polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.88 7.34%
tron
TRON (TRX) $ 0.294675 1.39%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.95 3.66%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000013 7.98%
solana
Solana (SOL) $ 164.54 4.59%
bnb
BNB (BNB) $ 690.22 3.18%
xrp
XRP (XRP) $ 2.55 5.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.195715 8.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.68108 9.40%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 20.80 6.64%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 15.30 7.33%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 95.04 4.72%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.53 8.28%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 8.41 2.73%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,948.89 6.27%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 115,979.07 4.25%

האיום החדש שמטריד את המשקיעים

היפנים מחזירים את הכסף הביתה? תשואת אג"ח יפן ל-30 שנה מזנקת לשיא מאז 2004 · החשש: משקיעים יפנים ימכרו נכסים בחו"ל וייצרו גל עולמי של נטישת סיכון · ביטקוין מתייצב, אך שברירי מתמיד
תשואת אג"ח יפן ל-30 שנה מזנקת לשיא מאז 2004 · החשש: משקיעים יפנים ימכרו נכסים בחו"ל וייצרו גל עולמי של נטישת סיכון · ביטקוין מתייצב, אך שברירי מתמיד

שוקי ההון נמצאים בתקופה שבה כל שינוי קטן בתשואות האג"ח מסוגל להפוך לגל צונאמי פיננסי – כזה ששוטף לא רק שווקים מקומיים, אלא גם את ההשקעות הגלובליות שמסביבם.

כך בדיוק קרה עם הזינוק האחרון בתשואות האג"ח של ממשלת יפן – תופעה שעל פניו נראית שולית, אבל בפועל מאותתת על שינוי כיוון עמוק במדיניות ההשקעה העולמית.

ביום שלישי בבוקר נרשמה עלייה חדה בתשואת האג"ח היפנית ל-30 שנה, שהגיעה ל-2.88% – הרמה הגבוהה ביותר מאז 2004. בתוך שבוע בלבד נוספו כ-60 נקודות בסיס, קפיצה שנחשבת קיצונית בשוק האג"ח, שבו כל תנועה בעשירית האחוז נבחנת בזכוכית מגדלת. למה זה חשוב? כי כשהתשואות עולות, אג"ח הופכות לאטרקטיביות יותר – וזה עלול לגרום לקרנות יפניות גדולות, שמחזיקות סכומים עצומים בשווקים זרים, להחזיר את הכסף הביתה.

יפן, שמזה שני עשורים מהווה מקור מרכזי להון זול בעולם, מחזיקה כיום ביותר מטריליון דולר באג"ח אמריקאיות. במשך שנים, המשקיעים שם העדיפו להשקיע בחו"ל, תוך שימוש במטבע ין מוחלש למינוף עסקאות מסוכנות יחסית – אבל העלייה בתשואות המקומיות מאותתת על אפשרות לתחילתה של מגמה הפוכה. ואם זה יקרה – ההשפעה לא תיעצר בגבולות טוקיו: התנודתיות תתגלגל גם לשוקי האג"ח בארה"ב, לשערי המט"ח, וגם – לביטקוין.

"עליית התשואות ביפן מאותתת למשקיעים: עידן הריביות הנמוכות במזרח אולי קרוב לסיום – והעולם נערך לשינוי."
"עליית התשואות ביפן מאותתת למשקיעים: עידן הריביות הנמוכות במזרח אולי קרוב לסיום – והעולם נערך לשינוי."

כשהתשואות ביפן עולות – העולם כולו נדרך

כשהריבית ביפן כמעט אפסית, ההיגיון של משקיע יפני פשוט: עדיף לו לשים כסף באג"ח ממשלת ארה"ב שמניבות יותר, או בנכסים מסוכנים שיכולים לספק לו תשואה עודפת. זהו הבסיס לפעילות הבינלאומית של קרנות יפניות גדולות – והסיבה לכך שיפן נחשבת למקור נזילות גלובלי.

אבל עכשיו, כשאג"ח ל-30 שנה מציעות כמעט 3% תשואה, ולראשונה מאז 2004 יש להן אלטרנטיבה מקומית, מתחיל תהליך הפוך: משקיעים יפנים עשויים להחזיר כספים הביתה – תופעה המכונה "רפטריאציה" – מה שעלול להוביל ללחצים משמעותיים בשווקים הזרים, בהם ארה"ב. התוצאה האפשרית: מכירת נכסים, התחזקות הין – והתרחקות מהשקעות מסוכנות.

לפי גארי אוונס, אסטרטג בכיר ב-BCA Research, מדובר במהלך שעלול לשנות את שיווי המשקל של שווקים שלמים. "אם הכסף היפני מתחיל לחזור פנימה – זו יכולה להיות בעיה לכולם", אמר בראיון ל-CNBC.

"התזוזה בשוק האג"ח היפני עשויה להשפיע עמוקות על שוקי ההון בעולם – ממשקיעים מוסדיים ועד נכסי קריפטו."
"התזוזה בשוק האג"ח היפני עשויה להשפיע עמוקות על שוקי ההון בעולם – ממשקיעים מוסדיים ועד נכסי קריפטו."

הביטקוין מגלה חוסן יחסי, אבל מתחת לפני השטח – הסיפור מורכב יותר

בזמן שבורסות העולם רעדו בשבוע שעבר בעקבות הסלמה מחודשת במלחמת הסחר בין טראמפ לסין, הביטקוין הצליח להחזיק מעמד טוב יחסית. הוא ירד פחות מהנאסד"ק וה-S&P 500, ואצל חלק מהמשקיעים זה הספיק כדי לראות בו סוג של נכס הגנתי – אולי אפילו אלטרנטיבה לשוק האג"ח המקרטע.

אבל מאחורי המספרים יש גם נרטיב שונה: הביטקוין נמצא במגמת ירידה מתמשכת מאז פברואר, כך שסביר להניח שחלק מהלחצים כבר תומחרו מראש. כמו כן, הפעם הקודמת שבה הין התחזק בחדות – באוגוסט האחרון – לוותה בירידות חדות גם בקריפטו. המשמעות היא שכל עוד שוק האג"ח היפני לא מתייצב, הביטקוין עלול לספוג עוד גלים של תנודתיות, גם אם הוא מגלה כרגע יציבות יחסית.

במילים אחרות: הביטקוין אולי שרד את השבוע הקודם בכבוד, אבל הגלים הבאים בשוקי ההון – ובעיקר מאסיה – עלולים להציב בפניו מבחן חדש.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

"אימירייטס" משנה כיוון: טיסות בביטקוין כבר ב-2026?

היסטוריה בשוק הקריפטו: קרן סל ההשקעות הראשונה על סולאנה בארה"ב יצאה לדרך

מהפכה שקטה במלזיה: רגולציה חדשה עשויה לזרז רישום מטבעות קריפטו

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן