polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.92 7.03%
tron
TRON (TRX) $ 0.296223 1.83%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.93 1.68%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000013 7.10%
solana
Solana (SOL) $ 163.81 3.96%
bnb
BNB (BNB) $ 689.12 2.69%
xrp
XRP (XRP) $ 2.57 6.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.196885 8.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.689434 10.60%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 20.83 6.92%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 15.31 6.74%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 94.86 4.36%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.55 7.62%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.70 3.84%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,991.68 6.95%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 117,705.54 5.75%

נבחרת הקריפטו ממשיכה לגדול

איש הפיננסים הוותיק, שהוביל את קנטור פיצג'רלד – אחת מחברות השירותים הפיננסיים המובילות בארה"ב, אשר סיפקה שירותי משמורת עבור ה-USDT – יעמוד כעת בראש משרד המסחר של ארה"ב
תמונה להמחשה חדשות קריפטו הווארד לוטניק הסנאט האמריקני אישר את מינויו של הווארד לוטניק, מקורבו של דונלד טראמפ ותומך קריפטו מובהק, לתפקיד מזכיר המסחר ה-41 של ארה"ב

הסנאט האמריקני אישר את מינויו של הווארד לוטניק (Howard Lutnick), מקורבו של דונלד טראמפ ותומך קריפטו מובהק, לתפקיד מזכיר המסחר ה-41 של ארה"ב. ההצבעה, שנערכה ביום שלישי, הסתיימה ברוב של 51 מול 45.

במסגרת תפקידו החדש, לוטניק יהיה אחראי על קידום תעסוקה, צמיחה כלכלית וחדשנות – בהתאם להצהרת המשימה של המשרד. הוא צפוי גם לתמוך במדיניות הסחר של טראמפ, הכוללת בין היתר העלאת מכסים על יבוא ממדינות שונות, במטרה ללחוץ על שותפות הסחר של ארה"ב להפחית חסמים ליצוא אמריקני.

לוטניק: תומך נלהב בביטקוין ובטת'ר

לוטניק כיהן במשך עשרות שנים כיו"ר ומנכ"ל חברת השירותים הפיננסיים קנטור פיצג'רלד, אשר סיפקה שירותי משמורת עבור מטבע ה-USDT של חברת טת'ר – הסטייבלקוין הגדול בעולם עם שווי שוק של 141.7 מיליארד דולר. לאחר אישור מינויו, הודיע לוטניק על פרישתו מהחברה והתחייב למכור את אחזקותיו בקנטור, BGC Group ו-Newmark Group, בהתאם לכללי האתיקה של הממשל האמריקני.

בכנס Bitcoin 2024 שהתקיים בלאס וגאס, הצהיר לוטניק בפומבי כי ה-USDT מגובה באופן מלא ברזרבות של אג"ח ממשלתיות אמריקניות, ביטקוין וזהב. גם במהלך שימוע בסנאט שנערך בחודש שעבר, הוא הגן על Tether אל מול טענות לגבי עתודות המטבע והקשר שלו לפעילות פיננסית בלתי חוקית.

לוטניק ידוע כתומך נלהב בביטקוין, ואף הצהיר כי גם הוא וגם קנטור פיצג'רלד מחזיקים במטבע הדיגיטלי. "לדעתי, ביטקוין – כמו זהב – צריך להיות חופשי להיסחר בכל העולם", אמר במהלך הכנס.

תגובות מהקהילה הפיננסית

גורמים בולטים בתעשיית הקריפטו בירכו על המינוי. מייקל סיילור, מנכ"ל מיקרוסטרטג'י ואחד מהמשקיעים הבולטים בביטקוין, לצד הסנאטורית סינתיה לומיס (Cynthia Lummis, הביעו תמיכה בלוטניק.

"ברכות לחברי, המזכיר הווארד לוטניק!", כתבה לומיס ברשת X. "אני בטוחה שהוא יעשה עבודה נהדרת בהנעת הכלכלה שלנו קדימה".

המינוי של לוטניק, דמות המזוהה כל כך עם עולם הפיננסים והקריפטו, מסמן מגמה ברורה של ממשל טראמפ כלפי תעשיית הנכסים הדיגיטליים – גישה ידידותית יותר לעומת הרגולציה הנוקשה של השנים האחרונות.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן