polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.69 4.34%
tron
TRON (TRX) $ 0.291113 1.19%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.89 2.30%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000013 3.87%
solana
Solana (SOL) $ 158.57 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 672.59 1.41%
xrp
XRP (XRP) $ 2.48 3.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.183628 5.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639828 4.74%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 19.79 6.05%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 14.52 3.56%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 92.01 3.74%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.40 5.03%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.21 0.16%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,808.15 5.44%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 112,696.19 3.04%

על תיק הקריפטו של גרייסקייל, כבר שמעתם?

גרייסקייל מסמנת שיאים חדשים: תיק הנכסים שלה זינק ב-85%, עם עליות חזקות ב-XLM וב-XRP | עונת האלטים בשיאה והמשקיעים מחפשים את המטבע הבא
תמונה ראשית תמונה להמחשה חדשות קריפטו

גרייסקייל היא הרבה יותר מעוד חברה בעולם הקריפטו – היא אחת השחקניות המובילות בתחום ניהול הנכסים הדיגיטליים. החברה מציעה למשקיעים דרך גישה מוסדרת ובטוחה לשוק המטבעות הדיגיטליים, ללא הצורך להתמודד ישירות עם המורכבויות הטכניות של אחזקת נכסים קריפטוגרפיים.

בין הקרנות הפופולריות של גרייסקייל ניתן למצוא את Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ואת Grayscale Ethereum Trust (ETHE), שמאפשרות השקעה ישירה בביטקוין ובאתריום. לצד קרנות אלו, החברה מחזיקה תיק נכסים מגוון, המציע חשיפה למספר רב של מטבעות דיגיטליים בעלי תפקידים מרכזיים:

  • ביטקוין (BTC): המטבע המוביל והוותיק בעולם הקריפטו.
  • אתריום (ETH): פלטפורמה לחוזים חכמים ותשתית לאפליקציות מבוזרות.
  • סולנה (SOL): מטבע חדש שנוסף לתיק בשנת 2024, המיועד לעסקאות מהירות בקנה מידה רחב.
  • XRP: מטבע למערכות תשלומים גלובליות.
  • אוולאנץ' (AVAX): פלטפורמה לבניית אפליקציות מבוזרות ותשתיות בלוקצ'יין.
  • ביטקוין קאש (BCH): גרסה של ביטקוין שנועדה לתשלומים אלקטרוניים פשוטים ומהירים.
  • אתריום קלאסיק (ETC): מטבע המיועד לאינטרנט של הדברים (IoT).
  • הוריזן (ZEN): פלטפורמה פרטית ומאובטחת למטבעות דיגיטליים ותקשורת.
  • לייטקוין (LTC): מטבע לתשלומים מהירים ובעלות נמוכה.
  • סטלר לומנס (XLM): מטבע המחבר בין בנקים, מערכות תשלומים ומשתמשים פרטיים.
  • זיקאש (ZEC): מטבע המתמקד בפרטיות המשתמשים ובאבטחת המידע.

 

החודש האחרון סימן פרק יוצא דופן עבור גרייסקייל, כאשר תיק הנכסים שלה זינק ב-85%. בין ההישגים הבולטים ניתן למנות את העלייה המרשימה של Stellar (XLM) ב-469% ואת העלייה של XRP ב-262%. בנוסף, Decentraland (MANA), מטבע מתחום המטאברס, הציג צמיחה של 105% בחודש אחד בלבד.

 

בתמונה: מנכ"ל גרייסקייל , מייקל סוננשיין (Michael Sonnenshein) קרדיט Flickr
בתמונה: מנכ"ל גרייסקייל , מייקל סוננשיין (Michael Sonnenshein) | קרדיט: Flickr צילום CoinDesk רישיון CC BY 2.0

 

עליית הערך המרשימה של XLM נובעת משילוב של מגמות טכניות ופונדמנטליות. בשבועות האחרונים המטבע רשם עלייה של 470% בחודש אחד בלבד, בעיקר בזכות זרימת כספים מוגברת למטבע, כפי שנמדד במדד ה-Chaikin Money Flow (CMF). מדד זה, שמצביע על יחס בין מחזורי מסחר לזרימות הון, נותר בשבועות האחרונים ברמות גבוהות משמעותית מהמקובל בשוק, מה שמעיד על אמון משקיעים מתמשך. בנוסף, ניתוחי מומחים מצביעים על כך ש-XLM עשוי להמשיך במומנטום, עם תחזיות לעלייה של 200% ואף 850% נוספים, עד לטווח מחירים של $2.27 בחודשים הקרובים. המומנטום מתחזק גם בזכות עלייה כללית בביטקוין, שהניעה משקיעים לחפש תשואות גבוהות יותר במטבעות אלטרנטיביים.

התנודות הללו ממקמות את גרייסקייל כמדד מוביל למגמות החדשות בעולם הקריפטו.

עונת האלטים: מה זה אומר?

כשרבים מדברים על "עונת האלטים", הם מתייחסים לתקופה שבה משקיעים נוטים להזיז כספים מביטקוין אל מטבעות חלופיים (אלטים – מהמילה אלטרנטיבה), מתוך ציפייה לרווחים גבוהים יותר. אינדיקציה ברורה לכך היא הירידה בדומיננטיות של הביטקוין בשוק הקריפטו, שאיבדה לאחרונה את קו התמיכה שלה מזה שנתיים.

ריאן לי, אנליסט בכיר ב-Bitget Research, צופה כי התנאים בשוק עשויים להוביל לראלי נוסף ב-XRP, עם יעד שאפתני של 2.57 דולר עד סוף 2024.

רגולציה: שינוי הכיוון שמחכים לו

מעבר לתנודות בשוק, גם הרגולציה עשויה להיות גורם משמעותי בעונת האלטים הצפויה. בקרוב צפויים שינויים דרמטיים ברשות ניירות ערך האמריקאית (SEC), עם התפטרותו הצפויה של היו"ר גארי גנסלר בינואר 2025. 

אחד המטבעות שעשויים להרוויח מכך הוא XRP, במיוחד אם יאושר הקרן סל הייעודי למטבע, כפי שהוגש לאחרונה ל-SEC על ידי חברת 21Shares. בנוסף, אנליסטים מעריכים כי שינויים רגולטוריים רחבים עשויים לתמוך באימוץ רחב יותר של קריפטו על ידי גופים מוסדיים.

גרייסקייל כבר הוכיחה שהיא מסוגלת להניע ולשקף מגמות מרכזיות בשוק הקריפטו. העליות האחרונות עשויות לסמן התחלה של תקופה מרתקת, שבה האלטים יתפסו את מרכז הבמה. עם זאת, השוק נשאר רגיש לשינויים רגולטוריים וכלכליים, כך שאי אפשר לשלול הפתעות.

עבור המשקיעים, זהו זמן לניתוח זהיר ולהיערכות, לקראת שנה שעשויה להיות אחת המעניינות ביותר שידע שוק הקריפטו.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן