XRP (XRP) $ 2.58 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.199837 10.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.697225 12.07%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 21.00 7.97%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 15.49 7.60%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 96.05 6.03%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.57 9.10%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.81 6.50%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,991.16 7.72%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 117,294.43 5.63%

קרן הסל הראשונה על XRP

קרן הסל הראשונה מבוססת XRP יוצאת לדרך בארה״ב · חברת Teucrium משיקה קרן ממונפת פי שניים שתיסחר תחת הסימבול XXRP · המהלך מגיע לאחר סיום הסכסוך המשפטי של Ripple מול רשות ניירות ערך האמריקאית
קרן הסל הראשונה בארה״ב המבוססת על XRP מושקת היום בבורסת NYSE Arca, עם מינוף כפול ותשומת לב גוברת מצד משקיעים לאחר סיום מאבק רגולטורי ממושך.

בורסת NYSE Arca מארחת היום (8 באפריל) את השקת קרן הסל הראשונה בארה״ב המבוססת על המטבע הדיגיטלי XRP. מדובר בקרן סל ממונפת של חברת Teucrium Investment Advisors, שתיסחר תחת הסימבול XXRP ותנסה לשקף מינוף כפול (X2) של השינוי היומי במחיר המטבע.

הקרן מגיעה עם דמי ניהול של 1.85%, ונכון למועד ההשקה מחזיקה בנכסים בהיקף של 2 מיליון דולר. זהו ניסיון ראשון של Teucrium – חברה שביססה את שמה דווקא בתחום הסחורות החקלאיות – להיכנס לשוק הקריפטו האמריקאי.

המנכ"ל והמייסד סאל גילברטי סיפר לבלומברג כי החברה מזהה עניין גובר בקרב משקיעים במוצרי השקעה על בסיס XRP. לדבריו, הזמן הנוכחי דווקא מתאים להשקת הקרן, בשל רמות המחירים הנמוכות בשוק הקריפטו והמתיחות הכלכלית שיצר גל מכסים חדש מצד ממשל טראמפ.

"הקרן החדשה, שתיסחר תחת הסימול XXRP, עוקבת אחר ביצועי XRP באמצעות מינוף כפול יומי – עם דמי ניהול של 1.85%"
"הקרן החדשה, שתיסחר תחת הסימול XXRP, עוקבת אחר ביצועי XRP באמצעות מינוף כפול יומי – עם דמי ניהול של 1.85%"

קרן ממונפת ראשונה לפני קרן "ספוט": החלטה יוצאת דופן

אחד ההיבטים החריגים בהשקת XXRP הוא עצם העובדה שמדובר בקרן ממונפת, ולא בקרן "ספוט" רגילה, כפי שנהוג בדרך כלל עם נכסים חדשים בשוק. אנליסט הקרנות של בלומברג, אריק באלצ'ונאס, תיאר את ההשקה כמהלך יוצא דופן, אך ציין במקביל כי ההסתברות לאישור קרן "ספוט" על XRP בשנת 2025 נחשבת גבוהה.

על פי תחזית של בלומברג מהחודש האחרון, סיכויי האישור עומדים על כ-65%. בשוק החיזויים Polymarket ההערכה אף גבוהה יותר – 75%. נכון לעכשיו, מספר חברות, בהן Grayscale, Bitwise ו-Franklin Templeton, הגישו בקשות רשמיות לרשות ניירות ערך (SEC) להנפקת קרנות סל לא ממונפות על בסיס XRP.

Ripple סיימה את הקרב המשפטי – הדרך לקרנות סל נפתחת

עד לאחרונה, הסיכוי לראות מוצרי השקעה על בסיס XRP בארה"ב היה נמוך. הסיבה המרכזית לכך הייתה המאבק המשפטי הממושך בין ריפל, החברה שמאחורי המטבע, לבין ה-SEC. הקרב סביב השאלה האם XRP נחשב לנייר ערך נמשך יותר מארבע שנים, והשליך ישירות על היכולת של גופי השקעה לפעול בתחום.

כעת, לאחר שהמחלוקת הוסדרה במהלך חודש מרץ האחרון, נראה שהסכר נפתח. ההשקה של XXRP היא כנראה סימן ראשון למגמה רחבה יותר, במסגרתה מטבעות קריפטוגרפיים נוספים עשויים לקבל גישה למוצרי השקעה מוסדיים בבורסות האמריקאיות. עבור Teucrium, זוהי הזדמנות ראשונה להתרחב מעבר לסחורות מסורתיות – ובחינת השוק תגיד אם זו גם התחלה של קו מוצרים חדש.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן