polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.34 1.64%
tron
TRON (TRX) $ 0.287156 0.05%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.75 2.14%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000012 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 149.05 1.60%
bnb
BNB (BNB) $ 659.90 0.36%
xrp
XRP (XRP) $ 2.26 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16768 3.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.574734 1.73%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 17.80 2.08%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.30 2.01%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 86.49 1.28%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.13 1.87%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 7.41 0.22%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,550.52 0.80%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 108,298.02 0.60%

הדרך של הקריפטו לאימוץ רחב

האם יועצי ההשקעות הם המפתח? קרנות הסל של ביטקוין ואת'ריום הושקו כבר בשנה שעברה, אך היועצים הפיננסיים עדיין מהססים. במקביל, הלקוחות מגבירים את הדרישה לחשיפה לקריפטו. האם 2025 תהיה שנת הפריצה?
תמונה להמחשה חדשות קריפטו

קרנות הסל (ETF) של ביטקוין ואת'רים הגיעו לשוק בארצות הברית לאחר שנים של ציפייה, אך עד כה, הכסף הגדול מגיע בעיקר ממשקיעים פרטיים וקרנות גידור הקשורות לתעשיית הקריפטו. ככדי שהקריפטו יגיע למשקיעים הרגילים—אלה שמנהלים את חסכונותיהם דרך יועצים פיננסיים—הוא חייב קודם כל לזכות באמון של אותם יועצים.

"אנחנו כאן היום בזכות הערוצים הקמעונאיים שאימצו את קרנות הסל של הקריפטו", אומר פדריקו ברוקאטה, ראש הפעילות בארה"ב של 21Shares, מנפיקת קרנות סל לקריפטו. "השלב הבא הוא יועצי ההשקעות הרשומים (RIAs), וזה המקום שבו אנחנו צריכים לראות את רוב הזרימות לקרנות בשנים הקרובות".

יועצי ההשקעות שומרים על השער לשוק של 9 טריליון דולר

קרנות הסל בארה"ב מייצגות שוק של כ-9 טריליון דולר, ולפי מחקר של Cerulli Associates, יועצי ההשקעות אחראים על 30%-50% מההשקעות בשוק זה. זהו אחד מפלחי השוק הצומחים ביותר, והוא גם מהמשקיעים הגדולים ביותר בקרנות סל.

אבל כאן מגיע המכשול: היועצים עדיין ספקנים לגבי קריפטו. סקר שנערך ב-2024 מראה כי יותר מ-55% מהם כלל לא מתכוונים להמליץ על קריפטו ללקוחותיהם, ורק 2.6% מהם אכן עושים זאת בפועל. הסיבה לכך היא בעיקר החשש מתנודתיות השוק והרגולציה הלא יציבה.

"מה שיועצים מחפשים זה אישור לכך שהמחירים לא יקרסו פתאום", מסביר בריאן ארמור, חוקר קרנות ב-Morningstar. "מעבר לכך, הרגולציה הלא ברורה גם היא מהווה חסם משמעותי".

 

תמונה להמחשה חדשות קריפטו
"יועצי ההשקעות עדיין סקפטיים, אך העניין בקריפטו הולך וגובר." | אילוסטרציה חדשות דה ספוט

 

שינוי בגישה: הלקוחות רוצים קריפטו

למרות ההיסוס, יותר יועצים מתחילים לשים לב לדרישה של הלקוחות שלהם. לפי חברת המחקר הפיננסי Cerulli Associates, המתמחה בניתוח שוק ההשקעות, כ-25% מהיועצים בוחנים אפשרות להציע קריפטו בעקבות בקשות לקוחות, ו-18% נוספים מעריכים שיצטרכו לעשות זאת בקרוב.

"אנחנו רואים עלייה ברצון של יועצים להשקיע בקרנות סל של ביטקוין, במיוחד במוצרים גדולים ונזילים כמו IBIT של BlackRock ו-FBTC של Fidelity", אומרת רוקסנה איסלאם, מנהלת מחקר קרנות ב-VettaFi.

גם קרנות הסל של את'ריום, שהושקו רק ביולי 2024, יוצרות עניין סביבם. "חשבתי שייקח שנים עד שהיועצים יכירו את ביטקוין, ולכן הנחתי שאתר יהיה אפילו קשה יותר להסביר", מודה קייל דקרוז, מנהל מוצרי נכסים דיגיטליים ב-VanEck. "אבל בפועל, אנחנו רואים את ההפך—הם דווקא מבינים את היתרון של אתר מהר יותר".

לדבריו, יועצים מוצאים את אתר קל יותר להערכה משום שהוא מייצר תזרים מזומנים, בדומה למניות טכנולוגיה. רשת האתריום מאפשרת למאמתים להרוויח עמלות בגין עיבוד עסקאות, מה שמקנה לה מודל עסקי ברור יותר בהשוואה לביטקוין.

 

תמונה להמחשה חדשות קריפטו
"יועצי ההשקעות אולי מהססים, אבל דרישת הלקוחות דוחפת אותם לבחון את הקריפטו." | אילוסטרציה חדשות דה ספוט

 

חסמים רגולטוריים והשלב הבא

כרגע, רק חלק מהיועצים יכולים להנגיש קרנות סל לקריפטו ללקוחותיהם, בעוד שבתי השקעות גדולים כמו JPMorgan, Wells Fargo ובנק אוף אמריקה עדיין מגבילים גישה לקרנות הללו.

אך השינוי מתקרב. לפי מקורות בשוק, גופים אלו בוחנים כעת הוספת ביטקוין לתיקי ההשקעות שלהם.

"כאשר היועצים יוכלו להכניס קריפטו לתיקים באופן שגרתי, נראה זינוק משמעותי בהשקעות", אומר מת'יו סיגל, ראש מחקר הנכסים הדיגיטליים ב-VanEck.

את'ריום עשוי ליהנות גם מקטליזטור נוסף: הכנסת האפשרות לסטייקינג (Staking) לקרנות הסל. מדובר במנגנון שמאפשר למשקיעים להרוויח תשואה נוספת על האחזקות שלהם, מה שעשוי להפוך את הקרנות לאטרקטיביות יותר.

עם זאת, נכון להיום הרגולטורים בארה"ב מונעים זאת מחשש לנזילות נמוכה. בניגוד לקרנות סל שמחויבות לאפשר קנייה ומכירה מיידית של נכסיהן, סטייקינג מחייב נעילה זמנית של המטבעות, ולעיתים עשויים לחלוף ימים עד שניתן יהיה למשוך אותם. הפער הזה בין הדרישה לנזילות לבין המבנה של סטייקינג הוא שמונע כרגע את שילובו בקרנות הסל.

למרות כל האתגרים, השקת קרנות הסל היא צעד משמעותי בדרך להפיכת הקריפטו למיינסטרים. יותר יועצים רואים בהן אפיק השקעה לגיטימי, מה שעשוי להוביל להקצאות משמעותיות בתיקי הלקוחות בשנים הקרובות.

"עצם העובדה שהשקעות בקריפטו זמינות עכשיו דרך קרנות הסל זה שינוי מהותי", מסכם ויל מק'גאו, מנהל השקעות ב-Prime Capital Financial. "היכולת להשקיע בקריפטו בערוצים מסורתיים תוביל בסופו של דבר לאימוץ רחב יותר".

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

לראשונה מזה 14 שנה: מעל 8 מיליארד דולר בביטקוין הועברו לארנקים חדשים

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

ריפל מוותרת על הערעור בתביעה המתמשכת מול ה-SEC, אך בית המשפט מסרב לאשר את ההסדר · הקנס המקורי נותר · XRP לא מוגדר כנייר ערך

הקרב המשפטי הארוך בקריפטו מתקרב לסיום – אך לא בתנאים שציפו

בוטאן מאמצת את Binance Pay ומאפשרת לתיירים לשלם בקריפטו, עם סליקה מיידית וללא עמלות, כדי להגדיל הכנסות מתיירות איכותית, בהובלת DK Bank.

בוטאן פותחת את הארנק: תשלומי קריפטו יחליפו את כרטיס האשראי לתיירים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן