polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.88 7.34%
tron
TRON (TRX) $ 0.294675 1.39%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.95 3.66%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000013 7.98%
solana
Solana (SOL) $ 164.54 4.59%
bnb
BNB (BNB) $ 690.22 3.18%
xrp
XRP (XRP) $ 2.55 5.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.195715 8.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.68108 9.40%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 20.80 6.64%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 15.30 7.33%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 95.04 4.72%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.53 8.28%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.41 2.73%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,948.89 6.27%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 115,979.07 4.25%

קראקן בשיתוף פעולה עם מאסטרקארד

בורסת הקריפטו קראקן תשיק באירופה ובבריטניה כרטיס תשלום פיזי בשיתוף מאסטרקארד · המהלך מתבצע לצד ניסיון לקבל רישיון תחת רגולציית MiCA ולהרחיב את פעילות התשלומים של החברה
קראקן תשיק כרטיס דביט קריפטו פיזי באירופה בשיתוף מאסטרקארד, במהלך שמחזק את חדירתה לשוק ומלווה בניסיון לקבל רישוי תחת רגולציית MiCA.

בורסת הקריפטו קראקן הודיעה על שיתוף פעולה עם חברת מאסטרקארד, שבמסגרתו יונפקו כרטיסי דביט פיזיים ללקוחותיה באירופה ובבריטניה – ויאפשרו תשלום ישיר במטבעות קריפטוגרפיים ומטבעות יציבים (Stablecoins) לשימוש יומיומי. ההשקה צפויה בשבועות הקרובים, ובינתיים נפתחה רשימת המתנה למעוניינים.

עבור קראקן, זו לא רק השקת כרטיס חדש – אלא ניסיון לפרוץ את הגבול שבין עולם המטבעות הדיגיטליים לבין התשלומים היומיומיים. אחרי שנים שבהן קריפטו נתפס בעיקר ככלי השקעה ספקולטיבי, הבורסה מנסה להפוך אותו לאמצעי תשלום ממשי, נגיש, ובעל ערך תפעולי. הכרטיס ישתלב בתוך Kraken Pay – מערכת תשלומים שהשיקה קראקן לאחרונה, וכוללת בין השאר העברות בינלאומיות ביותר מ-300 מטבעות, קישורי תשלום פשוטים (Paylink), וזיהוי משתמשים שלא מחייב חשיפת פרטי חשבון בנק. כעת, כשהיא מגובה באחד מהשמות החזקים בתעשיית האשראי, קראקן בונה נדבך נוסף בדרך לקריפטו שנכנס לכיס – ולא רק לארנק הדיגיטלי.

הרחבת אסטרטגיית התשלומים של קראקן

עבור קראקן, כרטיס הדביט החדש הוא חלק ממהלך עמוק יותר: לבנות תשתית שתאפשר שימוש בקריפטו לא רק למסחר והשקעות, אלא גם כתשתית לתשלומים עולמיים. המערכת שכבר פעילה, Kraken Pay, נועדה להפוך מטבעות דיגיטליים לאמצעי תשלום פשוט ואינטואיטיבי.

״כרטיס הדביט החדש צפוי לגשר בין נכסי קריפטו לתשלומים יומיומיים – מבלי לעבור דרך מערכת הבנקאות המסורתית.״
״כרטיס הדביט החדש צפוי לגשר בין נכסי קריפטו לתשלומים יומיומיים – מבלי לעבור דרך מערכת הבנקאות המסורתית.״

בעזרתה, לקוחות יכולים לשלוח מאות סוגי מטבעות דיגיטליים למשתמשים ברחבי העולם, ליצור קישור תשלום דמוי ביט (Paylink), ולהשתמש במזהה אישי (Kraktag) שמייתר חשיפה של פרטים בנקאיים.

החיבור עם מאסטרקארד מוסיף שכבת נגישות קריטית – תשלום פיזי, בזמן אמת, בחנויות ובעסקים, ללא צורך בהמרה מוקדמת לפיאט. בכך, קראקן יוצרת מוצר שמקרב את הקריפטו לעולם הישן – מבלי לוותר על הערכים של העולם החדש.

מיצוב רגולטורי: לא רק טכנולוגיה, גם לגיטימציה

אבל כדי להפוך את השאיפות למציאות – קראקן זקוקה ליותר מטכנולוגיה. היא זקוקה לרגולציה. הכניסה לעולם התשלומים הפיזיים נעשית במקביל למאמציה לקבל רישיון פעילות באיחוד האירופי במסגרת תקנות MiCA – רגולציית הקריפטו החדשה שנכנסה לתוקף בשנה האחרונה.

MiCA שמה לעצמה מטרה להסדיר את הפעילות של בורסות קריפטו, מנפיקי מטבעות יציבים וספקי שירותים פיננסיים – ומציבה סטנדרט אחיד לגופים שמעוניינים לפעול באירופה. מבחינת קראקן, זהו תנאי סף: כדי להציע כרטיס תשלום שנכנס ישירות לארנק – היא חייבת קודם להיכנס למערכת.

המהלך הזה משקף שינוי אסטרטגי עמוק. לא עוד בורסה שפועלת על שולי הרגולציה, אלא שחקנית שמבקשת לגיטימציה מוסדית, שיתוף פעולה עם בנקים ועם חברות כרטיסי אשראי – ויכולת להציע פתרונות תשלום לגיטימיים גם עבור עסקים, לא רק עבור חובבי קריפטו.

השקת הכרטיס היא אמנם צעד טכני, אבל היא משקפת מגמה רחבה הרבה יותר: מיזוג מתגבר בין תשתיות הקריפטו לבין הכלכלה הפיננסית הקלאסית – כזה שמתחיל באירופה, אבל עשוי להתגלגל רחוק יותר.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן