בעוד שווקי ההון סובלים מחוסר יציבות גובר, ומדדים מובילים בארה"ב מאבדים טריליונים משוויים בעקבות צעדי מיסוי חדשים, דווקא ביפן נרשמת תנועה הפוכה.
חברת ההשקעות Metaplanet הכריזה הבוקר על רכישת ביטקוין נוספת, בסכום מרשים של 28 מיליון דולר. מדובר במהלך שלא רק שמאותת על אמון מתמשך בנכסים הקריפטוגרפיים, אלא גם מעיד על שינויים בטקטיקות ההשקעה של חברות ציבוריות.
הרכישה בוצעה כאשר שער הביטקוין עבר את רף ה־87,300 דולר, ציון דרך חשוב שמעורר עניין מחודש סביב המטבע הדיגיטלי המוביל. עבור Metaplanet, מדובר במהלך אסטרטגי נוסף, כזה שמעמיק את אחיזתה בשוק המטבעות הדיגיטליים וממקם אותה בעשירייה הראשונה של מחזיקות הביטקוין הגלובליות.
הרכישה השלישית תוך חודש
Metaplanet לא מסתפקת בהצהרות. זו הרכישה השלישית שלה במהלך חודש אפריל בלבד – תדירות יוצאת דופן גם בקנה מידה קריפטוגרפי. בסך הכול, החברה מחזיקה כעת ב־4,855 מטבעות ביטקוין, ששוויים חוצה את רף 420 מיליון הדולר לפי השערים הנוכחיים. מדובר בכמות שממקמת אותה במקום העשירי בין החברות הציבוריות המחזיקות בביטקוין, לצדן של ענקיות כמו Strategy (לשעבר Microstrategy) ו-Tesla.
מה שמעניין לא פחות הוא העיתוי: הרכישות מתבצעות בתקופה שבה רוב השוק הפיננסי פונה דווקא למגננה. החשש ממלחמת סחר, תנודתיות בגזרת הריביות, וירידה באמון הציבור בבורסות המסורתיות – כל אלו יוצרים מציאות חדשה שבה ביטקוין נתפס לא רק כהשקעה ספקולטיבית, אלא גם כמעין חוף מבטחים פיננסי.
ולראיה: בשעה שהבורסות בארה"ב מחקו טריליונים משוויין ביומיים בלבד, הביטקוין נסוג ב־6% בלבד. ההשוואה הזו עשויה להסביר מדוע חברות כמו Metaplanet ממשיכות להרחיב את האחזקות, דווקא כעת.
לא לבד: גם ANAP נכנסת למשחק
Metaplanet איננה לבד בזירה. גם חברת האופנה ANAP Holdings, הפועלת בשוק היפני מאז שנות ה־90 ומתמקדת באופנה צעירה ואורבנית, הצטרפה לאחרונה למגמת ההשקעות הקריפטוגרפיות. החברה ביצעה רכישה של 16.6591 ביטקוין, בסכום כולל של כ־1.4 מיליון דולר. את המהלך היא ביצעה באמצעות חברה־בת חדשה בשם ANAP Lightning Capital, שתהיה אחראית על ניהול תיק ההשקעות הדיגיטליות של הקבוצה.
לפי הודעת החברה, תבוצע הערכת שווי רבעונית של ההחזקה, וכל רווח או הפסד יופיעו בדוחות הכספיים של ANAP. המודל הזה מעיד על רצון לשלב את עולם הקריפטו כחלק בלתי נפרד מהתנהלות עסקית סדירה – ולא כהשקעה נקודתית.
לצד זאת, החברה מציגה מדד פנימי ייחודי – "תשואת ביטקוין", שבודק את הצמיחה בערך הביטקוין לפי מניה מדוללת. לפי הנתונים, התשואה מתחילת הרבעון הנוכחי עומדת על 12.1%, לאחר שבקודם נרשמה קפיצה דרמטית של 95%. לא רק נתון מרשים – אלא גם איתות ברור לעקביות אסטרטגית.
כשהמסורת מתערערת
ביפן, אחד המקומות המזוהים ביותר עם שמרנות כלכלית, הכניסה של חברות ציבוריות להשקעות בביטקוין מסמנת אולי שינוי עמוק יותר – שינוי בגישה של השוק כולו. אם בעבר קריפטו היה זירה למפתחים צעירים ומשקיעים נועזים, הרי שכיום הוא מושך אליו חברות יציבות עם אוריינטציה פיננסית מובהקת.
מניית Metaplanet עלתה בכמעט 0.9% לאחר ההודעה – עלייה צנועה, אך כזו שעשויה לשקף שינוי רחב יותר בהלך הרוח של המשקיעים. אולי, בתוך הכאוס של שווקים קלאסיים, הביטקוין לא רק שורד – אלא הופך לאלטרנטיבה רלוונטית.