polkadot
Polkadot (DOT) $ 4.92 2.11%
tron
TRON (TRX) $ 0.178825 1.69%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 5.40 3.39%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000025 1.32%
solana
Solana (SOL) $ 214.85 1.55%
bnb
BNB (BNB) $ 637.31 3.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.826314 20.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.388202 0.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.582322 1.79%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 32.18 1.12%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.31 0.09%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 83.83 12.31%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 5.62 10.53%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.48 0.72%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,123.01 1.37%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 88,369.68 0.84%

האם ארה"ב גנבה לסין את היתרון בקריפטו?

לו ג'יוו, שר האוצר לשעבר של סין, מזהיר את הממשלה מפני הסיכונים שבקריפטו וקורא לחקור לעומק את השינויים במדיניות העולמית, במיוחד לאור מהפכת ה-ETF בארה"ב. האם סין עלולה להישאר מאחור?
תמונה להמחשה: חדשות אתר דה ספוט | מחולל תמונות

במהלך נאומו בפורום הכלכלנים הראשיים של בית הספר לכלכלה ולניהול וודאוקו באוניברסיטת צ'ינגהואה שבבייג'ינג, קרא שר האוצר הסיני לשעבר, לו ג'יוו, לממשלת סין לשים דגש על לימוד ופיתוח הקריפטו בעקבות שינויים משמעותיים במדיניות הקריפטו העולמית, ובמיוחד בעקבות המדיניות החדשה בארצות הברית שאישרה קרנות סל (ETF) לביטקוין.

על פי דיווח של סינה פייננס, לו הבהיר כי בעוד שהמטבעות הדיגיטליים מציבים פוטנציאל לחדשנות כלכלית, הם גם טומנים בחובם סיכונים משמעותיים לכלכלה וליציבות הפיננסית העולמית. הוא ציין את התנודתיות הגבוהה של מטבעות הקריפטו ואת תפקידם האפשרי בהלבנת הון כמוקדים עיקריים שיש לבחון לעומק, בעיקר בסביבה פיננסית עולמית שבה הביטקוין תופס מקום נכבד יותר בעקבות המדיניות האמריקאית החדשה.

הסיכונים הכלכליים והפיננסיים שבמטבעות הדיגיטליים

לו הדגיש את האתגרים הכרוכים בשילוב של מטבעות דיגיטליים בכלכלה הגלובלית, והזהיר כי התנודתיות הקיצונית של מטבעות כמו ביטקוין עלולה לערער את היציבות הפיננסית, דבר שעלול להשפיע באופן שלילי על שווקים ברחבי העולם. לדבריו, התנודתיות במחירי הקריפטו עשויה לגרום לזעזועים פתאומיים במערכות הפיננסיות אם לא יינקטו אמצעי הגנה מתאימים.

בפרט, לו ציין את האיום שמציבים המטבעות הדיגיטליים לביטחון הכלכלי, כאשר הסיכונים כוללים שימוש במטבעות קריפטו למטרות כמו מימון טרור והלבנת הון. הוא הסביר כי יש לבחון את התחום מקרוב ולהבין את ההשפעות הפוטנציאליות של השימוש הגובר במטבעות אלו, כולל השפעות על התנהלות השווקים הכלכליים וההשקעות הגלובליות.

שינוי במדיניות הקריפטו בארה"ב

לו הפנה את תשומת הלב לשינוי המשמעותי שחל במדיניות הקריפטו בארה"ב, כאשר רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) אישרה לאחרונה קרנות סל (ETF) לביטקוין, שינוי שמדגיש את התמורה המהירה בתחום. ה-SEC, שבעבר סירבה לאשר מוצרי השקעה מבוססי ביטקוין, פתחה כעת את הדלת בפני משקיעים מוסדיים ופרטיים להשתתף בשוק זה דרך מכשירי השקעה מוסדרים.

לדבריו של לו, שינוי זה מעיד על מעבר בהבנה של הנגזרים הדיגיטליים מצד הממשל האמריקאי, והוא קורא למקבלי ההחלטות בסין להיות קשובים למגמה זו. "עלינו ללמוד את השינויים וההתאמות במדיניות העולמית, שכן הם קריטיים להתפתחות הכלכלה הדיגיטלית," אמר.

הצורך בהערכה מחודשת של המדיניות הסינית

לו הבהיר את הצורך הדחוף מצד סין להעריך מחדש את המדיניות שלה בנוגע לקריפטו, במיוחד בהתחשב בכך שארצות הברית, הנחשבת לאחת הכלכלות המובילות בעולם, החלה לאמץ את התחום במלוא העוצמה. לדבריו, הגישה החדשה של ארה"ב לביטקוין וקרנות ה-ETF הקשורות אליו עשויה לשמש כמודל שיש ללמוד אותו היטב.

בעוד שסין נוקטת מזה זמן רב בגישה מחמירה כלפי קריפטו, כולל איסור מוחלט על כרייה ומסחר בביטקוין מאז 2021, המצב בשטח מעיד על דינמיקה שונה. למרות ההגבלות הרגולטוריות החמורות, סין שומרת על שליטה של למעלה מ-55% מכוח החישוב (האש רייט) של רשת הביטקוין העולמית באמצעות בריכות כרייה (Mining Pools) הפועלות בשטחה. נתונים אלו ממחישים את ההשפעה המתמשכת של סין על תחום הקריפטו העולמי.

הכוח הגובר של ארה"ב בשוק הקריפטו

באמצעות פוסט ברשת X (לשעבר טוויטר), ציין קי יאנג ג'ו, מייסד ומנכ"ל CryptoQuant, כי שליטתה של סין במערכת כריית הביטקוין נמצאת במגמת ירידה, כאשר חברות כרייה אמריקאיות תופסות יותר ויותר נתח מהשוק. ג'ו חשף כי מאגרי הכרייה האמריקאים מנהלים כיום כ-40% מפעילות כריית הביטקוין העולמית, בעיקר עבור משקיעים מוסדיים בארה"ב, בעוד שהמאגרי הכרייה הסיניים נותנים מענה בעיקר לכורים קטנים יותר באסיה.

מציאות זו משקפת את הדינמיקה המורכבת בשוק הקריפטו העולמי, בו למרות האיסורים והרגולציות הנוקשות בסין, היא עדיין שחקן מרכזי בתעשיית הביטקוין. עם זאת, ההובלה שלה בתחום עשויה להתפוגג אם מגמות כמו המעבר האמריקאי לפיתוח קרנות סל מבוססות ביטקוין ימשיכו לצבור תאוצה.

מה צפוי קדימה?

לאור השינויים במגמות הגלובליות והאימוץ ההולך וגדל של מטבעות דיגיטליים במדינות מובילות כמו ארה"ב, ברור כי נדרשת התייחסות רצינית מצד ממשלות ברחבי העולם, ובמיוחד מצד סין, לסוגיית הקריפטו. לו ג'יוו מציין כי למדינות כמו סין אסור להתעלם מההתפתחויות בזירה הבינלאומית, ושיש לפתח גישה מאוזנת המתחשבת הן בפוטנציאל הכלכלי והן בסיכונים הפיננסיים של מטבעות הקריפטו.

על אף שהממשלה הסינית בחרה לאסור את רוב הפעילויות הקשורות לביטקוין, המנהיגות הכלכלית בסין מבינה כי עלייה בהתעניינות העולמית בתחום עלולה ליצור השפעות עקיפות גם על השוק הסיני. בהתאם לכך, לו מדגיש כי יש ללמוד את הנושא לעומקו, לנתח את הסיכונים הקיימים, ולבחון כיצד השינויים במדיניות העולמית עשויים להשפיע על השוק הפיננסי בסין בעתיד.

לו ג'יוו קורא לשינוי תפיסה והתאמה מדינית בסין בעקבות המדיניות האמריקאית החדשה לגבי מטבעות הקריפטו וקרנות הסל לביטקוין. על פי דבריו, על מקבלי ההחלטות הסיניים לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות בעולם הקריפטו, לנתח את ההשפעות הפוטנציאליות של התחום, ולוודא שהכלכלה הסינית נשארת מוגנת מול הסיכונים שהוא מציב.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן