polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.41 0.31%
tron
TRON (TRX) $ 0.287221 0.97%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.79 4.00%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000012 1.25%
solana
Solana (SOL) $ 153.09 1.01%
bnb
BNB (BNB) $ 662.92 0.21%
xrp
XRP (XRP) $ 2.33 2.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.170205 1.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.589009 0.66%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 18.22 0.13%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.64 1.71%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 87.06 1.07%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.19 0.10%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 7.40 0.50%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,561.88 0.11%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 108,484.07 0.32%

יותר ויותר חברות מוסיפות את סולאנה למאזני החברות

ביטקוין שומר על מקומו כנכס הדומיננטי במאזנים · במקבל סולאנה צוברת תאוצה כהשקעה אסטרטגית · מהלכים עדכניים מצביעים על שינוי עמוק בניהול הון דיגיטלי בחברות ציבוריות ופרטיות
ביטקוין ממשיך להוביל את מגמת שילוב הקריפטו במאזני החברות · סולאנה מצטרפת עם מהלכים אסטרטגיים חדשים · חברות גדולות מאותתות על שינוי בתפיסת ניהול נכסים והון דיגיטלי

המגמה של שילוב נכסי קריפטו במאזני החברות מתחזקת במהירות — ולא מדובר רק בביטקוין.

חברות רבות החלו להוסיף גם את סולאנה (SOL) לניהול האחזקות שלהן, כחלק מהאסטרטגיה להיחשף לא רק לנכס עצמו, אלא גם לאקוסיסטם הטכנולוגי סביבו.

המניעים מגוונים: החל משאיפה להגן על ערך המזומנים בתקופות של חוסר ודאות כלכלית, ועד רצון להשתלב בפלטפורמות בלוקצ'יין בעלות פוטנציאל צמיחה מהיר. המגמה מתפתחת על רקע ירידה בהיצע הביטקוין בבורסות, עלייה בהשקעות ציבוריות בקריפטו, וחיפוש אחר מנועי צמיחה חדשים.

החזקת נכסי קריפטו במאזן משמעותה שמירה על ביטקוין, סולאנה או נכסים דומים כאחזקות פיננסיות רשמיות, במקום מזומן, מניות או נכסים מסורתיים. עבור חברות רבות, מדובר כבר לא בצעד נסיוני אלא במהלך אסטרטגי של ממש.

ביטקוין עדיין שומר על ההובלה

למרות כניסת מטבעות נוספים, ביטקוין ממשיך להחזיק בבכורה. ב-23 באפריל הוקמה Twenty One Capital, גוף חדש שמתכנן להתחרות ב-Strategy (לשעבר MicroStrategy), כשהוא יוצא לדרך עם אחזקה של 42,000 ביטקוין, בשווי של כ-3.9 מיליארד דולר.

Twenty One Capital נהנית מתמיכת גופים כבדים כמו Tether, Bitfinex ו-SoftBank, ותצא לדרך באמצעות מיזוג SPAC עם חברה הקשורה לקאנטור פיצג'רלד. אם העסקה תושלם, Twenty One Capital תהיה החברה הציבורית השלישית בגודלה בהיקף אחזקות הביטקוין.

שילוב ביטקוין וסולאנה במאזני חברות מסמן שינוי בתפיסת ניהול נכסים בעידן הדיגיטלי.
שילוב ביטקוין וסולאנה במאזני חברות מסמן שינוי בתפיסת ניהול נכסים בעידן הדיגיטלי.

במקביל, חברות נוספות מצטרפות למגמה: Metaplanet מיפן הודיעה שהשלימה את רכישת הביטקוין ה-5,000 שלה, והציבה יעד להגיע להחזקה של 10,000 ביטקוין עד סוף השנה. במקביל, חברת האופנה היפנית ANAP דיווחה על רכישת ביטקוין בשווי 70 מיליון דולר, והצהירה כי היא רואה בכך חלק ממגמה עולמית בלתי הפיכה להפיכת ביטקוין לנכס רזרבי. גם בארה"ב, חברת Semler Scientific הכריזה על תוכנית לגייס חצי מיליארד דולר לצורך רכישות ביטקוין נוספות.

סולאנה תופסת מקום

לצד הדומיננטיות של ביטקוין, סולאנה מתחילה לתפוס נפח. "אנחנו עדים לשינוי דורי בתפיסת ערך," אמר מיכאל רפטני, מנכ"ל Marinade Finance. "זו לא רק מהפכה בקריפטו, אלא מחשבה מחדש על מושג הכסף עצמו."

חברות לא רואות עוד ב-SOL רק נכס ערך, אלא גם שער לאקוסיסטם הפיננסי המבוסס על סולאנה. השבוע, שתי חברות מרכזיות הודיעו על הקצאת סולאנה למאזניהן: Upex

במקביל, סולאנה ממשיכה למשוך עניין מצד חברות חדשות. חברת Upexi, הפועלת בתחום מוצרי הצריכה הממותגים, הכריזה על גיוס של 100 מיליון דולר, שמיועד לבניית מאזן השקעות מבוסס סולאנה. ההודעה הובילה לזינוק של יותר מ-400% במניית החברה.

גם DeFi Development Corporation, המתמחה בהשקעות במיזמי בלוקצ'יין ובתשתיות פיננסיות מבוזרות, הודיעה על רכישת 65,000 מטבעות SOL נוספים, והגדילה את אחזקותיה לסכום מצטבר של מעל 47 מיליון דולר לפי השווי הנוכחי.

בנוסף, SOL Strategies — קרן השקעות המתמקדת בבניית תשתיות בלוקצ'יין על רשת סולאנה — הכריזה על גיוס של חצי מיליארד דולר שיוקצו לרכישות מטבעות SOL. מהלך זה כולל גם סטייקינג של המטבעות דרך ולידטורים בבעלות הקרן, כאשר התשואות צפויות להתחלק בין הקרן לבין משקיעי האג"ח המומרות.

לצד ביטקוין, סולאנה מתבססת כאופציה משמעותית באסטרטגיות ניהול מאזני החברות. לדברי רפטני, "להחזיק SOL כיום דומה להחזקה במניות של תשתיות פיננסיות פתוחות לעתיד."

בהמשך הוא מוסיף: בעתיד הקרוב, ייתכן שנראה את מאזן החברות מתרחב מעבר לביטקוין וסולאנה, וכולל גם מטבעות יציבים, טוקנים של ממשל ואפילו נכסים דיגיטליים מגובי נכסים מוחשיים (RWA).

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

לראשונה מזה 14 שנה: מעל 8 מיליארד דולר בביטקוין הועברו לארנקים חדשים

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

ריפל מוותרת על הערעור בתביעה המתמשכת מול ה-SEC, אך בית המשפט מסרב לאשר את ההסדר · הקנס המקורי נותר · XRP לא מוגדר כנייר ערך

הקרב המשפטי הארוך בקריפטו מתקרב לסיום – אך לא בתנאים שציפו

בוטאן מאמצת את Binance Pay ומאפשרת לתיירים לשלם בקריפטו, עם סליקה מיידית וללא עמלות, כדי להגדיל הכנסות מתיירות איכותית, בהובלת DK Bank.

בוטאן פותחת את הארנק: תשלומי קריפטו יחליפו את כרטיס האשראי לתיירים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן