polkadot
Polkadot (DOT) $ 3.35 1.21%
tron
TRON (TRX) $ 0.28627 0.18%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 2.75 2.90%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000012 2.54%
solana
Solana (SOL) $ 148.52 2.28%
bnb
BNB (BNB) $ 659.67 0.33%
xrp
XRP (XRP) $ 2.27 0.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.166813 2.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.577962 1.28%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 17.88 2.00%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 13.33 0.95%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 85.94 2.19%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.14 2.03%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 7.28 2.10%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,534.26 0.72%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 107,986.93 0.90%

גרייסקייל עם בקשה לקרן סל נוספת

הפעם זה קרדנו (ADA), והמטבע בתגובה מזנק ב-12% – מה שהפך אותו לבעל הביצועים הטובים ביותר מבין עשרת המטבעות הגדולים. אך האם ה-SEC יאפשר את קרן הסל החדשה?
תמונה להמחשה חדשות קריפטו

חברת גרייסקייל (Grayscale Investments), אחת ממנהלות הנכסים הדיגיטליים הגדולות בעולם, הגישה בקשה לרישום קרן סל (ETF) מבוססת קרדנו (ADA) בבורסת ניו יורק (NYSE Arca).

אם תאושר, זו תהיה קרן הסל הראשונה בארה"ב שמתמקדת במטבע זה, ותאפשר למשקיעים מוסדיים ופרטיים להיחשף אליו באופן ישיר, ללא צורך להחזיק במטבע עצמו.

ההודעה של גרייסקייל הביאה לתגובה מיידית בשוק – ADA זינק ב-12% והגיע לכ-0.80 דולר. אך למרות ההתלהבות, נשאלת השאלה: האם הוועדה לניירות ערך ולבורסות בארה"ב (SEC) תאשר את הקרן? ואם כן, איך זה ישפיע על השוק הרחב?

למה דווקא קרדנו?

קרדנו, המטבע התשיעי בגודלו לפי שווי שוק, הוא לא הראשון ברשימת המטבעות שהמשקיעים ציפו לראות מקבל קרן סל ייעודית. עד כה, ה-SEC אישרה רק קרנות סל מבוססות ביטקוין ואת'ריום, כאשר אחת הדרישות המרכזיות לאישור הייתה קיומו של שוק חוזים עתידיים סחיר ב-CME, בורסת הנגזרים הגדולה בעולם שמתמחה בחוזים עתידיים ואופציות, מה שמאפשר מנגנון פיקוח על המחירים ומפחית חששות ממניפולציות שוק.

נכון להיום, לקרדנו אין שוק חוזים עתידיים רשמי ב-CME, מה שעלול להיות מכשול משמעותי בדרך לאישור הקרן. עם זאת, גרייסקייל טוענת כי ADA עומד בקריטריונים של שקיפות מסחר, עם נזילות גבוהה וזמינות רחבה של מידע שוק, מה שעשוי לשכנע את הרגולטור.

בין אם תאושר הבקשה ובין אם לא, עצם הפנייה של גרייסקייל מסמלת מעבר של עניין מוסדי למטבעות שכבת בסיס (Layer 1) מעבר לביטקוין ואת'ריום, שינוי שעשוי להשפיע על מבנה השוק בשנים הקרובות.

המשקיעים נוטשים את המימקוינס – ומכוונים גבוה יותר

מטבעות שכבת בסיס (Layer 1) הם מטבעות המשמשים כעמוד השדרה של רשתות בלוקצ'יין עצמאיות, שעל גביהן נבנים יישומים ופלטפורמות מבוזרות. בניגוד לטוקנים הנסמכים על רשתות קיימות, מטבעות אלה מספקים תשתית טכנולוגית קריטית ולכן נתפסים כבעלי ערך פונדמנטלי יציב יותר.

במקביל, ניתוחי שוק מצביעים על שינוי מובהק בהעדפות המשקיעים. לפי נתוני חברת Santiment, פלטפורמת ניתוח דאטה שמתמחה במעקב אחר מגמות ברשתות החברתיות ושוק הקריפטו, השיח ברשתות החברתיות עובר ממטבעות מימקוינס ספקולטיביים כמו Dogecoin ו-Shiba Inu, לכיוון מטבעות כמו ביטקוין, אתריום, סולנה וכמובן קרדנו.

על פי הנתונים, 44.2% מהדיונים על מטבעות קריפטוגרפיים מתמקדים כיום במטבעות שכבת בסיס, לעומת ירידה חדה בהתעניינות במטבעות ממים. מגמה זו עשויה להעיד על בגרות שוק מסוימת, שבה משקיעים מעדיפים להיחשף לנכסים בעלי פונדמנטליים חזקים יותר, במקום להסתמך על מנגנוני ספקולציה.

תמונה להמחשה חדשות קריפטו
המשקיעים מגיבים בהתלהבות להודעה על קרן סל לקרדנו, אך הרגולציה עוד עשויה להשפיע על ההחלטה | אילוסטרציה חדשות דה ספוט

אם קרן הסל של קרדנו תאושר, היא תוכל להאיץ את המעבר להשקעות ארוכות טווח במטבעות בעלי תשתית טכנולוגית מוצקה, בדומה למה שקרה עם קרנות הביטקוין והאתריום.

עיני השוק נשואות ל-SEC

ההחלטה על קרן הסל של קרדנו לא תבוא בריק. גרייסקייל כבר הגישה בקשות להנפקת קרנות סל נוספות, כולל קרנות על סולנה (SOL), דוג'קוין (DOGE) ו-XRP, מה שמצביע על מגמה רחבה יותר בניסיונות להנגיש את עולם הקריפטו לשוק ההון המסורתי.

עם זאת, ה-SEC טרם הבהירה את עמדתה בנוגע לקרנות סל על מטבעות מחוץ לביטקוין ואתריום. אם תאושר קרן ה-ADA, היא עשויה לסלול את הדרך לאישור של מטבעות נוספים, אך אם תידחה – הדבר עשוי להצביע על כך שהרגולטור עדיין לא מוכן לפתוח את הדלת באופן רחב יותר.

כך או כך, המשקיעים מבינים שההחלטות הרגולטוריות הבאות עשויות לעצב את שוק הקריפטו לשנים קדימה – הרבה מעבר לקרדנו עצמו.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

הצטרף לקבוצת הוואצאפ החינמית שלנו!

קבל עדכוני חדשות חמים על שוק הקריפטו מיד כשהם קורים.

(זה יכול להיות שווה לך הרבה כסף...)

כתבות פופולריות

לראשונה מזה 14 שנה: מעל 8 מיליארד דולר בביטקוין הועברו לארנקים חדשים

האיחוד שואף לאחידות – אבל האם מלטה מערערת את הבסיס? בצרפת עוקבים בדאגה אחר מה שמצטייר כמהלך עוקף-רגולציה של ממש. "אנחנו רואים רגולטורים שמאשרים מוצרים במהירות בלתי סבירה", אמרה נשיאת רשות ניירות הערך הצרפתית, מארי-אן ברבאט-ליאני. לדבריה, רגולציית MiCA נועדה לייצר קרקע אחידה לפעילות קריפטו באירופה – אך בפועל נוצר "שופינג רגולטורי", שבו חברות בוחרות את המדינה עם התנאים הקלים ביותר, ואז משתמשות באותו רישיון כדי לפעול בכל מדינות האיחוד. הפער מורגש היטב במספרים: בעוד בצרפת הונפקו עד כה רק שלושה רישיונות לפעילות קריפטו לפי MiCA, במלטה התהליך מתקצר בצורה דרמטית. בקשות מאושרות בתוך ימים, ובמקרים מסוימים ניתנים "אישורים מוקדמים" — אפילו לפני שהאיחוד האירופי השלים את ניסוח ההנחיות הסופיות להפעלת החוק. התוצאה לא איחרה להגיע: גוברת התחושה בקרב רגולטורים באירופה שמלטה מעניקה יתרון לא הוגן — לא בגלל רגולציה מתקדמת, אלא בגלל גישה מקלה מדי. לפי דיווחים, רשות ניירות הערך של האיחוד (ESMA) פתחה בבדיקה פנימית לבחינת תהליך הרישוי של רשות הפיקוח המלטזית (MFSA), כדי לבדוק אם ההליכים במדינה אכן עומדים בסטנדרטים האירופיים. אבל מעבר לשאלת הקריפטו עצמה, מסתתר כאן ויכוח עמוק יותר: האם האיחוד האירופי מסוגל לשמור על אחידות רגולטורית אמיתית, או שכל מדינה תמשיך למשוך לכיוון שלה? "אם כל חברה תלך פשוט למדינה הכי מקלה", אמר בכיר בתעשייה, "אנחנו לא מדברים יותר על שוק אחיד — אלא על מערכת של דלתות מסתובבות."

כך הפכה מלטה ליעד החם של קריפטו – ולמוקד הדאגה של הרגולטורים

ריפל מוותרת על הערעור בתביעה המתמשכת מול ה-SEC, אך בית המשפט מסרב לאשר את ההסדר · הקנס המקורי נותר · XRP לא מוגדר כנייר ערך

הקרב המשפטי הארוך בקריפטו מתקרב לסיום – אך לא בתנאים שציפו

בוטאן מאמצת את Binance Pay ומאפשרת לתיירים לשלם בקריפטו, עם סליקה מיידית וללא עמלות, כדי להגדיל הכנסות מתיירות איכותית, בהובלת DK Bank.

בוטאן פותחת את הארנק: תשלומי קריפטו יחליפו את כרטיס האשראי לתיירים

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן