polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.65 3.10%
tron
TRON (TRX) $ 0.290707 0.99%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.88 2.09%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000012 2.78%
solana
Solana (SOL) $ 157.14 1.92%
bnb
BNB (BNB) $ 670.93 1.25%
xrp
XRP (XRP) $ 2.43 2.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.179995 3.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.625844 1.97%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 19.58 5.16%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 14.31 1.47%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 90.96 2.44%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.36 3.87%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.26 1.04%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,781.30 4.42%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 110,782.68 1.15%

טקסס בדרך להפוך למדינה השלישית שתאשר רזרבת ביטקוין

חוק SB21 יובא להצבעה בבית הנבחרים ב-20 במאי · המהלך עשוי להציב את טקסס לצד ניו המפשייר ואריזונה שכבר אישרו חקיקה דומה · "הזמן אוזל", מזהיר פעיל בולט בתחום
טקסס מקדמת חוק להקמת עתודת ביטקוין מדינתית, ועשויה להפוך למדינה השלישית בארה"ב שתאמץ מודל השקעה ישיר בנכסי קריפטו.

אם הכל ילך לפי התוכנית, טקסס תצטרף בקרוב לרשימה המצומצמת של מדינות אמריקאיות שמחזיקות ביטקוין באופן רשמי.

חוק SB21, שמטרתו להקים רזרבת ביטקוין אסטרטגית עבור המדינה, צפוי לעלות להצבעה שנייה בבית הנבחרים המקומי ב-20 במאי. מדובר במהלך חיוני בדרך לאישורו הסופי של החוק.

החוק, במידה ויעבור, יאפשר למדינה לרכוש ביטקוין – ובשלב זה, רק ביטקוין – באמצעות קרן שתנוהל על ידי החשב הכללי של המדינה. הקרן תפעל מחוץ לאוצר המדינה, ומקורות המימון שלה יכללו לא רק הקצאות תקציביות, אלא גם תרומות, רווחי השקעה, מטבעות שיתקבלו ממזלוגים (forks) או מאיירדרופים.

הנכסים יישמרו באחסון קר (cold storage), תחת פיקוח של ועדה מייעצת, במודל שמתחיל לצבורה אחיזה גם במדינות נוספות.

אחרי ניו המפשייר ואריזונה – האם טקסס תהיה הבאה בתור?

מדינות שונות בארה"ב מתנסות כעת בצעדים דומים. ניו המפשייר הייתה הראשונה להעביר חוק שמאפשר לאוצר המדינה להשקיע בביטקוין ובנכסים נוספים שמחזיקים בשווי שוק של מעל 500 מיליארד דולר. רק מספר ימים לאחר מכן, הצטרפה אריזונה, אם כי החוק שם אינו כולל מימון ציבורי ישיר לרכישות.

"גם ביטקוין, כמו רגולציה, זקוק לאמון – והשאלה היא מי ייתן אותו ראשון: הציבור או המדינה."
"גם ביטקוין, כמו רגולציה, זקוק לאמון – והשאלה היא מי ייתן אותו ראשון: הציבור או המדינה."

טקסס, שמעוניינת לבסס את עצמה כמרכז הקריפטו של ארה"ב – לא רק בתחום הכרייה – מקבלת עידוד מגורמים פוליטיים בכירים. מושל המדינה, גרג אבוט, כבר הצהיר בעבר כי הוא רואה בטקסס את "הבית של כריית הקריפטו", וכעת נדמה שהוא מוכן לקחת את זה צעד קדימה.

מה קרה ביתר המדינות שניסו – ולא הצליחו?

לא כל יוזמה לקידום רזרבת ביטקוין מוצאת את דרכה לספר החוקים, ולעיתים קרובות הסיבה לכך פחות אידיאולוגית ויותר פרוצדורלית. באוקלהומה, למשל, הצעת החוק נבלמה עוד בוועדת החקיקה, מבלי להגיע להצבעה מלאה. במונטנה, וויומינג וצפון דקוטה התרחשו תהליכים דומים: הצעות הוגשו אך לא צלחו את המסלול הפוליטי – לעיתים בגלל לוחות זמנים צפופים, לעיתים בשל חוסר קונצנזוס, ולעיתים פשוט כי סדרי העדיפויות של המחוקקים השתנו.

לפי נתוני Bitcoin Laws, נכון להיום קיימות 37 הצעות חוק פעילות העוסקות בהקמת עתודות ביטקוין אסטרטגיות ב-20 מדינות שונות ברחבי ארצות הברית. עם זאת, מספרן הגבוה אינו מעיד בהכרח על הצלחה – להפך. ריבוי ההצעות מדגיש דווקא את חוסר האחידות בין המדינות, ואת הקושי לייצר הסכמה רחבה סביב נושא חדש יחסית כמו אחזקת נכסי קריפטו בקופת הציבור.

טקסס, בניגוד לרבות מהן, מגיעה עם תשתית פוליטית ותעשייתית מבוססת יותר בתחום הקריפטו – ובעיקר עם רצון מוצהר מהדרג הבכיר לקדם את הנושא. השאלה כעת היא האם היא תצליח לא רק להצהיר, אלא גם לבצע. ההצבעה הקרובה צפויה להיות מבחן ראשון ומשמעותי.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן