polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.35 1.21%
tron
TRON (TRX) $ 0.28627 0.18%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.75 2.90%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000012 2.54%
solana
Solana (SOL) $ 148.52 2.28%
bnb
BNB (BNB) $ 659.67 0.33%
xrp
XRP (XRP) $ 2.27 0.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.166813 2.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.577962 1.28%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 17.88 2.00%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.33 0.95%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 85.94 2.19%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.14 2.03%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 7.28 2.10%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,534.26 0.72%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 107,986.93 0.90%

טראמפ עמד במילה שלו

לאחר 12 שנים בכלא: טראמפ עמד בהבטחתו ושחרר את האיש שמאחורי שוק הסמים המקוון הגדול בהיסטוריה; רוס אולבריכט, מייסד Silk Road, אדם חופשי – קהילת הקריפטו חוגגת את השחרור הדרמטי.
תמונה להמחשה חדשות קריפטו

בהמשך לסקירה שלנו מאתמול, נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, העניק חנינה מלאה לרוס אולבריכט, מייסד Silk Road – פלטפורמת המסחר האנונימית ששימשה לרכישת סמים ושירותים בלתי חוקיים תמורת ביטקוין. אולבריכט, שנעצר ב-2013 ונידון למאסר עולם ב-2015, יצא לחופשי לאחר כ-12 שנים מאחורי סורג ובריח.

בהודעה שפורסמה ב-Truth Social, טראמפ כתב:
"הרגע התקשרתי לאמו של רוס אולבריכט להודיע לה שבכבוד רב, לכבודה ולכבוד התנועה הליברטריאנית שתמכה בי רבות, חתמתי על חנינה מלאה ובלתי מותנית לבנה, רוס."
עוד הוסיף כי גזר הדין של 40 שנים ושני מאסרי עולם היה "מגוחך".

הבטחה שהתקיימה – אבל לא ביום הראשון

חנינתו של אולבריכט הייתה הבטחת בחירות מרכזית של טראמפ לקהילה הקריפטו. במהלך קמפיין 2024, הוא התחייב לשחררו ביום הראשון לכהונתו אם ייבחר מחדש. אולם, כאשר טראמפ חזר לבית הלבן ב-20 בינואר, הצעד הראשון שלו היה דווקא חנינה לכ-1,500 איש הקשורים לפרשת הפריצה לקפיטול ב-2021 – מהלך שעורר אכזבה בקרב תומכי אולבריכט.

 

 

זמן קצר לאחר מכן, הסנאטור ראנד פול פרסם מכתב פתוח לנשיא בדרישה לחון את אולבריכט, והשווה את עונשו לזה של סוחרים אחרים ב-Silk Road שקיבלו עונשים קלים בהרבה. טראמפ, ככל הנראה, השתכנע.

גיבור ביטקוין או עבריין מסוכן?

בעוד שהממשל האמריקאי ראה ב-Silk Road זירה לעבירות חמורות כמו סחר בסמים ושכירי חרב, רבים בקהילת הקריפטו טענו כי אולבריכט נענש בחומרה יתרה וכי לא היה האחראי הבלעדי לפלטפורמה. לדבריהם, הוא תרם משמעותית לאימוץ הביטקוין בכך שיצר מערכת מסחר חופשית לחלוטין.

"אני חייב לרוס אולבריכט הכול. קריפטו שינה לי את החיים, והוא היה הראשון שהבין את הפוטנציאל האמיתי של ביטקוין," אמר מתכנת הביטקוין אמיר טאקי.

גם המיליארדר טים דרייפר הביע בעבר תמיכה בשחרורו, כשהדגיש שארה"ב זקוקה ליזמים פורצי דרך כמו אולבריכט.

אולבריכט, ששמר על קשר עם עולם הקריפטו גם מהכלא, הזהיר לאחרונה את הקהילה מפני מטבע מזויף שנושא את שמו. עם שחרורו, רבים תוהים האם יחזור לפעילות בתחום או יעדיף להתרחק מהאור הזרקורים.

כך או כך, השחרור של אולבריכט מסמן פרק חדש בקשר שבין ביטקוין, חופש כלכלי, והמערכת המשפטית בארה"ב.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

לראשונה מזה 14 שנה: מעל 8 מיליארד דולר בביטקוין הועברו לארנקים חדשים

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

ריפל מוותרת על הערעור בתביעה המתמשכת מול ה-SEC, אך בית המשפט מסרב לאשר את ההסדר · הקנס המקורי נותר · XRP לא מוגדר כנייר ערך

הקרב המשפטי הארוך בקריפטו מתקרב לסיום – אך לא בתנאים שציפו

בוטאן מאמצת את Binance Pay ומאפשרת לתיירים לשלם בקריפטו, עם סליקה מיידית וללא עמלות, כדי להגדיל הכנסות מתיירות איכותית, בהובלת DK Bank.

בוטאן פותחת את הארנק: תשלומי קריפטו יחליפו את כרטיס האשראי לתיירים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן