polkadot
Polkadot (DOT) $ 4.23 6.32%
tron
TRON (TRX) $ 0.250122 2.29%
the-open-network
Toncoin (TON) $ 3.12 3.67%
shiba-inu
Shiba Inu (SHIB) $ 0.000013 4.14%
solana
Solana (SOL) $ 151.91 3.57%
bnb
BNB (BNB) $ 613.98 1.35%
xrp
XRP (XRP) $ 2.20 2.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.182256 5.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.709654 4.09%
avalanche-2
Avalanche (AVAX) $ 20.83 4.78%
chainlink
Chainlink (LINK) $ 14.68 5.53%
litecoin
Litecoin (LTC) $ 92.90 0.57%
near
NEAR Protocol (NEAR) $ 2.44 4.74%
uniswap
Uniswap (UNI) $ 5.19 4.96%
tether
Tether (USDT) $ 1.00 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,938.11 5.65%
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 99,270.60 2.50%

ביטקוין מזנק מעל 97 אלף דולר: האות הגיע מוושינגטון ובייג'ינג

התקרבות מפתיעה בין ארה"ב לסין הובילה לגל עליות בשוקי הסיכון · מזכיר האוצר האמריקני בדרך לשווייץ לשיחות עם מקבילו הסיני · "אנחנו לא מחפשים נתק – אלא גמישות מחודשת", אמר בסנט
ביטקוין חוצה 97 אלף דולר לאחר סימנים ראשונים לפיוס כלכלי בין ארה"ב לסין · שר האוצר האמריקני יוצא לשיחות בשווייץ עם מקבילו הסיני.

ביטקוין זינק ב-3% וחצה את רף 97 אלף הדולר בתוך פחות משעתיים – על רקע תקווה חדשה להתקדמות בשיחות הסחר בין ארה"ב לסין.
בשוק הקריפטו, שמתאפיין ברגישות גבוהה לסנטימנט גיאו-פוליטי, גם רמז לדיאלוג בין וושינגטון לבייג'ינג מספיק כדי להצית תנועה חדה. הפעם לא מדובר בדיווח אנונימי, אלא בהכרזה פומבית וברורה של בכיר אמריקני.

מי שעמד מאחורי המהלך הוא שר האוצר האמריקני, סקוט בסנט, שהודיע כי יצא לשווייץ לפגישה עם נציגים סיניים בכירים. מטרת המפגש: לבחון הקלות במכסים ולמתן את המתיחות הכלכלית בין שתי המעצמות.
הבחירה בשווייץ אינה מקרית – מיקום ניטרלי הרחק ממוקדי הלחץ בוושינגטון, שמאפשר לבכירים לנהל שיח פתוח יותר ואולי גם לגלגל רעיונות שעדיין לא בשלים להצגה פומבית.

"המצב הנוכחי של מכסים וחסמים אינו בר קיימא", אמר בסנט. "אבל אנחנו גם לא שואפים להתנתקות. להיפך – יש רצון אמיתי למצוא פתרון הדדי."
דבריו מסמנים שינוי טון משמעותי ביחס לאמירות קודמות מצד הממשל, שעד כה נקט קו תקיף מול סין – בעיקר בתחומי הטכנולוגיה והייצור. כעת, כשהבחירות מתקרבות והלחץ התעשייתי גובר, ייתכן שהשיקול הכלכלי מתחיל להכתיב את סדר היום.

סין מאותתת: מוכנים לדבר, אבל לא בכל מחיר

גם בצד הסיני התקבלה ההצעה האמריקנית בסוג של פתיחות זהירה. דובר משרד המסחר בבייג'ינג ציין כי "גורמים בכירים בארה"ב שידרו לאחרונה נכונות לבחון שינויים במדיניות המכסים, ואף הביעו רצון לעסוק בנושא ישירות מולנו."
זו הפעם הראשונה מזה חודשים שבה בייג'ינג מתייחסת באופן חיובי למסרים אמריקניים – מבלי להשתמש בשפה נוקשה או לתלות תנאים מוקדמים לשיחה. זהו שינוי טון עדין, אבל כזה שלא נעלם מעיני המשקיעים.

"המפגש הקרוב בין נציגי ארה"ב וסין ייבחן האם הדיאלוג הדיפלומטי יכול להשפיע גם על השווקים הדיגיטליים."
"המפגש הקרוב בין נציגי ארה"ב וסין ייבחן האם הדיאלוג הדיפלומטי יכול להשפיע גם על השווקים הדיגיטליים."

עוד הוסיף כי סין בחנה בקפידה את המסרים שהגיעו מוושינגטון, תוך שקלול שיקולים גלובליים, אינטרסים מקומיים ולחצים מצד תעשיות וצרכנים אמריקנים.
בעולם שבו האינפלציה שוב מרימה ראש – גם בסין – כל ריכוך במכסים עשוי לתרום להורדת מחירים. גם בבייג'ינג, כמו בוושינגטון, מבינים שהתפיסה הכלכלית של עימות מתמשך אינה בהכרח אינטרס לאומי.

קריפטו אוהב ודאות – והפעם הוא קיבל רמז

התגובה של שוק הקריפטו הייתה מהירה כמעט כמו מטבע על רשת סולנה. ביטקוין זינק ל-97,200 דולר, את'ריום רשם עלייה גם הוא, ומדדי החוזים העתידיים של נאסד"ק ו-S&P 500 הוסיפו כ-1% לערכם.
גם מי שמעדיף להחזיק את ההשקעות שלו במטבעות "מבוזרים", לא מנותק מהכלכלה הגלובלית. שוק הקריפטו, שנחשב פעם למפלט אנרכיסטי מהמערכת הבנקאית, מגיב כיום כמו נכס ממוסד לכל דבר.

המשקיעים, כך נראה, תרגמו את הסימנים הללו כסיכוי ממשי לחידוש הקשר בין שתי המעצמות – לפחות במובן הכלכלי. עבור ביטקוין, שבחודשים האחרונים הפך יותר ויותר נכס שמגיב לאירועים גיאו-פוליטיים, זו הייתה תזכורת לכך שהשוק נשאר דרוך – לא רק לרגולציה, אלא גם למגמות גלובליות.

במצב כזה, כל רמז לדינמיקה חדשה בין המעצמות הגדולות משפיע על הסנטימנט – ובמקרה של קריפטו, הסנטימנט הוא כמעט הכול.

דיסקליימר: אין לראות במידע בעמוד זה ובאתר הספוט משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הנו לידיעה כללית בלבד ועלולים ליפול בו טעויות. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

מה את.ה מחפש?

רוצה לפעול נכון ובביטחון בעולם המטבעות הדיגיטליים?

דילוג לתוכן