polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.71 5.27%
tron
TRON (TRX) $ 0.291178 1.12%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.89 2.58%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000013 4.52%
solana
Solana (SOL) $ 159.19 3.14%
bnb
BNB (BNB) $ 673.37 1.60%
xrp
XRP (XRP) $ 2.49 4.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.184354 6.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646265 6.18%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 19.81 6.57%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 14.59 4.36%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 92.13 3.90%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.41 5.86%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.25 0.51%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,812.63 5.58%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 113,329.36 3.72%

מכירת החיסול בשוק מחריפה

האם הפאניקה מוגזמת? מומחים טוענים כי המגמה עלולה להתהפך בהתאם להחלטות הפד; בינתיים, סולאנה צוללת ב-14%, ביטקוין נשבר מתחת ל-88,000 דולר ושוק הקריפטו ממשיך לאבד גובה.
מכירת החיסול בשוק ממשיכה חדשות דה ספוט קריפטו

שוק הקריפטו חווה ירידות חדות ב-24 השעות האחרונות, כאשר מגמת הירידות של יום שני התרחבה גם ליום שלישי. סולנה (SOL) איבדה 14% מערכה, מה שמביא את ההפסדים השבועיים שלה ליותר מ-20%. גם מטבעות מובילים נוספים, כמו דוג'קוין (DOGE), ריפל (XRP) ואת'ריום (ETH), רשמו ירידות של יותר מ-8%.

הביטקוין, שהיה יציב יחסית בשבועות האחרונים, ירד מתחת לרף 92,000 דולר לראשונה מאז נובמבר, מה שמעלה חשש לפריצה כלפי מטה לאחר טווח הדשדוש האחרון שבין 90,000 ל-110,000 דולר.

מה גורם לירידות – והאם מדובר בהגזמה?

למרות התחושה הדובית השולטת בשוק, יש מי שטוענים כי התגובה המיידית של המשקיעים עלולה להיות מופרזת. ג'ף מיי, סמנכ"ל התפעול של בורסת הקריפטו BTSE, אמר בהודעה בטלגרם כי "ביטקוין, את'ריום וסולנה לא צריכים להיסחר ברמות כה נמוכות ביחס לשיאים שלהם". לדבריו, החשש מאינפלציה והשהיית הורדות הריבית מצד הפד ממשיכים להעיב על השווקים, אך ייתכן שזה ישתנה בקרוב.

מכירת החיסול בשוק הקריפטו גוברת, עם ירידות דו-ספרתיות במטבעות המובילים, על רקע החששות מהמשך מדיניות ריבית גבוהה בארה"ב. תמונה להמחשה חדשות קריפטו
מכירת החיסול בשוק הקריפטו גוברת, עם ירידות דו-ספרתיות במטבעות המובילים, על רקע החששות מהמשך מדיניות ריבית גבוהה בארה"ב.

אוגוסטין פאן, ראש מחלקת מחקר ותובנות בחברת SignalPlus, הוסיף כי נרטיב ה"האטה" ישלוט בשוק בזמן הקרוב, תוך שהשווקים המסורתיים חוזרים למגמה חיובית עם מתאם הדוק בין מניות ואגרות חוב. לדבריו, נתונים כלכליים חלשים שפורסמו לאחרונה עשויים דווקא להאיץ צעדים מצד הפדרל ריזרב – מה שעשוי להועיל לביטקוין ולזהב בעתיד הקרוב.

האינפלציה בארה"ב עושה את שלה

נתוני האינפלציה שפורסמו מוקדם יותר החודש ממשיכים להיות גורם מרכזי שמשפיע על שוק הקריפטו. מדד המחירים לצרכן (CPI) של ינואר הצביע על עלייה של 0.5% לעומת החודש הקודם – מעל התחזיות של 0.3%. התוצאה הזו חיזקה את ההערכה שהפדרל ריזרב ימשיך במדיניות מוניטרית הדוקה, מה שגרם למשקיעים לנקוט בגישה זהירה יותר ולמכור נכסים מסוכנים, כולל מטבעות דיגיטליים.

למרות שהתגובה הראשונית לנתונים כבר נראתה בשווקים, החשש מהאטה כלכלית לצד אינפלציה עיקשת ממשיך להשפיע על התחזיות קדימה. התנודתיות בשוק הקריפטו גוברת ככל שהמשקיעים מעריכים את הסיכויים להורדות ריבית בהמשך השנה.

האם מדובר בלחץ רגעי או במגמה ארוכת טווח? התשובה תלויה בהחלטות הפד והנתונים הכלכליים שיפורסמו בקרוב, יום שישי 28/02/2025. בטווח הקצר, הקריפטו צפוי להמשיך ולהגיב למדיניות המאקרו-כלכלית, כאשר כל סימן להורדת ריבית או הקלה מוניטרית עשוי לייצר רוח גבית למטבעות הדיגיטליים.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן